صالح محمدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه بیشترین تغییر کاربری غیرمجاز شناسایی شده با ۲۵ مورد مربوط به شهرستان ماسال بود، اظهار کرد: از این تعداد تغییر کاربری شناسایی شده برای ۲۴ مورد، تبصره یک ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی اجرا شد، (طبق این تبصره اگر مرتکب پس از اعلام جهاد کشاورزی به اقدام خود ادامه دهد نیروی انتظامی موظف است بر اساس درخواست جهاد کشاورزی از ادامه کار متخلف جلوگیری کند).
وی افزود: در زمینه ۱۹ مورد دیگر هم تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی اجرا شد و بر اساس آن ماموران جهاد کشاورزی با حضور نماینده دادسرا ضمن تنظیم صورتجلسه مستقیم نسبت به قلع و قمع بنا و مستحدثات اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه برگرداندند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه بقیه تغییر کاربری های شناسایی شده نیز در حال انجام اقدامات قانونی مانند استعلام از مراجع ذیربط است، عنوان کرد: همچنین در اجرای این طرح ۷۲ گزارش مربوط به تغییر کاربری از سوی مردم اعلام شد که ۶۶ مورد از گزارش های تغییر کاربری از طریق سامانه ۱۳۱ دریافت شد و ۱۳ مورد نیز به صورت حضوری اعلام شدهاست.
وی اظهار کرد: مدیریت امور اراضی جهاد کشاورزی و یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان تعطیلات نوروزی امسال نسبت به راهاندازی گشت امور اراضی در سطح استان اقدام کردند.
محمدی با بیان اینکه ۴۰ گشت ویژه در نوروز برای مراقبت از زمینهای کشاورزی و ملی استان فعال بودند، اضافه کرد:۲۰ گشت یگان حفاظت از اراضی کشاورزی و ۲۰ گشت یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در این مدت به صورت شبانهروزی برای حفاظت از اراضی کشاورزی و ملی در گیلان فعال بودند.
سامانه ارتباط مردمی ۱۳۱ ویژه حفاظت از اراضی کشاورزی با هدف ایجاد ارتباط مردم برای اطلاعرسانی؛ پیشگیری و برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی زراعی و باغی آماده دریافت گزارشهای مردمی است.
همچنین سامانه ۱۵۰۴ و تلفن ۳۲۶۶۷۵۰۶ یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان به صورت شبانهروز آماده برخورد با متصرفان و سودجویان در عرصههای ملی و هرگونه دخل و تصرف بر اراضی ملی و مراتع است.