به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، سال گذشته و در سایه افزایش ظرفیت تولید برق کشور، میزان انرژی برق تحویلی به صنایع انرژیبر نسبت به سال ۱۴۰۱ به میزان ۵.۵ درصد افزایش داشت که در این بین سهم صنایع فولادی پنج درصد بود.
بر اساس داده و اطلاعات شرکت مادرتخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر)، همچنین در چهار ماهه گرم سال گذشته نیز نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ میزان برق تحویلی به صنایع انرژیبر ۴.۷ درصد افزایش داشت که سهم صنایع فولادی از این افزایش ۲.۲ درصد بوده است.
همچنین در فصل سرد سال گذشته که صنایع با محدودیت در تامین انرژی گاز روبهرو بودند، میزان برق تحویلی به صنایع انرژیبر به میزان ۸.۲ درصد افزایش داشت که در این بین میزان افزایش برق تحویلی به صنایع فولادی به ۱۱ درصد و به عدد سههزار و ۸۲۲ مگاوات بر ساعت رسید. اتفاق مهمی که بررسیها نشان میدهد به افزایش ظرفیت تولید صنعت فولاد کشور در فصل زمستان کمک شایانی کرده و ایران در کنار ترکیه به کشور پیشتاز افزایش ظرفیت تولید فولاد در جهان تبدیل شد.
این مهم از آنجایی مورد تاکید است که در فصل زمستان، صنایع انرژیبر بهویژه صنایع فولادی با محدودیت جدی در تامین انرژی گاز روبهرو هستند و در نتیجه هر گونه افزایش قابلتوجه در تولید آنها در این فصل وابستگی معناداری با افزایش تامین برق آنها دارد.
بر اساس گزارش اخیر انجمن جهانی فولاد که در ارتباط با میزان تولید فولاد قارهها و کشورهای مختلف جهان در ۲ ماه فوریه و ژانویه سال ۲۰۲۴ میلادی (۱۱ دیماه تا ۱۱ اسفند ۱۴۰۲) منتشر شد، ایران در کنار ترکیه پیشتاز افزایش ظرفیت تولید فولاد در جهان بود.
با اینکه در سالهای گذشته میلادی اکثر کشورهای جهان با چالش جدی در حوزه تأمین انرژی روبهرو بودهاند و بهتبع آن ظرفیت تولید فولاد آنها نزولی بوده و یا در نهایت افزایش قابلتوجهی نداشته است، بررسی تازهترین گزارش انجمن جهانی فولاد نشان میدهد دو کشور ایران و ترکیه در فصل زمستان گذشته توانستهاند با تامین انرژی کافی ظرفیت تولید فولاد خود را به شکل چشمگیری افزایش دهند.
بر اساس این گزارش، در ۲ ماه فوریه و ژانویه سال جاری میلادی کشورهای آسیا و اقیانوسیه در مجموع ۲۲۷ میلیون تن تولید فولاد داشتند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۷ درصد افزایش را نشان میدهد.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا اما در ۲ ماه فوریه و ژانویه سال ۲۰۲۴ فقط ۲۱.۱ میلیون تن تولید فولاد داشتند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش یکدرصدی را نشان میدهد. همچنین در آمریکای شمالی نیز در ۲ ماه مورد اشاره سال ۲۰۲۴ میلادی ۱۷.۷ میلیون تن فولاد تولید شد که در مقایسه با فوریه و ژانویه سال ۲۰۲۳ میلادی ۲.۲ درصد کاهش داشته است.
مستند به این گزارش، در ماه فوریه سال جاری میلادی بیشترین میزان افزایش تولید فولاد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ میلادی به ترکیه اختصاص داشت که صنعت فولاد این کشور شاهد رشد ۴۶.۶ درصدی بود و پس از ترکیه نیز ایران با ۱۴.۳ درصد افزایش تولید در جایگاه دوم قرار داشت.
همچنین با در نظر گرفتن ۲ ماه فوریه و ژانویه سال جاری میلادی که منطبق با ۲ ماه دی و بهمن سال ۱۴۰۲ بود، ظرفیت تولید فولاد ترکیه و ایران به ترتیب ۳۴.۵ و ۲۶.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت که حکایت از تامین انرژی کافی برای این صنعت انرژیبر و پیشگرفتن ظرفیت تولید از مصرف در ایران است.
رشد صعودی و قابلتوجه ظرفیت تولید فولاد در ایران در فصل زمستان گذشته در حالی رقم خورد که بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد کشورهایی، چون آمریکا و روسیه در همین بازه زمانی به ترتیب کاهش ۲.۶ و ۳.۲ درصدی را در حوزه تولید فولاد تجربه کردند و میزان تولید کشورهایی همچون ژاپن و کره جنوبی نیز تقریباً ثابت بود.