شیراز - ایرنا - رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) با بیان جایگاه کشور در تولیدات علمی مربوط به فناوری‌های سبز، گفت: جمهوری اسلامی ایران در بیست سال اخیر، از لحاظ تعداد مدارک علمی در حوزه انرژی باد رتبه ۹ دنیا را به خود اختصاص داد.

به گزارش ایرنا، سید احمد فاضل زاده روز دوشنبه با اعلام این خبر، افزود: تعداد تولیدات علمی ایران در زمینه انرژی باد در پنج سال اخیر بهبود یافته و از ۷۳ مدرک در سال ۲۰۱۸ به ۱۱۹ مدرک در سال ۲۰۲۲ رسیده است.

وی ادامه داد: در این زمینه کشورهای چین، آمریکا، هند، آلمان و انگلستان اول تا پنجم هستند.

رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام عنوان کرد: تعداد تولیدات علمی ایران در حوزه وسایل نقلیه الکتریکی نیز از ۱۱۱ مدرک در سال ۲۰۱۸ به ۲۲۰ مدرک در سال ۲۰۲۲ رسیده است.

فاضل‌زاده اضافه کرد: کمترین تعداد تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران در بازه زمانی بیست ساله در فناوری های سبز، مربوط به هیدروژن سبز با ۲۰ مدرک است.

وی با اشاره به داده‌های پایگاه بین المللی وب آو ساینس، گفت: در بازه زمانی بیست ساله بیشترین تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران در فناوری‌های سبز، مربوط به وسایل نقلیه الکتریکی با یکهزار و ۳۳۷ مدرک و انرژی باد با یکهزار و پنج مدرک است.

رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام درباره رتبه دانشگاه‌های کشور در فناوری‌های سبز در بازه زمانی بیست ساله نیز گفت: در بخش پنل‌های خورشیدی، بیشترین تولیدات مربوط به دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و تربیت مدرس، در برق خورشیدی متمرکز، بیشترین تولیدات علمی از سوی دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی و فناوریهای نوین آمل؛ در زمینه سوخت زیستی، مربوط به دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس و صنعتی اصفهان، در انرژی باد مربوط به دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و دانشگاه یزد، در زمینه هیدروژن سبز از سوی دانشگاه‌های علم و صنعت ایران، دانشگاه یاسوج و دانشگاه تبریز و در وسایل نقلیه الکتریکی مربوط به دانشگاه‌های علم و صنعت ایران، تهران و صنعتی امیرکبیر بوده است.

فاضل‌زاده گفت: موسسه آنکتاد سازمان ملل فناوری‌های سبز را به فناوری‌های پنل های خورشیدی، برق خورشیدی متمرکز، زیست توده و سوخت زیستی، انرژی باد، هیدروژن سبز وسایل نقلیه الکتریکی تقسیم بندی کرده است.

وی افزود: بر اساس داده‌های پایگاه وب آو ساینس در بازه زمانی ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۲، بیشترین تولیدات علمی فناوری سبز، در حوزه پنل‌های خورشیدی مربوط به هند، در زمینه‌های برق خورشیدی متمرکز و سوخت زیستی مربوط به آمریکا و در حوزه‌های انرژی باد، هیدروژه سبز و وسیله نقلیه الکترونیکی مربوط به کشور چین است.

رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام اظهار کرد: رشد روزافزون تولیدات صنعتی و بی‌توجه به مسائل زیست محیطی، به یکی از معضلات عمده کشورهای جهان تبدیل شده و این عامل سبب شده است که صنعت هم تحت تاثیر قرار گیرد؛ گذار به اقتصاد سبز نیز نیازمند تلاش جهان برای دگرگونی بخش‌های اقتصاد است و بخش تولید که در حال هدایت جریان فناوری سبز است نیز به نوبه خود می تواند به اشتغال پایدار و رشد اقتصادی کمک کند.

فاضل‌زاده همکاری‌های بین‌المللی و سیاست‌های دولتی مناسب را در این راه ضروری دانست و گفت: در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان برای استقبال از این فناوریهای بسیار مهم، سندهای مفصلی در دست تهیه است تا بتوانند در آینده این تحولات سهمی داشته باشند.

وی بیان کرد: با توجه به نیازهای ملی و منطقه‌ای به موضوعات علمی و فناوری در حوزه‌های سازگار با محیط زیست، موسسات پژوهشی و فناوری و شرکت های دانش‌بنیان می‌توانند در راستای جهش تولید فناورانه برنامه‌ریزی کنند.

مقر مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در شیراز است.

برچسب‌ها