به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سطح پوشش برفی کشور یکی از شاخصهای مهم در تأمین آب مورد نیاز در بخشهای مختلف است و هرچه این میزان بیشتر باشد وابستگی تأمین آب از منابع زیرزمینی کاهش خواهد یافت.
بررسی وضعیت سطح پوشش برفی کشور در هفته دوم فروردین ماه و در حوضههای آبریز اصلی کشور شامل دریای خزر، دریاچه ارومیه، خلیجفارس و دریای عمان، فلات مرکزی، مرزی شرق و قره قوم نشان از آن دارد که بیشترین میزان سطح پوشش برفی در دریای خزر و حوضه آبریز مرزی شرق بدون پوشش برفی بوده است.
بر این اساس از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ فروردین در حوضه آبریز دریای خزر سطح پوشش برفی به ۱۳ هزار و ۸۹۱ کیلومترمربع رسیده است.
این میزان در سال آبی پارسال ۱۱ هزار و ۲۵۵ کیلومترمربع بوده است؛ همچنین میانگین ۱۷ساله آن نیز ۱۸ هزار و ۲۲۶ کیلومتر بوده که نشان از رشد وضعیت امسال دارد.
سطح پوشش برفی در حوضه آبریز خلیجفارس و دریای عمان هم از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۹ فروردین به رقم ۱۰ هزار و ۵۳ کیلومترمربع رسیده که در مقایسه با ۱۰ هزار و ۶۳۱ کیلومترمربع مدت مشابه سال گذشته کاهش سطح پوشش را نشان میدهد.
حوضه آبریز دریاچه ارومیه هم از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۹ فروردین هفت هزار و ۶۲۸ کیلومترمربع سطح پوشش برفی دارد.
سال گذشته و در همین بازه زمانی سطح پوشش برفی این حوضه آبریز چهارهزار و ۲۷۹ کیلومترمربع بوده که رشد سطح پوشش را نشان میدهد.
سطح پوشش برفی حوضه آبریز فلات مرکزی هم از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۹ فروردین به ۵ هزار و ۲۰۶ کیلومتر رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که رقم چهارهزار و ۸۳۲ کیلومتر بود رشد را نشان میدهد.
حوضه آبریز قره قوم هم از ابتدای سال آبی جاری تا نوزدهم فروردین ۱۲۹ کیلومترمربع سطح پوشش برفی دارد که در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته که ۳۰۴ کیلومترمربع بوده کاهشیافته است.
حوضه آبریز مرزی شرق در هفته دوم فروردین بدون سطح پوشش برفی بود درحالیکه سال گذشته ۱۳ کیلومترمربع سطح پوشش برفی داشته است.