به گزارش خبرنگار ایرنا، منوچهر متکی پنجشنبه شب در ضیافت افطاری جامعه اسلامی مهندسین استان گلستان در گرگان اظهار کرد: نقد ما بر جهتگیری دولت قبل بود که در دولت سیزدهم درست شد.
وی بیان کرد: انتخابات مجلس دوازدهم در شرایط تلخ و شیرین کشور برگزار شد و نمایندگان منتخب و مسوولان باید به داشتههای کشور در حوزههای مختلف توجه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: باید با مدیریت منابع به نظام اقتصادی و بخشهای مرتبط و موثر در اقتصاد پرداخت.
منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم گفت: مجلس دوازدهم در حالی از هفتم خرداد ماه سال جاری آغاز به کار میکند که نمایندگان با انبوهی از مطالبات بر زمین مانده رهبر معظم انقلاب و مردم مواجهاند.
متکی افزود: پایبندی به اصول قانون اساسی و همت برای شناخت واقعی مشکلات مردم، ۲ محور اصلیاند که منتخبان پس از در آمدن به کسوت نمایندگی باید به آن ها توجه داشته باشند.
وی ادامه داد: البته تنها پرداختن به مشکلات و مسائل مهم نیست، بلکه نمایندگان باید تحلیل درست از شرایط داشته باشند.
وی اضافه کرد: نمایندگان در مجلس دوازدهم باید مشکلات و مسائل برزمین مانده را از باب صورت مساله درست ببینند و در جریان مشکلات باشند.
وی اظهار داشت: سختکوش، پرتلاش و مردمی بودن جهتگیری دولت سیزدهم بوده که مورد تایید و حمایت ما است.
وی تاکید کرد: حکمرانی علاوه بر جهتگیری ۲ مولفه نقشه راه در کشورداری و موضوعات مختلف کشورداری دارد و تا زمانی که نقشه راه نباشد، نمی توان به هدف رسید.
منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم گفت: در کنار نقشه راه، نیازمند مدیران کارآمد هم هستیم که این ۲ لازم و ملزوم یکدیگرند.
متکی افزود: مسوولان باید نقشه راه را برای مردم تبیین و برای برنامههای اجرایی نیز زمانبندی داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوزه اقتصاد و نقش مردم، یادآور شد: در تمام کشورهای دنیا، ۸۰ درصد اقتصاد دست مردم و ۲۰ درصد دست دولت است، اما در کشور ما این تناسب برعکس است.
وی بر حضور بخش خصوصی در اقتصاد تاکید کرد و افزود: دولت تنها کار هدایت و نظارت بر بخش خصوصی را دارد و تولید ثروت باید مقدس نگه داشته شود.
منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم گفت: امروز همه معتقدند که دولت نمیتواند تاجر، کشاورز و کارخانهدار خوبی باشد، اما متاسفانه شاهد تعدد و تکثر کارخانجات دولتی هستیم و مجلس هر ساله معادل یا بیشتر از بودجه کل کشور برای این واحدها بودجه مصوب میکند.
متکی ادامه داد: دولتها در گذشته با گروگانگیری اقتصاد، مانع اصلی شکوفایی آن شدند.
وی گفت: سازمان عریض و طویلی به نام سازمان خصوصیسازی داریم که ۴۰ سال کار کرده، اما تغییری ایجاد نشده است.
وی بیان کرد: حضور داشتن وزرا، معاونین آنان، نمایندگان مجلس، استانداران و مدیران در گذشته در راس کارخانجات و واحدهای تولیدی و هیات مدیره آنان، باعث شده تا این افراد مانع خصوصیسازی به معنای واقعی شوند.
منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم با بیان این که مشارکت ۴۰ درصدی مردم در انتخابات در این شرایط که مشکلات اقتصادی و معیشتی دارند، آمار خوبی است، گفت: وجود نظامی اسلامی و حضور آن در پایگاهی به نام مردم که برای حفظ و اقتدار نظام، همیشه پای کار بودند، ۲ مولفه اساسی نظام ما است.
وی خاطرنشان کرد: این مسایل دغدغه اصلی ما منتخبان مردم در مجلس آتی است و معتقدیم مجلس از راس امور بودن خود دور شده است.
وی بیان کرد: متاسفانه در کمیسیونها که باید کار نظارتی تخصصی بر وزارتخانهها داشته باشند، شاهد دعواهای تعیین ریاست و یارگیری و رفیقکشی هستم.
منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم گفت: مشکل دیگر مجالس از گذشته دغدغه داشتن نمایندگان برای دخل و تصرف در عزل و نصبهای مدیریتهای استانی و حوزههای انتخابیه خود است، در صورتی که رهبر معظم انقلاب بارها در سخنان خود به مساله برحضر بودن نمایندگان از این کار، تاکید کردند.
متکی اضافه کرد: آیین نامه اجرایی و چگونه اداره کردن مجلس هم باید در مجلس دوازدهم تغییر کند، زیرا شاهد رییس محور بودن مجالس هستیم در حالی که ریاست مجلس کارش برآیند نظرات و داشتن نگاه و رویکرد کلی به مجلس است، روسای مجالس هر یک به نوعی هدایت و داشتن اختیارات را متمرکز در حوزه کاری خود کردهاند.
متکی برای سخنرانی در راهپیمایی روز جهانی قدس در گرگان به گلستان سفر کرده است.