" محمدرضا آقایی" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۹۶.۵ درصد اهدا کنندگان مرد و بقیه زن بودند افزود: اهدا کننده مستمر به کسی اطلاق میشود که سالی حداقل ۲ بار خون اهدا کرده باشد که در این زمینه ۶۴.۴ درصد اهدا کنندگان مستمر بودند؛ همچنین از مجموع اهدا کنندگان خون در این مدت ۲۵.۶ درصد با سابقه و ۱۰.۱ درصد بار اولی بودند.
وی ادامه داد: همچنین پارسال ۶۹ هزار و ۳۶۲ واحد و فرآوردههای خونی به مراکز درمانی استان ارسال شد.
آقایی با بیان اینکه میزان اهدای خون در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ماقبل آن ۱۲.۶ درصد رشد داشته است خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ ، ۵۷ هزار و ۸۷۷ نفر به مراکز انتقال خون مراجعه کردند که ۴۵ هزار و ۶۱۱ هزار نفر از این تعداد موفق به اهدای خون شده بودند.
وی در ادامه تعداد مراجعه کننده اهدای خون در شبهای قدر امسال را یکهزار و ۳۴۸ نفر بیان کرد و گفت: از این تعداد یکهزار و ۱۰۵ نفر موفق به اهدای خون شدند.
آقایی شرایط مناسب افراد برای اهداء خون را حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، نداشتن سابقه رفتار پرخطر جنسی، پایین نبودن فشارخون ، حداقل ۱۸ و حداکثر ۶۰ سال سن، برخورداری از سلامت کامل و نداشتن ابتلا به کمخونی عنوان کرد و یادآور شد: خونهای اهدایی در جراحی، تصادف، زایمان و بسیاری از بیماریها از جمله تالاسمی و هموفیلی مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرکل پایگاه انتقال خون یزد با بیان اینکه شاخص اهدای خون در کشور ۲۵ در یکهزار و در استان این رقم ۳۵ در یکهزار است، افزود: استان یزد با ۱۱ شهرستان دارای چهار پایگاه انتقال خون فعال است.