جواد جعفری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی یک سال گذشته میزان صادرات کالا از گمرکات و بازارچه های مرزی استان معادل ۲میلیون و ۹۱۲ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود در حالی که میزان صادرات کالا از گمرکات و بازارچه های مرزی استان در سال ۱۴۰۱ ، ۲ میلیون و ۲۲۲ هزار تن کالا به ارزش یک میلیون و ۴۳۴ هزار دلار از گمرک ها و بازارچه های مرزی خراسان رضوی به خارج از کشور صادر شده بود.
وی اضافه کرد: عمده اقلام صادراتی از خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ زعفران، پسته، کامپاند پلی اتیلن و تخم خوراکی پرندگان بود که عمدتا به کشورهای افغانستان ، ترکمنستان و تاجیکستان ،ازبکستان صادر شد.
ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: در سال ۱۴۰۲ ، ۲۹۵ هزار تن کالا به ارزش ۷۴۹ میلیون دلار از طریق گمرکات و بازارچه های مرزی خراسان رضوی وارد استان شد که عمده این اقلام تلفن های هوشمند ،پنبه و نخ یک لا بود.
جعفری افزود: واردات کالا به خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از نظر وزن ۶.۷ درصد و از نظر ارزش ۱۴ درصد افزایش یافت که بیشترین واردات از کشورهای امارات متحده عربی، ازبکستان و تاجیکستان بود.
وی میزان واردات کالا به خراسان رضوی در سال ۱۴۰۱ را ۲۷۸ هزار تن کالا به ارزش ۶۵۲ میلیون دلار ذکر کرد.
ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: میزان حجم کل ترانزیت خارجی طی یک سال گذشته از گمرکات خراسان رضوی سه میلیون و ۴۴۰ هزارتن بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشت.
جعفری افزود: تراز بازرگانی خارجی گمرکات خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ مثبت و معادل ۹۵۱ میلیون دلار بود.
به گزارش ایرنا، خراسان رضوی با ۲ کشور افغانستان و ترکمنستان هم مرز است، کشورهای هدف صادراتی استان به ترتیب افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان و کشورهای آسیای میانه و همچنین امارات، عراق، کشورهای آفریقایی و جنوب شرق آسیا هستند.
این استان پنج گمرک در لطف آباد، سرخس، باجگیران، دوغارون و مشهد و ۲ بازارچه مرزی تایباد در مرز افغانستان و باجگیران در مرز ترکمنستان را دارد، همچنین خراسان رضوی در دالان شرق به غرب و شمال به جنوب قرار گرفته و مسیر عبور کامیون های ترانزیتی است.