تهران - ایرنا - اولین جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری برای استماع شکایت نیکاراگوئه علیه‌ آلمان به اتهام تسهیل نسل‌کشی در نوار غزه امروز در لاهه آغاز شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، دولت نیکاراگوئه در شکایت خود گفته است که آلمان از طریق ارسال ادوات نظامی به رژیم صهیونیستی و متوقف کردن پشتیبانی مالی از آژانس امداد رسانی سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) نسل کشی در نوار غزه را تسهیل کرده است.

بر اساس اعلام شبکه الجزیره ، نیکاراگوئه در شکایت خود از دولت آلمان خواسته است که صادرات تسلیحات و تجهیزات جنگی به رژیم اسرائیل را متوقف کند.

نیکاراگوا همچنین از دیوان بین المللی دادگستری خواسته است تا تدابیری موقت را اتخاذ کند که تعلیق فوری کمک های آلمان به رژیم اسرائیل بویژه کمک های نظامی را شامل شود.

تیم حقوقی نیکاراگوئه در اولین جلسه دادگاه لاهه گفت: از دادگاه می‌خواهیم به آلمان دستور دهد که از اسرائیل در نابودی فلسطین و مردم فلسطین حمایت نکند.

تیم حقوقی نیکاراگوئه با بیان اینکه «مردم فلسطین در معرض مخرب ترین فعالیت های نظامی در تاریخ معاصر هستند» افزود که آلمان با حمایت از رژیم اسرائیل مسئول نسل کشی در غزه است.

در همین حال، «سباستین فیشر» سخنگوی وزارت خارجه آلمان دیروز ( یکشنبه ) در آستانه برگزاری جلسه استماع دادگاه ضمن رد اتهامات وارده گفت: از موضع قانونی خود در دادگاه دفاع خواهیم کرد.

نیکاراگوئه بهمن ماه سال گذشته با ارائه نامه‌ی مکتوب به دیوان بین‌المللی دادگستری بصورت رسمی خواستار پیوستن به پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی شده بود.

دیوان بین‌المللی دادگستری در آن زمان با صدور بیانیه ای اعلام کرده بود که نیکاراگوئه معتقد است رفتار رژیم اسرائیل «نقض تعهدات در کنوانسیون نسل‌کشی» است.

دولت نیکاراگوئه یک هفته قبل از ارائه درخواست کتبی خود به دیوان بین المللی دادگستری، با صدور بیانیه‌ای دولت‌های انگلیس، آلمان، هلند و کانادا را مسئول «نقض آشکار و سیستماتیک کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی، حقوق بشردوستانه بین‌المللی و حقوق عرفی از جمله قانون اشغال سرزمین‌های اشغالی فلسطین به ویژه نوار غزه» دانسته بود.

نیکاراگوئه در بیانیه خود از کشورهای یادشده خواسته بود تا تامین سلاح، مهمات، فناوری و یا قطعات برای رژیم اسرائیل را فورا متوقف کنند زیرا این احتمال وجود دارد که این رژیم از این امکانات و تجهیزات برای تسهیل یا ارتکاب نقض کنوانسیون نسل‌کشی استفاده کرده باشد.

پیشتر شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان «بی‌بی‌سی» در گزارشی با عنوان «جنگ غزه: تسلیحات اسرائیل از کجا می آید؟» گفته بود که پس از آمریکا ، آلمان بزرگترین فروشنده تسلیحات به رژیم اشغالگر اسرائیل است . 

بی بی سی افزود: آلمان در سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳، ۳۰ درصد تسلیحات مورد نیاز تل‌آویو را تامین کرده است.

این رسانه انگلیسی زبان از افزایش ۱۰ برابری فروش تسلیحات کشورهای اروپایی به رژیم صهیونیستی خبر داد و نوشت: اروپایی ها در سال ۲۰۲۳، ۳۲۶ میلیون دلار تسلیحات به اسرائیل فروختند که ۱۰ برابر بیشتر از سال ۲۰۲۲ است.

براساس این گزارش، ایتالیا با ۹ درهم درصد، سومین تامین کننده تسلیحات رژیم اشغالگر است که ۱۴.۸ میلیون دلار، تسلیحات در سال ۲۰۲۳، به این رژیم ارائه کرد.

‌بی‌بی‌سی، انگلیس را نیز در میان دیگر کشورهای تامین کننده تسلیحات رژیم صهیونیستی عنوان کرد و نوشت: در سال ۲۰۲۲، این کشور، ۵۳ میلیون دلار تسیلحات به تل آویو فروخته است. این رسانه به آمار کمک تسلیحاتی انگلیس به رژیم اسرائیل در سال ۲۰۲۳ اشاره ای نکرد.

این رسانه غربی همچنین از فروش ۱۵.۷ میلیون دلار تسلیحات به رژیم اشغالگر، توسط کانادا در سال ۲۰۲۲ میلادی خبر داد.

دیوان بین المللی دادگستری در روزهای ۱۱ و ۱۲ ژانویه در لاهه دو جلسه علنی را به عنوان بخشی از آغاز رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم اسرائیل به اتهام ارتکاب «جنایت نسل کشی علیه ساکنان نوار غزه برگزار کرد.

دولت نیکاراگوئه از زمان حمایت سازمان‌های مقاومت فلسطینی از انقلاب ساندینیستا در سال ۱۹۷۹ در این کشور، پیوندهای تاریخی مستحکم با مقاومت فلسطین دارد.

با وجود آنکه رژیم اسرائیل اتهام نسل‌کشی در غزه را رد می‌کند اما دیوان بین‌المللی دادگستری با بررسی شکایت دولت آفریقای جنوبی مبنی بر نسل‌کشی این رژیم در غزه موافقت کرده که این موضوع یکی از بی‌سابقه‌ترین انزواهای صهیونیست‌ها در مجامع بین‌المللی تاکنون بوده است.

برچسب‌ها