مشهد- ایرنا- مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی گفت: از ابتدای دولت سیزدهم دسترسی روستاهای بالای ۲۰ خانوار این استان در حوزه آبرسانی به ۹۲ درصد و در حوزه گازرسانی به ۹۵.۵ درصد رسیده اند که این اقدام های عمرانی مهم در سال گذشته بیشتر مشهود بوده است.

حمید رضا سراجی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرگار ایرنا افزود: از ابتدای دولت سیزدهم اقدامات تحول روستایی یکی از اهداف استانداری خراسان رضوی بوده است.

وی ادامه داد: در ۲ سال اخیر گازرسانی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار، به ۲ هزار و ۴۷۵ روستا رسیده و موجب پوشش ۹۵.۵ درصدی در استان شده است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه پایان دولت سیزدهم جشن پایان بی گازی در روستاهای استان برپا خواهد شد، تصریح کرد: در حوزه زیربنایی گاز، ۲ هزار و ۷۰۴ روستا تجهیز شده اند و در این حوزه به پیشرفت ۹۷.۶ درصدی رسیده ایم.

سراجی بازنگری در طرح های هادی هزار و ۱۱۳ روستا را یکی دیگر از اقدامات یکسال اخیر دانست و عنوان کرد: بسیاری از موانع که مسیر اجرای طرح های هادی روستاها وجود داشت با کمک و تمهیدات مقامات محلی و استانی رفع و رجوع شد.

وی، پیشرفت در آسفالت معابر روستایی خراسان رضوی را نیز از اقدامات مهم برشمرد و بیان کرد: با بازنگری انجام شده، بر اساس قیر قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، چهار میلیون و ۹۴۳ هزار و ۹۷۲ مترمربع از معابر روستایی استان آسفالت شد و رشد چشمگیری نسبت به چهار ساله ماقبل خود داشت.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: با جذب ۶۲ هزار و ۹۹۷ تن قیر در حوزه روستایی علاوه بر رشد در حوزه جذب، اقدامات مناسبی در آسفالت معابر روستایی انجام گرفت.

سراجی خاطرنشان کرد: در بخش آبرسانی علارغم خشکسالی های بی سابقه، با کمک نهادهای خیریه و کمک دستگاه های مسوول، ۲۱۰ پروژه با اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریال در بخش تاسیسات و آبرسانی اختصاص یافت و در این خصوص روستاها از ۸۹ درصد به ۹۲ درصد رسیدند.

وی ادامه داد: همچنین در یکسال اخیر ۳۰۰ کیلومتر لوله گذاری آب در ۲۳۷ روستا و همچنین ۴۰۰ مترمکعب مخزن با مجموع اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال در روستاهای خراسان رضوی اجرا شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی قبلا با اشاره به ۱۰ اقدام مهم و کلیدی عمرانی این استان در سال ۱۴۰۲ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این استان از حیث برخورداری از بیشترین طرحهای عمرانی رتبه نخست کشور را در هفته دولت و دهه فجر سال گذشته بدست آورد.

جواد خدائی افزود: علیرغم همه محدودیت‌ها و تنگناهای موجود در اجرای طرح‌های عمرانی، سال گذشته توفیقاتی نصیب استان شد اما در برخی بخشها نیز نتوانست اهداف تعیین شده را محقق کند که امید است امسال بتوان با برنامه ریزی مناسب، این تاخیر جبران کرد.

وی ضمن اشاره به اقدامات گسترده در اجرای طرحهای زیربنایی و روبنایی در استان، در تشریح ۱۰ اقدام مهم و کلیدی خراسان رضوی در حوزه عمرانی که در سال ۱۴۰۲ انجام شد، گفت: نهضت ملی مسکن به عنوان طرح ملی بزرگ دولت در استان، توانست ساخت واحدها را در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۱۴۰ هزار واحد مسکونی برساند که معادل مجموع عملکرد دولت‌های گذشته در طول دوره اجرای طرح مسکن مهر است.

معاون استاندار خراسان رضوی به تحول در حوزه راهداری استان در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: در سالی که گذشت، هزار و ۵۰۰ کیلومتر از مجموع سه هزار کیلومتر روکش آسفالت دچار خرابی شدید محورهای ارتباطی خراسان رضوی، ترمیم شد و در کنار آن ۷۵ درصد از نقاط حادثه خیز در جاده های استان ایمن‌سازی گردید.

