وحید خیرآبادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سیل اوایل فروردین حدود ۲۰ میلیارد ریال به جادههای دسترسی و تاسیسات زیرساختی از جمله آبشخورهای پارک ملی گلستان خسارت زد.
وی افزود: محیط بانان و همیاران پارک ملی گلستان کار مرمت و بازسازی ۱۰ آبشخور که بر اثر سیل در محدوده دره آلمه بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شد و لولهکشی آنها آسیب دید را آغاز کردند.
سرپرست پارک ملی گلستان ادامه داد: ۲ منبع آب هم براثر سیلاب از شن و ماسه پر شده که تخلیه و یا ساخت دوباره آن در برنامه است و علاوه بر آن کارشناسان محیط زیست در حال بررسی میزان خسارت به آبشخورهای منطقه سولگرد، لهندور و دشت هستند.
خیرآبادی گفت: با توجه به قرار داشتن در فصل زایمان حیات وحش و لزوم دسترسی بهتر حیوانات باردار از جمله میش و آهو به منابع آبی به ویژه در منطقه دره آلمه، مرمت و بازسازی آبشخورها آغاز شد.
وی بیان کرد: در پارک ملی گلستان ۱۱۰ چشمه شناسایی شده که به حدود ۹۰ آبشخور وصل هستند.
به گزارش ایرنا، پارک ملی گلستان نخستین پارک ملی در کشور است که به عنوان ذخیرهگاه زیست کره سال ۱۹۷۶ میلادی در سازمان یونسکو به ثبت رسید و همچنین ثبت جنگلهای هیرکانی در سال ۲۰۱۹ بر ارزش آن افزوده است.
تاکنون بیش از هزار و ۳۶۰ گونه گیاهی، هزار و ۱۰۰ گونه حشره، ۱۵۰ گونه پرنده، ۶۹ گونه پستاندار، ۲۴ گونه خزنده و دوزیست و ۱۰ گونه ماهی در عرصههای جنگلی و مرتعی و منابع آبی این پارک شناسایی شده است.
این ذخیرهگاه زیست کره به دلیل موقعیت جغرافیایی، توپوگرافی و رویشگاهی شامل طیف وسیعی از زیستگاهها، اکوسیستمها و رویشگاههای تپه ماهوری با عناصر شاخص ایرانی تورانی مانند درخت تاغ، گونه آهوی ایرانی، قوچ و میش، رویشگاههای هیرکانی با عناصری مانند درخت راش، گونه جانوری مرال و زیستگاههای کوهستانی با عناصری مانند درخت ارس و گونههای پلنگ ایرانی و کل و بز است.
گونههای جانوری پارک ملی گلستان شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.
پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در حوزه سرزمینی شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان واقع است و بخشی از آن در خراسان شمالی و استان سمنان قرار دارد.
این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.