اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: مجتمع خنداب سهم بزرگ و قابل توجهی در تولید آب سنگین دنیا دارد و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرزاد مخلص‌الائمه روز دوشنبه در مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای در دانشگاه فنی و حرفه‌ای اراک، افزود: اگر صنعت انرژی هسته‌ای توسعه یابد، می‌توان نقش آن را در همه ابعاد زندگی مردم دید.
وی بیان کرد: کشور به انرژی هسته‌ای برای تامین برق و سایر سوخت‌ها به شدت نیاز دارد.
استاندار مرکزی گفت: اگر همت بلند دانشمندان کشور و راهبری مقام معظم رهبری نبود کشور در شرایط تلخی قرار می‌گرفت و توسعه فناوری هسته‌ای در کشور میسر نمی شد.
مخلص‌الائمه با اشاره به ظرفیت های صنعتی استان مرکزی، افزود: هرچه در اقتصاد ایران وجود دارد با صنعت استان مرکزی تلاقی دارد و یا این استان سر زنجیره اقتصاد است و یا انتهای زنجیره اقتصاد، در استان مرکزی قرار دارد.
وی بیان کرد: استان مرکزی هم نیروگاه هسته‌ای و هم تجهیزات هسته‌ای می‌سازد و یکی از بزرگترین اجزای هسته ای کشور که قلب و چشم صنعت هسته‌ای محسوب می‌شود، مجموعه آب سنگین خنداب است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه صنعت انرژی هسته‌ای، یک بخش مهم درآمد ارزی است، بیان کرد: اکنون هر کیلو آب سنگین ۲۰۰ دلار ارزش دارد در حالیکه هر بشکه نفت که با زحمت فراوان استخراج می‌شود ،۷۰ دلار ارزش دارد.
رییس بسیج اساتید استان مرکزی هم در این نشست، گفت: بیشترین تمرکز برنامه بسیج اساتید استان بر جهاد تبیین و الگوی علم و پیشرفت بود که سال گذشته ۴۰۰ برنامه در کانون بسیج اساتید استان اجرا شد.
علی آقامحمدی افزود: استان مرکزی ۱۸ کانون فعال در حوزه جهاد تبیین داشت که چهار کانون دیگر نیز به این مجموعه در سال گذشته اضافه شد.
وی بیان کرد: اولین برنامه بسیج اساتید استان، توجه به مقوله جهاد تبیین است که منحصر به محیط دانشگاه نبود بلکه برگزاری نشست و برنامه‌های جهاد تبیین در مدارس، مساجد و بیمارستان‌های استان نیز مورد اهتمام قرار گرفت.
رییس بسیج اساتید استان مرکزی گفت: ۱۱ اردوی راهیان پیشرفت توسط بسیج اساتید استان سال گذشته برگزار شد و همچنین از صنعت موشکی، هسته‌ای و پهپادی کشور بازدید به عمل آمد.
استاد تمام دانشگاه اراک هم در این نشست درباره اهمیت فناوری هسته‌ای، گفت: انرژی هسته‌ای جزو انرژی‌های فوق‌العاده پاک به شمار می‌رود و اکنون ۴۵۹ راکتور در دنیا انرژی تولید می‌کنند که ۱۰۷ راکتور آن در آمریکاست و بیشترین سهم را فرانسه با ۷۰ درصد استفاده می‌کند.
رضا پورایمانی افزود: ۱۱ هزار تن کیک زرد در دنیا تولید می‌شود و امروز ذخیره ۳۰ میلیون تنی اورانیوم شناسایی شده است.