خدائی با اشاره به توسعه ساخت و سازها در حوزه فضاهای آموزشی و جبران کمبود کلاس‌های درس در خراسان رضوی گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از هزار و ۵۰۰ کلاس درس در استان ساخته و زمینه ساخت پنج هزار کلاس درس دیگر در سال جدید از محل مولدسازی املاک مازاد دولتی و کمک خیرین فراهم شد.

وی به تشریح اقدامات مهم خراسان رضوی در راستای نجات کشف رود در مشهد اشاره و بیان کرد: در این راستا پارسال ۲ تصفیه خانه مهم "چرمشهر" و "پرکندآباد٢" در حوالی مشهد پس از سال‌ها که از آغاز عملیات اجرایی آنها گذشته بود، به مرحله بهره‌برداری رسید.

معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه توسعه حمل و نقل ریلی در این استان خط ریلی "خواف- هرات" به عنوان زیرساخت مهم اقتصادی و ترانزیتی خراسان رضوی در سال گذشته به مرحله بهره‌برداری نهایی رسید.

خدائی افزود: بهره‌برداری از فرودگاه گناباد بعد از گذشت ۲۸ سال در سال ۱۴۰۲ از اقدامات مهم عمرانی خراسان رضوی در راستای توسعه حمل و نقل هوایی استان بود. در کنار آن با اجرای چند طرح عمرانی-توسعه ای فرودگاهی در مشهد، ظرفیت پذیرش مسافر در فرودگاه شهید هاشمی نژاد ۴۰ درصد افزایش یافت.

وی به طرح‌های مهم عمرانی در توسعه زیرساختهای روستایی در سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: شاخص‌های برخورداری روستاهای استان در سال گذشته با گازرسانی، آبرسانی و اتصال اینترنت به بیش از ١٠٠روستا و همچنین روکش آسفالت معابر روستایی به میزان ۳.۵میلیون مترمربع، ارتقا یافت که این دستاورد به نوبه خود یک رکورد تاریخی در توسعه روستاهای استان است.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: پارسال عملیات اجرایی سه واحد نیروگاهی جدید در مجموع با ظرفیت تولید برق ۵۴۰ مگاوات در این استان به اتمام رسید و ١٣پست فوق توزیع برق به ظرفیت ۶٠٠مگاولت آمپر نیز بهره برداری شد.

خدائی به معضل خشکسالی و چالش کمبود آب در خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: با اجرای شبانه روزی طرح خط لوله آب غرب مشهد و دهها طرح آبی دیگر در سطح شهرستان‌های خراسان رضوی از جمله خط انتقال آب سد تبارک به قوچان، تنش آبی شدید تابستان سال ۱۴۰۲ در این استان بدون جیره بندی پشت سر گذاشته شد.

وی با اشاره به سرمای بی سابقه چند سال اخیر در خراسان رضوی و افت شدید فشار گاز در استان گفت: با اجرای طرح ضربتی خط تقویتی انتقال گاز به تربت‌جام و چند طرح کلیدی دیگر در سال ۱۴۰۲، با وجود افت شدید فشار شبکه گاز در اوج سرمای پارسال، زمستان گذشته بدون قطع گاز خانگی سپری شد.

اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی با همکاری خبرگزاری جمهوری اسلامی استان مشروح هر یک از ۱۰ اقدام مهم و کلیدی عمرانی استان در سال ۱۴۰۲ را در گفتگو با مدیران کل دستگاه های اجرایی مرتبط و سایر دست‌اندرکاران ذیربط تولید و امروز یک اقدام در حوزه فرودگاهها را منتشر کرد.

این اقدام راهبردی و مهم در صنعت حمل ونقل کشور که با حمایت و همراهی مجموعه راه آهن جمهوری اسلامی و کنسرسیوم ریلی ایران و افغانستان صورت گرفت منجر به یک خط امن دایمی برای حمل بار فعال شده و می تواند دسترسی جدیدی را برای تجارت بین دو کشور فراهم کنند.