محمد برزعلی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حدود ۱۴ هزار تن سبزی و صیفیجات در گلخانههای گلستان تولید میشود همچنین بخشی از فضای گلخانهای استان نیز به پرورش درختچهها و گلهای زینتی اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: برنامه جهاد کشاورزی تکمیل زیرساختهای شهرکهای گلخانهای و واگذاری آن به علاقهمندان این حوزه است و درصدد هستیم فضای گلخانهای استان طی سالهای آینده به ۱۵۰ هزار هکتار توسعه یابد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه ۸۰ درصد هزینه ساخت گلخانه در قالب تسهیلات در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد، تصریح کرد: تلاش ما تولید محصولات متنوع از بستر گلخانههای استان گلستان است.
برزعلی در ادامه به طرح جهش تولید در دیمزارها اشاره کرد و توضیح داد: براساس شاخصهای اعلام شده از سوی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی، استان گلستان در ارزیابی سه ماهه نخست سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در طرح جهش تولید در دیمزارها با تحقق ۱۰۰ درصد سطح زیر کشت گندم و جو، اجرای پروژه حفظ بقایا و تحقق سطح ۹۲ درصدی کشت دانههای روغنی توانست در این طرح رتبه دوم کشور را به دست آورد.
وی ادامه داد: سهم استان گلستان در طرح جهش تولید در دیمزارها طی سال زراعی جاری ۳۰۰ هزار هکتار است که امیدوارم شاهد تحقق کامل آن باشیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان طرح جهش تولید در دیمزارها را یکی از طرحهای راهبردی افزایش عملکرد در اراضی دیم کشور دانست و افزود: این طرح با همکاری و پشتیبانیهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و وزارت جهادکشاورزی از سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در ۶ استان از جمله گلستان شروع شده و در حال حاضر در ۲۵ استان کشور در دست اجرا است.
برزعلی، افزایش عملکرد در واحد سطح در اراضی کمبرخوردار، استفاده از بذور گواهیشده استاندارد، اصلاح الگوی کشت(توسعه کشاورزی حفاظتی و آرایش کاشت)، امکانسنجی کشت گیاهان جدید و توصیه تناوب زراعی، توصیه و ترویج کودهای پایه، بذرمالها و ریزمغذی، معرفی ادوات الگویی جدیدی ویژه مناطق دیمزار، بهبود وضعیت تولید و اقتصاد بهرهبرداران در مناطق دیم و توانمندسازی و ارتقای آگاهی بهرهبرداران را از جمله اهداف طرح جهش تولید در دیمزارها اعلام کرد.
به گفته وی؛ محصولات تحت پوشش استان در طرح جهش تولید در دیمزارها شامل گندم، جو، دانههای روغنی، حبوبات و گیاهان دارویی است.
به گزارش ایرنا، در سال زراعی جاری بیش از ۳۸۰ هزار هکتار از اراضی استان گلستان زیر کشت گندم، ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار زیر کشت کلزا و سه هزار و ۷۰۰ هکتار زیر کشت چغندر رفته و در چهار و ۳۰۰ هکتار از اراضی گلستان سیبزمینی و در ۸۵ هزار هکتار جو کشت شده است.