به گزارش شنبه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس" زاخارووا ادامه داد: مسکو آماده مذاکره با هر کشوری برای جلوگیری از انتقال تسلیحات به فضا است. و برخی کشورها برای گفتوگوهای جدی درباره این موضوع آمادگی ندارند.
وی افزود: روسیه آماده انجام گفت و گوی عادلانه با همه کشورها است تا به عنوان یکی از شروط تضمین صلح و امنیت بین المللی، فضای خارج از جو را از هرگونه سلاح دور نگه دارد. متأسفانه همه کشورها مصمم به گفتگوی جدی در این زمینه نیستند.
این اظهارات پس از ادعای اخیر جان پلامب، دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور سیاست فضایی منتشر می شود. وی ادعا کرده بود که معاهده پیشنهادی روسیه و چین در مورد جلوگیری از قرار دادن تسلیحات در فضا تنها یک ترفند سیاسی است.
به گزارش ایرنا، در آخرین روز اسفند، آمریکا و ژاپن با ارائه قطعنامه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، خواستار جلوگیری از استقرار سلاحهای هستهای در فضا شدند؛ قطعنامهای که به نظر میرسد روسیه تنها هدف آن است.
ایالات متحده آمریکا، تنها کشوری که از سلاح هستهای در جنگ استفاده کرده، و ژاپن، تنها کشوری که با یک سلاح هستهای مورد حمله قرار گرفت، روز دوشنبه به وقت محلی با ارائه قطعنامه ای پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل، از کشورهای متعهد به معاهده «فضایی ماورای جو» خواستند چنین سلاحهایی را توسعه ندهند و از استقرار آنها در فضا خودداری کنند.
آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگافزار هستهای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن میتواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.
دولت آمریکا پیش از این، به کنگره و همچنین متحدان خود در اروپا درباره توانمندی استقرار جنگافزارهای هستهای روسیه در فضا، که میتواند یک تهدید بینالمللی به شمار آید، اطلاع داده بود.
روسیه، یکی از طرفهای معاهده «فضایی ماورای جو» سال ۱۹۶۷ که از قراردادن «هرگونه اجسام حامل سلاحهای هستهای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر در مدار زمین» جلوگیری میکند، قبلاً اعلام کرده بود که با استقرار سلاحهای هستهای در فضا مخالف است.
وزیر دفاع روسیه نیز ساخت چنین سلاحی را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دهم اسفند در پارلمان روسیه گفت: مسکو هیچ برنامهای برای استقرار تسلیحات هستهای در فضا ندارد.