به گزارش ایرنا به نقل از تاس، محمداف در تماسی تلفنی با «والنتینا ماتوینکو» رئیس شورای فدراسیون روسیه تاکید کرد که تقویت روابط میان پارلمانهای دو کشور «بخش مهمی» از گسترش مناسبات راهبردی میان مسکو و عشقآباد است.
آژانس خبری دولتی ترکمنستان ( TDH ) گزارش داد که محمداف و ماتوینکو درباره طیف وسیعی از حوزهها در روابط ۲ کشور گفتوگو کرده و تاکید کردند که همکاریهای دوجانبه ترکمنستان و روسیه در زمینههای کشاورزی، انرژی، حمل و نقل و تجارت در سالهای اخیر شتاب تازهای گرفته است.
ایوان ولینکین سفیر فدراسیون روسیه در عشقآباد بهمن ماه گذشته گفت: مسکو برای موضع بیطرفی ترکمنستان در سیاست خارجی که به شاخصه مهم سیاست این کشور در امور بین الملل تبدیل شده، احترام عمیقی قائل است.
ولینکین تصریح کرد: روسیه از ابتکارات بین المللی ترکمنستان با هدف تقویت صلح و امنیت در آسیای مرکزی و سهم قابل توجه دیپلماتهای این کشور در کار نهادهای سازمان ملل استقبال میکند.
ترکمنستان، تنها کشور آسیای مرکزی است که از سوی سازمان ملل به آن وضعیت «بیطرفی دائم» داده شده و از ۲۹ سال پیش این وضعیت را حفظ کرده است.
ترکمنستان که در سال ۱۹۹۱ میلادی با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی استقلال خود را به دست آورد، گامهای ملموسی برای ساختن آینده این کشور بر اساس سیاست بیطرفی برداشته است.
دکترین نظامی ترکمنستان که پس از استقلال اعلام شد، شامل اصل «بیطرفی مثبت» و همچنین اصول اساسی حقوق بینالملل مانند عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها و رعایت تمامیت ارضی آنها بود.