به گزارش خبرنگار ایرنا، نهضت احیای واحدهای اقتصادی با هدف اجرای سیاستهای دولت مبنی بر خنثیسازی تحریمها و مردمی کردن اقتصاد و لزوم ایجاد سازوکاری منعطف، چابک، پاسخگو و مردم پایه جهت رصد محیط و اتخاذ تدابیر و تصمیمات به هنگام و هوشمند در دی ماه سال ۱۴۰۰ عملیاتی شد.
چند واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ در کشور احیا شد؟
بر اساس آخرین گزارشها از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تا پایان سال ۱۴۰۲ حدود هشت هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه فعال احیا شد که این اقدام موجبات ایجاد ۱۹۵ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم در سراسر کشور و بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه را فراهم کرد.
رویکرد احیای واحدهای صنعتی در استان فارس نیز در طول ۲سال گذشته در قالب تشکیل کارگروه تسهیل دنبال شده به گونهای که در سال ۱۴۰۲ جلسات این کارگروه هر سهشنبه به ریاست استاندار فارس، دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، دستگاههای ذیربط استانی و مدیران عامل بانکها برگزار میشد.
احیای یک هزار و ۲۵۴ واحد تولیدی در فارس
در آخرین جلسه این کارگروه در سال گذشته که روز سهشنبه ۲۲اسفندماه برگزار شد مشکلات ۱۸ بنگاه اقتصادی و تولیدی مورد بررسی قرار گرفت که با احتساب این واحدها، مجموع واحدهای حمایت شده در سالی که گذشت به یک هزار و ۲۵۴واحد رسید.
یکی از واحدهایی که در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ مورد حمایت ویژه قرار گرفت کارخانه ورق فوم سقفی قیر و کارزین بود.
راهاندازی کارخانه ورق فوم قیروکارزین
مدیرعامل این کارخانه که معتقد است تشکیل کارگروه ستاد تسهیل کمکشایانی به حل مشکلات واحدهای تولیدی میکند به خبرنگار ایرنا گفت: بانکها برای اعطای تسهیلات بالا قوانین سرسختانه و دستاندازهای بسیاری دارند، در چنین شرایطی تشکیل کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید موجبات بهتر شدن اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی را فراهم کرده است.
علی رضایی دهبهی، راهاندازی این واحد تولیدی را از نتایج برگزاری این کارگروه دانست و در خصوص مراحل شروع به کار این کارخانه گفت: حدود یک سال تمام قطعات و تجهیزات به منظور راهاندازی کارخانه موجود بود اما موفق به تأمین تسهیلات برای تهیه مواد اولیه نمیشدیم تا اینکه جلسه ستاد تسهیل برای این واحد تولیدی برگزار و مشکلات برای راهاندازی آن در این نشست مطرح شد.
مدیر کارخانه ورق فوم سقفی قیر و کارزین افزود: کارخانه تولید فوم در بهمنماه ۱۴۰۲ در شهرستان قیروکارزین راهاندازی شد، این واحد تولیدی برای راهاندازی نیاز به یک سری تسهیلات داشت که حدود ۲۰میلیارد ریال از این تسهیلات از طریق صندوق کارآفرینی امید تأمین شد.
رضایی یادآور شد: این واحد تولیدی که با اشتغالزایی هشت نفر فعالیتهای خود را آغاز کرده میتواند روزانه ۲هزار فوم و در حدود ۴تُن تولید داشته باشد، این در حالیست که میزان تولید این کارخانه هماکنون ۵۰۰ کیلو فوم در روز است.
تسهیلات موردنیاز کارخانه فوم قیروکارزین برای توسعه
وی اضافه کرد: با توجه به نیازی که در استان نسبت به افزایش تولیدات این کارخانه احساس میشود بهتر است تدابیر لازم برای تحقق این امر اتخاذ شود، در حقیقت اگر تسهیلاتی در حدود ۱۰۰ میلیارد ریال به این واحد تولیدی اعطا شود میتوان ظرفیت را افزایش داد و اشتغالزایی را به ۳۰ نفر رساند.
رضایی یادآور شد: کرایه حمل و نقل بر روی نرخ فوم که به عنوان محصول تولیدی این کارخانه محسوب میشود بسیار اثرگذار است، از طرفی هم تا فاصله ۱۸۰ تا ۲۰۰ کیلومتری از این واحد تولیدی هیچ کارخانه فومی وجود ندارد، لذا نیاز است تمهیدات کافی برای افزایش تولیدات در این کارخانه اندیشیده شود.
مدیر کارخانه ورق فوم سقفی قیروکارزین معتقد است پیش از راهاندازی این کارخانه کرایه حمل و نقل برای هر فوم ۲۰ هزار تومان بود اما پس از آغاز به کار این کارخانه مشکل کرایه برای تهیه فوم برطرف شد و در حال حاضر به ازای هر خانه با حداقل نیازی که آن خانه به فوم دارد حدود چهار میلیون تومان تفاوت قیمت ایجاد شده است.
رضایی دریافت تسهیلات را از مهمترین دغدغههای واحدهای تولیدی دانست و درباره نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: رهبر معظم انقلاب با انتخاب این شعار حق مطلب را ادا کردند، نیاز است مدیران مربوطه هم تلاش بیشتری برای تسهیل امور در بخش تولید داشته باشند و نقدینگی که در کشور ایجاد میشود را به سمت تولید سوق دهند.
خودکفایی قیروکارزین در تولید فوم
بدون شک راهاندازی این واحد تولیدی در شهرستان قیروکارزین اتفاق خوبی است که میتواند کمکشایانی به خودکفایی در تولید فوم و ساخت و ساز مسکن در این شهرستان کند، کارخانهای که شروع فعالیتهای خود را مرهون تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید میداند.
و اما تشکیل این کارگروه با شروع سال جدید نیز همچنان در اولویت متولیان اقتصادی فارس قرار دارد به طوریکه در بیست و یکمین روز از فروردین۱۴۰۳ نخستین نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان فارس که به عنوان پانصد و هفتاد سومین کارگروه محسوب میشود برگزار شد.
در این جلسه موانع ۴۷ بنگاه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت که ۴۳ مورد از آنها در کمیته تخصصی ذیل کارگروه و چهار دستورکار در کارگروه تسهیل استانی بررسی شد.