به گزارش ایرنا، رضا محمدی روز چهارشنبه با اعلام این خبر افزود: همه ساله با آغاز فصل بهار و بهبود شرایط مساعد در رشد قارچهای خودرو، با موجی از مسمومیتهای اتفاقی ناشی از مصرف قارچهای سمی مواجه هستیم که منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از افراد شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون موردی از مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی در استان گزارش نشده است، اظهار داشت: در ۶ ماه اول سال گذشته ۲۴۲ نفر بر اثر مسمومیت با قارچ سمی در کشور راهی بیمارستان شدند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: سال گذشته بیشترین مسمومیت ناشی از قارچ های سمی در مناطق غربی، کوهستانی و یا مرطوب کشور به ویژه استانهای کرمانشاه، آذربایجان غربی، لرستان، گلستان و کردستان، لرستان، همدان، قزوین و چهارمحال و بختیاری بود.
محمدی توصیه کرد: از مصرف قارچ های خودرو به خصوص قارچهایی که در کنار تنه درختان می رویند و یا قارچهای فلهای جمعآوری شده توسط افراد بومی، خودداری شود چرا که شناسایی انواع قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.
وی تصریح کرد: مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.
معاون غذا و دارو دانشگاه استان با بیان اینکه برخی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما هستند، گفت: فرآیندهای آماهسازی غذا مانند کباب کردن، آبپز کردن، سرخ کردن، بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.
محمدی یادآور شد: در صورت بروز علائم و نشانههای گوارشی از جمله تهوع، استفراغ و اسهال از هرگونه خوددرمانی پرهیز و بیمار در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود چراکه هرگونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ می شود.
به گزارش ایرنا و بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، در نیمه نخست سال گذشته مسمومیت با قارچ و گیاهان سمی ۱۰ درصد مسمومیتهای شکل گرفته در استان را به خود اختصاص داده بود.