افزایش جذابیت پروژههای تولیدی، لازمه رسیدن به توسعه سرمایهگذاریهای مولد و رشد اقتصادی است. در این میان مهمترین مشوق در دسترس دولت برای توسعه اقتصادی، اعطای مشوقهای مالیاتی است.
این موضوع تا کنون اثرگذاری موفقیتآمیزی در تحریک سرمایهگذاریهای مولد نداشته است. از همین رو و با درک اهمیت اصلاح معافیتهای مالیاتی، دولت سیزدهم به سمت اصلاح قوانین مالیاتی حرکت کرده است. در همین ارتباط، اخیرا لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم توسط دولت به مجلس ارائه شد. در لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، تمرکز اصلی بر اصلاح قوانین مالیاتی و تسهیل سرمایهگذاری مولد است.
مالیاتهای بالای تولید، نبود انگیزه برای توسعه زنجیره ارزش و مالیات سنگین بر کار افراد از جمله موانع پیش روی جهش تولید و سرمایه گذاری خرد مردم در اقتصاد مولد کشور است. به منظور رسیدگی به این موضوعات و ارتقای رشد اقتصادی، لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم با هدف تقویت تولید و ترویج سرمایه گذاری در اقتصاد مولد کشور ارائه شده است. در همین راستا، نیاز است که مجلس سریعا نسبت به تصویب و نهایی کردن این لایحه دولت و اجرایی کردن آن اقدام کند.
لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم به عنوان لایحه ای بسیار مهم و حیاتی در راستای حمایت از بخش تولید کشور و افزایش مشارکت عمومی در اقتصاد باید سریعاً به تصویب مجلس برسد. به نحوی که بتوانیم از مزیتهای آن بهره مند شویم و کشور را به سمت رشد اقتصادی سوق دهیم. نظرات جعفری قادری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس را در ادامه میخوانید.
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور در خصوص پیشنهادات لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم که در راستای کاهش مالیات تولید و افزایش مالیات سرمایه و دارایی است، تصریح کرد: هر اقدامی که در راستای حمایت از تولید و کاهش جذابیت دلالی و واسطه گری و راکد نگه داشتن سرمایهها باشد، به نفع کشور است.
وی ادامه داد: این اقدامی مناسب است که معافیتهای مالیاتی را برای تولیدکنندگان کاهش دهیم و تا جائیکه میتوانیم به افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور کمک کنیم. به این ترتیب، پیشنهاد کاهش مالیات بر تولید را در لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم مثبت ارزیابی میکنم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور در مورد مادام العمر شدن معافیت مالیاتی مناطق آزاد و شرکتهایی که رشد سالانه فروش سه درصدی دارند، خاطرنشان کرد: قطعاً سیاست درست این است که از شرکتهای صادرات محور حمایت کنیم و تولیدکنندگان را به سمت ورود به بازارهای جهانی سوق دهیم. حمایت از صادرات اقدام مناسبی است و دستاوردهای خوبی میتواند برایمان داشته باشد. این امر به رشد اقتصادی کشور کمک میکند.
قادری گفت: به طور کلی، حمایت از تولید و صادرات به معنای کاهش جذابیت واسطه گری است و به این ترتیب زمینه را برای مشارکت بیشتر مردم در اقتصاد کشور فراهم میکنیم.
وی در خصوص پیشنهادات ارائه شده در لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم مبنی بر کاهش خام فروشی و حمایت از توسعه زنجیره ارزش محصولات خاطرنشان کرد: این سیاست باید با جدیت دنبال شود. هر چقدر بتوانیم در زمینه توسعه زنجیره ارزش گامهای بلندتری برداریم، منفعت بیشتری برای کشور به دست میآید. خام فروشی مضرات فراوانی دارد و باید با اعمال سیاستهای مناسب از آن دوری کنیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور خاطرنشان کرد: کاهش خام فروشی به این معناست که میزان بیشتری از ارزش افزوده را در کشور حفظ میکنیم. در غیر این صورت، منفعت اصلی را به کشورهای دیگر تقدیم میکنیم و خودمان از مزیتهای توسعه زنجیره ارزش بی نصیب میمانیم. هر اقدامی که در راستای گسترش زنجیره ارزش محصولات و استفاده از پتانسیلهای موجود باشد، مثبت ارزیابی میشود.
وی افزود: دولت برای حمایت بیشتر از فعالیتهای مولد، لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم را به مجلس ارسال کرده است. بهره بردن از مزیتهای لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در گروی این است که این لایحه در مجلس مورد بررسی و تصویب قرار بگیرد. به ویژه مهم است که معافیتهای مالیاتی را برای بخش تولید در نظر بگیریم و بر جذابیت تولید در کشور اضافه کنیم. مجلس در سال جدید بررسی لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در جهت حمایت از تحقق شعار سال و جلب مشارکت مردم در اقتصاد، در دستور کار قرار خواهد داد.