غلامرضا سرگزی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه رویکرد دامپزشکی در حوزه تأمین امنیت و ایمنی غذایی، تضمین سلامت و ارتقاء سلامت شهروندان است، بیان کرد: طرح تشدید کنترل و نظارت بر تهیه،تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی همه ساله با آغاز ماه مبارک رمضان و همچنین ایام نوروز از سوی سازمان دامپزشکی کشور اجرا میشود، امسال نیز با تقارن این ۲ مناسبت طرح مذکور در راستای دستیابی به اهداف و برنامهریزیهای سازمان دامپزشکی کشور در جهت تامین غذای سالم از مزرعه تا سفره مردم در سطح استان در حال اجراست.
وی با بیان اینکه این طرح از ۱۹ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ آغاز و تا ۲۲ فروردین ماه سالجاری ادامه دارد، افزود: تاکنون بیش از چهار هزار و ۶۵۸ مورد بازدید نظارت بهداشتی و شرعی از اماکن تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی در سیستان و بلوچستان توسط ۵۷ تیم ثابت و سیار متشکل از ۱۰۷ نفر در قالب بازرس بهداشتی و شرعی دامپزشکی انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان محوریترین فعالیتهای دامپزشکی را حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا در مدت زمان اجرای این طرح کار نظارت بهداشتی و شرعی بر پنج هزار و ۸۹۲ راس دام سبک و سنگین با وزن تقریبی ۹۳۰ هزار کیلوگرم و ۳۳۷ هزار قطعه طیور در کشتارگاههای استان توسط کارشناسان دامپزشکی مستقر در این واحدها صورت پذیرفته است.
وی گفت: همچنین در بحث نظارت بر مراکز تهیه، تولید، توزیع و عرضه فرآورده خام دامی سیستان و بلوچستان بیش از ۱۶ تن فرآورده خام دامی ناسالم ضبط و با دستور مرجع قضایی معدوم سازی، و تاکنون ۲۴ واحد متخلف پلمب و به مراجع قضایی استان معرفی شدند.
سرگزی اظهار کرد: در اجرای این طرح سطح مناسبی از هماهنگی بین بخشی با دستگاه هایی چون دانشگاه علوم پزشکی، تعزیرات حکومتی، دادستانی و مراجع قضایی سیستان و بلوچستان با اداره کل دامپزشکی استان وجود دارد که از همکاری آنها تقدیر میشود.