به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از اسپوتنیک، نیکلای پاتروشف در نوزدهمین نشست سالانه دبیران شوراهای امنیت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر آستانه پایتخت قزاقستان افزود: ردپاهای حمله تروریستی به تالار کروکوس به سرویسهای ویژه اوکراین منتهی میشود، اما به خوبی میدانیم که کییف کاملاً تحت کنترل ایالات متحده است.
وی اظهار داشت: طرف غربی تلاش میکند به ما تحمیل کند که این اقدام تروریستی نه توسط کی یف، بلکه توسط گروه افراطگرای اسلامی، احتمالاً اعضای شاخه افغانستان گروه تروریستی داعش انجام شده است.
دبیر شورای امنیت روسیه خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که این واشنگتن بود که داعش، القاعده و سایر سازمان های تروریستی را ایجاد کرد و امروز نیز گروه های تروریستی به طور فزاینده ای در راستای اهداف ژئواستراتژیک استفاده و به سلاح های مدرن و تجهیزات اطلاعاتی مجهز می شوند.
پاتروشف ادامه داد: جنایتکارانی که مرتکب کشتار جمعی در کروکوس شدند و همچنین همدستان آنها هنگام تلاش برای نفوذ به مرز روسیه، جایی که "پنجره ای" برای عبور از طرف اوکراینی آماده می شد، دستگیر شدند.
دبیر شورای امنیت روسیه گفت: در شرایطی که نیروهای مسلح اوکراین و ناتو دیگر نمی توانند در میدان نبرد کاری انجام دهند، به دلیل ناتوانی به طور فزاینده ای به روش های تروریستی شدهاند.
پاتروشف افزود: با این حال، بسیار مهم است که سریعاً مشخص شود که سفارش دهنده و حامی این جنایت بزرگ چه کسی است.
وی خاطرنشان کرد:همه سازماندهندگان و حامیان حمله تروریستی در کروکوس، در هر کجا که باشند، متحمل مجازاتی شایسته خواهند شد.
دبیر شورای امنیت روسیه در بخش دیگری از سخنان خود، واکنش ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین که مقامات روسیه را به حمله تروریستی در "کروکوس" متهم کرده بود، واکنشی نادرست و نامعقول است.
وی یادآور شد: بلافاصله پس از حمله تروریستی در کروکوس، تماس های گسترده از اوکراین با سرویس اضطراری روسیه با گزارش های نادرست از بمبگذاری ساختمانها آغاز شد.
تیراندازی تروریستها و اقدام آنها به پرتاب بمب های آتش زا قبل از اجرای کنسرت در تالار شهر کروکوس در منطقه مسکو شامگاه جمعه سوم فروردینماه ۱۴۰۳ به فاجعه انسانی منجر شد.
در این حمله تروریستی ۶۹۵ نفر از جمله ۱۵ کودک آسیب دیدند که از این تعداد تاکنون ۱۴۴ نفر جان باختهاند. در میان اسامی جانباختگان، نام پنج کودک نیز دیده میشود.
سرویسهای امنیتی روسیه ابتدا ضمن اعلام خبر دستگیری چهار عامل این حمله تروریستی در هنگام فرار به سمت مرز اوکراین در منطقه بریانسک، شمار بازداشتشدگان اولیه را ۱۱ نفر اعلام کردند. طی روزهای بعد، خبرهایی درباره دستگیری عوامل دیگر این پرونده از جمله افراد تأمینکننده سلاح برای تروریستها منتشر شد.
با وجود آنکه رسانهها و مقامات غربی، از گروه تروریستی داعش به عنوان عامل این حمله تروریستی یاد کرده و اوکراین را از دخالت در این عملیات تبرئه کردهاند، مقامهای مسکو ضمن تعجب از سرعت عمل غرب در شناسایی عوامل تروریستی بر تکمیل تحقیقات خود در این زمینه تأکید کردهاند.
پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه پیشتر سه شنبه هفتم فروردین ۱۴۰۳ در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اینکه آیا اوکراین یا گروه تروریستی داعش پشت این حمله تروریستی بوده است پاسخ داد: البته، اوکراین.
تنها نیروهای آمریکا و انگلیس قادر به انفجار نورداستریم بودند
پاتروشف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خودداری طرف غربی از ارائه نتایج تحقیقات درباره پرونده انفجار خط لوله نورد استریم گفت: ادعای انفجار نورد استریم توسط اوکراین اطلاعات نادرست برای اذهان عمومی است، تنها نیروهای ویژه مانند نیروهای آمریکایی و انگلیسی قادر به انجام آن هستند.
خطوط گاز نورد استریم ۱ و ۲ که روسیه را به آلمان از زیر دریای بالتیک متصل میکرد، سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور - مهر ۱۴۰۱) در یک رشته انفجار در نزدیکی جزیره بورنهولم دانمارک نابود شدند.
توقف تحقیقات سوئد و دانمارک درباره این پرونده در حالی صورت گرفته است که مقامات این دو کشور پنجم مهرماه ۱۴۰۱ اعلام کرده بودند که نشت گسترده گاز از نورد استریم ۱ و ۲ ناشی از خرابکاری بوده و خارج از آبهای سرزمینی این دو کشور رخ داده است.