به گزارش ایرنا، در تعطیلات نوروزی امسال حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه انواع خودرو در جاده ها و محورهای مواصلاتی آذربایجان شرقی تردد داشته و از مسیرهای مختلف وارد این استان شده و طبق اعلام معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این آمار نشان دهنده رشد نسبت به آمارهای سال گدشته است؛ اما اینکه مردم و گردشگران کدام استان ها بیشترین میزان ورودی را به خود اختصاص داده اند، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به این پرسش پاسخ داد.
" علیرضا بایرام زاده " مجموع تعداد خودروهای ورودی و خروجی به آذربایجان شرقی در ایام تعطیلات نوروزی را یک میلیون ۴۷۴ هزار دستگاه اعلام و اظهار کرد: پلاک های مربوط به استان تهران با ۱۳.۵ درصد، آذربایجان غربی با یازده درصد و استان های گیلان، اصفهان و مازندران در مجموع با هشت درصد بیشترین سهم گردشگری نوروزی آذربایجان شرقی را به خود اختصاص دادند.
به گفته وی از مجموع تعداد خودروهای ورودی و خروجی به آذربایجان شرقی، ۶۶ درصد را خودروهای مناطق مختلف این استان شامل می شود.
بایرام زاده با اعلام اینکه در طول تعطیلات نوروزی تعداد پنج میلیون و ۱۶۰ هزار و ۷۶۴ نفر ورودی گردشگر به آذربایجان شرقی ثبت شده است، این رقم را ۲ درصد رشد نسبت به مدت مشابه پارسال اعلام و اظهار کرد: در تعداد ورود و خروج خودروها به استان نیز رشد سه درصدی را شاهد بودیم.
در طول تعطیلات نوروزی تعداد پنج میلیون و ۱۶۰ هزار و ۷۶۴ نفر ورودی گردشگر به آذربایجان شرقی ثبت شده است، این رقم را ۲ درصد رشد نسبت به مدت مشابه پارسال اعلام و اظهار کرد: در تعداد ورود و خروج خودروها به استان نیز رشد سه درصدی را شاهد بودیم.
وی ادامه داد: این در حالی است که بر اساس آمارهای کشوری، از نظر تردد خودروئی در کل کشور با توجه به همزمانی نوروز با ماه مبارک رمضان و نیز شرایط آب و هوایی حاکم بر استان های مختلف، کاهش ۲ درصدی در کشور به ثبت رسیده است.
بایرام زاده جایگاه آذربایجان شرقی از نظر تعداد ورودی گردشگران در کشور را نهم اعلام و یادآور شد: البته شرایط تردد خودروئی و ورود گردشگر به استان های تهران، البرز، قزوین و خراسان رضوی بنا به دلایل مختلف با سایر استان ها از جمله آذربایجان شرقی متفاوت است.
بنا به ادعای وی جایگاه واقعی آذربایجان شرقی از نظر تردد خودرویی و گردشگران اقامتی در سطح کشور پنجم است که با استان اصفهان فاصله اندکی دارد.
بایرام زاده یکی از ویژگی های مهم و اصلی صنعت گردشگری نوروزی آذربایجان شرقی را مقصد بودن این استان دانست و افزود: در حالی که استان هایی مثل تهران، البرز، اصفهان و قزوین جزو مناطق گذری به شمار می روند.
وی تلاش برای هدف گردشگری بودن را یکی از سیاست ها و برنامه های محوری و اولویت دار استانداری و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اعلام و اضافه کرد: امسال هدف گذاری افزایش ۲۵ درصدی تعداد گردشگران ورودی به استان را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
۷۹ هزار و ۵۷۸ نفر از روستای زیبا و منحصر به فرد کندوان دیدن کردند
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تحرک قابل توجه در حوزه موزه داری را یکی از عناصر برجسته در جلب گردشگر دانست و با اشاره به وجود انواع موزه های تاریخی و تخصصی در تبریز، گفت: بازدید از موزه های استان و تبریز یکی از مهمترین مولفه های صنعت گردشگری در تعطیلات نوروزی بود.
بایرام زاده از رشد سه درصدی تعداد بازدید از موزه ها و اماکن تاریخی و گردشگری آذربایجان شرقی نسبت به نوروز پارسال خبر داد و افزود: در این مدت ۲۶۱ هزار و ۲۷۱ نفر از گردشگران داخلی و خارجی از این موزه ها و اماکن تاریخی بازدید کردند.
وی روستای جهانی و تاریخی کندوان را از نظر تعداد بازدید دارای بیشترین آمار در تعطیلات نوروزی اعلام کرد و ادامه داد: در این مدت ۷۹ هزار و ۵۷۸ نفر از این روستای بسیار زیبا و منحصر به فرد دیدن کردند که این آمار نسبت به پارسال هشت درصد رشد نشان می دهد.
بایرام زاده بارندگی های اواخر سال و چند روز گذشته در آذربایجان شرقی و تغییرات اقلیمی همزمان با نوروز امسال را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: بر این اساس چنین به نظر می رسید که استقبال گردشگران از روستای کندوان که در ناحیه ای کوهستانی واقع شده است، نسبت به سال های قبل کاهش یابد.
وی رصدخانه مراغه با ۵۸هزار و ۴۵۳ بازدید دوم، مجموعه کلیسای سنت استپانوس جلفا با ۴۳ هزار و ۲۰۵ بازدید سوم، موزه آذربایجان تبریز چهارم، موزه قاجار، خانه موزه امیرنظام گروسی و خانه موزه حیدرزاده همگی در تبریز را در رده های بعدی بیشترین تعداد بازدید از موزه ها و اماکن گردشگری آذربایجان شرقی طی تعطیلات نوروزی بیان کرد.
رصد خانه مراغه، کلیسای سنت استپانوس در جلفا، موزه آذربایجان، موزه قاجار، خانه موزه امیرنظام گروسی و خانه موزه حیدرزاده را در رده های بعدی بیشترین تعداد بازدید از موزه ها و اماکن گردشگری آذربایجان شرقی در تعطیلات نوروزی است.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی با برخورداری از انواع جاذبه های گردشگری و داشتن چهار هزار اثر، ابنیه و محوطه تاریخی و باستانی که ۲ هزار و ۲۶ مورد آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، از استان های گردشگری پذیر ایران به شمار می رود.
مجموعه بازار تاریخی تبریز، کلیسای سنت استپانوس و مجموعه کاروانسراهای خواجه نظر جلفا، گویجه بل و جمال آباد میانه از آثار جهانی آذربایجان شرقی است.
آذربایجان شرقی هم اکنون ۸۶ هتل و هتل آپارتمان به همراه ۲۵۶ واحد بومگردی، گردشگری و رستوران سنتی با حدود ۲۰ هزار تخت دارد.