کریم ذوالفقاری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با توجه به اهمیت موضوع برداشت غلات به ویژه گندم که راهبُردیترین محصول تولیدی کشور است، برنامهریزیهای مدونی به منظور ساماندهی ناوگان ماشینی برداشت غلات و کلزای کشور با همکاری دفتر ماشینهای کشاورزی وزارت صمت صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: در این راستا و با حمایت و هدایت شرکتهای کمباین سازی ایران، شرکت کمباین سازی خاوری و شرکت کمباین سازی دروگر کردستان که تولیدکننده کمباین غلات در کشور هستند، متناسب با ظرفیتهای تولیدی هر یک از این کارخانههای طرح نوسازی و جایگزینی کمباینهای فرسوده عملیاتی میشود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با اجرای این طرح، شاهد کاهش درصد افت و ریزش معنیداری در محصول برداشت شده ناشی از جایگزینی کمباینهای نو با کمباینهای فرسوده کم بازده خواهیم بود که هزینه ریالی مدیریت صحیح برداشت بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیون ریال در سال خواهد بود.
ذوالفقاری گفت: تولیدات کارخانههای فوق در سال ۱۴۰۰ ۴۲۰ دستگاه، سال ۱۴۰۱ ۴۴۰ دستگاه بوده که این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۸۱۰ دستگاه افزایش یافت. پیشبینی میشود با اولویتبندی به عمل آمده در سال جاری نیز ۱۰۰۰ دستگاه انواع کمباین غلات به ناوگان برداشت اضافه گردد.
وی خاطرنشان کرد: برداشت گندم در سال زراعی ۱۴۰۲ -۱۴۰۳ از اولین روزهای فروردین آغاز شد که وزیر جهاد کشاورزی از مزارع استان هرمزگان بازدید کرد؛ کار برداشت غلات تا شهریور ماه سال جاری ادامه خواهد داشت که مزارع استانهای سردسیر کشور مراحل پایانی عملیات برداشت خواهد بود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: پیشبینی میشود حدود ۲۱ هزار دستگاه انواع کمباین ۹۳ درصد از اراضی گندم و جوی کشور را برداشت میکنند.