مسکو- ایرنا- وزیر امور خارجه روسیه، غرب را مسئول وضعیت کنونی در بحران اوکراین دانست و گفت: وضعیت در موضوع اوکراین در بن بست قرار دارد اما این روسیه نبود که وضعیت را به این نقطه سوق داد.

به گزارش ایرنا از اسپوتنیک، سرگئی لاوروف پنجشنبه در میزگرد حل و فصل بحران اوکراین که با حضور سفیران و رؤسای نمایندگی‌های دییپلماتیک بیش از ۷۰ کشور در مسکو برگزار شد،‌ افزود: روسیه تنها در صورتی آماده است که درباره تضمین های امنیتی اوکراین بحث کند که گفت و گو برای حل مناقشه در شرایط مساوی باشد.
وی ادامه داد: چین تا به امروز شفاف ترین و معقول ترین طرح را برای حل و فصل اوکراین ارائه کرده است.


وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه غرب در مذاکرات درباره طرح صلح پیشنهادی ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین، نظر کشورهای جنوب به عنوان اکثریت جهان را در نظر نمی‌گیرد، سخنان کشورهای جنوب جهان در این باره شنیده می‌شود اما به هیچ وجه مورد توجه قرار نمی‌گیرد و مورد توجه نخواهد بود.
وی ادامه داد: تنها برخی شفاف سازی‌های حاشیه ای ممکن است رخ دهد، اما ماهیت "فرمول زلنسکی" به عنوان یک اولتیماتوم بدون تغییر باقی می ماند.

اوکراین در حمله تروریستی به کروکوس دست داشت
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: آشکار است که اوکراین در حمله تروریستی در محل کنسرت تالار کروکوس در ۲۲ مارس (سوم فروردین ۱۴۰۳) دست داشته است.
وی اظهار داشت:‌ ابعاد این حمله تروریستی اکنون به طور فعال توسط کمیته تحقیق و دادستانی کل و سایر مقامات ذی صلاح در روسیه در حال بررسی است.
لاوروف گفت: از قبل آشکار است که ردپایی از اوکراین وجود داشته است، به ویژه از زمانی که اوکراین در بسیاری از اقدامات تروریستی دیگر دخالت داشته است.
بنا بر این گزارش، شامگاه جمعه سوم فروردین ۱۴۰۳ چند مرد مسلح وارد تالار شهر کروکوس شدند و شروع به تیراندازی به سمت مردم کردند. آنها همچنین یکی از سالن ها که قبل از کنسرت پر از جمعیت بود را آتش زدند. بر اساس آخرین اطلاعات وزارت شرایط اضطراری روسیه، در این حمله ۶۹۵ نفر آسیب دیدند که از این تعداد،‌ ۱۴۴ نفر جان باختند.
چهار مظنون اصلی این پرونده - که همگی شهروندان تاجیکستان هستند - سعی کردند با یک خودرو از صحنه فرار کنند، اما بازداشت و در دادگاه محاکمه شدند. مقامات روسی بر این باورند که نقشه آنها فرار به اوکراین بود، جایی که طراحان حمله برای آنها پناهگاه امنی ترتیب داده بودند. تحقیقات در حال انجام است.


قرار است کمک به اوکراین برای اعضای ناتو اجباری شود
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اکنون آنها می‌خواهند کمک نظامی داوطلبانه به اوکراین را در داخل ناتو به کمک نظامی اجباری تبدیل کنند. برای اینکه همه اعضای ناتو را از طریق نظم و انضباط سخت‌گیرانه مجبور به ثبت نام برای تامین اجباری بودجه و تسلیحات برای رژیم کی‌یف کنند.
اسپوتنیک در ادامه نوشت: کشورهای غربی از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰)، کمک های نظامی و مالی به کی یف ارائه کرده اند. کرملین به طور مداوم نسبت به ادامه ارسال تسلیحات به کی یف هشدار داده و گفته است که این امر منجر به تشدید بیشتر درگیری خواهد شد. در آوریل ۲۰۲۲ (فروردین- اردیبهشت ۱۴۰۱) روسیه یادداشت دیپلماتیکی به همه کشورهای ناتو درباره موضوع ارسال تسلیحات به اوکراین ارسال کرد. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد که هرگونه محموله حاوی تسلیحات برای اوکراین به یک هدف قانونی برای روسیه تبدیل خواهد شد.

