حسن ابراهیمی یکشنبه در این باره به خبرنگاران گفت:افزایش ایمنی و امنیت و ایجاد محیطی مناسب برای تکثیر و زاد آوری گوزن زرد امسال شرایطی خوبی برای زیست این گونه کمیاب حیات وحش فراهم کرده است.
وی ادامه داد: این سایت با احتساب جمعیت های انتقالی طی دو مرحله در دو سال گذشته از سال ۹۰ با تعداد هفت راس کار تکثیر و پرورش را شروع کرد که تاکنون ۱۲۰ راس گونه گوزن زرد تکثیر و پرورش داشته است.
ابراهیمی ایجاد محیط ایمن برای تکثیر و پرورش گوزن زرد را یکی از مولفه های جدی برای افزایش شمار گوزن ها در این سایت دانست و گفت: این سایت یکی از سایت های موفق و به عنوان سایت مولد در کشور شناخته شده است.
به گفته وی، رصد و پایش مداوم منطقه و فراهم شدن امنیت، تغذیه بموقع و مدیریت بهینه از مهمترین شاخصه ها در رشد این گونه ارزشمند در این منطقه از کشور است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان بیان کرد: افزایش رشد ۳۰ درصدی این گونه با ارزش در سال گذشته حاکی از آن است که تمام شرایط زیستی برای این گونه تامین شده است و پیش بینی وانتظار خواهیم داشت که حدود ۲۵ راس گوساله گوزن جدید به جمعیت فعلی این سایت در زایش های آینده در سال جاری به جمعیت آن اضافه شود.
گوزنهای زرد ایرانی اغلب در اوایل پاییز جفت گیری میکنند، وزن گوساله ها در موقع تولد حدود چهار تا پنج کیلوگرم است. گوساله ها پس از تولد قادر به راه رفتن و دویدن هستند، ولی گوزن مادر در چند روز اول آنها را در بین علفهای بلند مخفی میکند.
گوساله های گوزن زرد به علت همرنگی با محیط، نداشتن بو و بی تحرکی، از دید حیوانات طعمهگیر مخفی میمانند و در یک و نیم سالگی بالغ میشوند.
گوزن زرد در مناطق جنگلی زاگرس و جنگلهای گرمسیری زندگی میکند.
پس از قرار گرفتن این پستاندار در وضعیت بقای هشدار، تعدادی از این گوزنها به دیگر مناطق ایران و جهان منتقل شدند تا جمعیتهای دیگری از آن پدید آیند.
مناطق محیط زیستی شهرستان ارسنجان و منطقه میانکتل کازرون از جمله زیستگاه های گوزن زرد در استان فارس است.
برای جلوگیری از اختلاط ژنتیکی گوزنهای زرد بصورت نژاد خالص نگهداری میشوند و طی سالیان اخیر به دلیل هشدار نابودی این گونه ارزشمند حیات وحش توجه برای بقا و افزایش جمعیت آن مورد توجه سازمان حفاظت از محیط زیست ایران قرار گرفته است.
ارسنجان در فاصله ۱۳۱ کیلومتری شمال شرق شیراز قرار دارد.