کی‌یف چیزی برای گفتن به سازمان ملل در مورد حمایت از حقوق بشر در اوکراین ندارد
لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اوکراین چیزی برای گزارش دادن به سازمان ملل در مورد احترام به حقوق بشر نخواهد داشت و به همین دلیل است که از این وظیفه شانه خالی می کند.
وی در این باره گفت:‌ تا همین اواخر، هیچ کشوری به تنهایی از چنین بررسی دوره ای جهانی وضعیت حقوق بشر طفره نمی رفت. اما اکنون اصل پوشش جهانی این بررسی، توسط کی یف بی اعتبار شده است، اوکراینی ها نمی خواهند در مورد نحوه رعایت حقوق بشر، به گزارشگر ویژه گزارش دهند، زیرا می دانند: آنها چیزی برای گزارش ندارند.
وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: تحت فشار غرب، شورای حقوق بشر تصمیم گرفت به اوکراین اجازه دهد در مورد اجرای اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۲۰۲۳ میلادی گزارشی ارائه نکند، همانطور که قرار بود این گزارش به سال ۲۰۲۷ موکول شود.

دیدگاه دومای روسیه درباره وجود گروه تروریستی متشکل از مقامات آمریکا، ناتو و اوکراین
نمایندگان دومای دولتی (مجلس سفلی) روسیه پیش‌تر از وجود یک گروه جنایتکار سازمان یافته (تروریستی) که شامل مقامات ارشد ایالات متحده، ناتو و اوکراین است، خبر دادند و از کمیته تحقیقات و دادستانی کل روسیه خواستار انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه شدند.
در بیانیه ای که نمایندگان دومای دولتی روسیه منتشر کردند آمده است: بررسی‌های دوما، حقایق و رویدادهایی را توصیف می کند که وجود یک گروه جنایتکار سازمان یافته (تروریستی) را تأیید می کند که شامل مقامات ارشد ایالات متحده، رهبران بلوک نظامی-سیاسی ناتو، شرکای تجاری اوکراینی بایدن، رهبری سیاسی اوکراین و کارمندان اداره اطلاعات اصلی وزارت دفاع اوکراین و سرویس فدرال این کشور است.
نمایندگان دوما خواهان این هستند که "این اظهارات را گزارش جنایت تلقی کنند و در مورد حقایق سازماندهی و تامین مالی تروریسم تحقیق کرده و درخواست کمک به کشورهای خارجی برای بررسی حقایق تامین مالی تروریسم را ارسال کنند."
نمایندگان دوما همچنین از کمیته تحقیقات و دادستانی کل روسیه خواسته‌اند که به کشورهای خارجی به منظور اتخاذ تدابیری برای شناسایی، کشف، مسدود کردن یا توقیف هرگونه وجوهی که به منظور ارتکاب جنایات تروریستی استفاده یا تخصیص داده شده، درخواست محکومیت یا استرداد اشخاص دخیل در تامین مالی تروریسم، جلب مسئولیت اشخاص حقیقی و حقوقی دخیل در تامین مالی تروریسم و اطلاع رسانی به مردم در مورد حقایق و تصمیمات تعیین شده درخواست کنند.

این بیانیه توسط آندری کراسوف معاون اول کمیته دفاعی دومای دولتی روسیه، نیکولای خاریتونوف رئیس کمیته دومای دولتی در خاور دور، یانا لانتراتووا معاون اول رئیس کمیته دومای دولتی در امور آموزش، الکساندر دوگین فیلسوف و آندری درکاچ معاون سابق رادای عالی اوکراین امضا شد.
نمایندگان این بیانیه را به کمیته تحقیقات و همچنین دادستانی کل روسیه، اداره فدرال دادگستری آلمان، وزارت دادگستری ایالات متحده، وزارت دادگستری و نظم عمومی جمهوری قبرس و وزارت دادگستری فرانسه ارسال کردند.

برچسب‌ها