تهران- ایرنا- تحلیلگر و ژنرال بازنشسته لبنانی به واکاوی اوضاع پس از «طوفان الاقصی» در شرایطی پرداخت که حزب الله و انصارالله در حمایت از غزه و مقاومت وارد عمل نمی شدند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «محمد الحسینی» ژنرال بازنشسته لبنانی در مطلبی در رای الیوم با عنوان «اگر حزب الله در جنگ غزه وارد عمل نمی شد، چه رخ می داد؟» نوشت: از زمان نبرد طوفان الاقصی در هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ و ورود حزب الله در کنار حماس، بحث و جدل های فراوانی مطرح شده که برخی اقدام حزب الله را درست و پیشدستانه دانسته و برخی دیگر نگاه انتقادی به آن داشته‌اند.

وی افزود: در اینجا مبحثی متفاوت را مطرح می‌کنیم و آن ورود نکردن حزب الله به جنگ و حمایت نکردن آن از حماس در جنگ علیه اشغالگران بود. اگر حزب الله لبنان و انصارالله یمن در حمایت از غزه وارد عمل نمی‌شدند، روند تحولات چگونه پیش می‌رفت؟ به طور حتم روندی متفاوت با آنچه امروز جریان دارد، رخ می‌داد، حداقل آن جنگ طولانی نمی‌شد و موضع بین المللی علیه تل آویو صورت نمی گرفت. این حالت دست ارتش رژیم صهیونیستی را به چند دلیل باز می گذاشت؛

نخست: اوضاع آرام جبهه شمالی سبب درگیر شدن نظامیان صهیونیست در این جبهه نمی‌شد و آنها با تمام توان در جبهه غزه حرکت می‌کردند.

دوم: قدرت مانور صهیونیست‌ها را بالا می‌برد و تمرکز روی یک جبهه سبب تسریع دامنه عملیات و سیطره کامل بر غزه ظرف حداقل ۱۰۰ روز می‌شد و سود سیاسی برای نتانیاهو داشت و او از آن بهره برداری داخلی و خارجی می‌کرد.

سوم: اوضاع شهرک های صهیونیست نشین شمال باثبات بود و هزاران نفر آواره نمی‌شدند که باری بر دوش کابینه باشند و حرکت روان و عادی تجاری و صنعتی و کشاورزی، بر اقتصاد این رژیم تاثیر مثبتی داشت.

چهارم: کشتیرانی امن سبب داشتن اوضاع عادی برای رژیم صهیونیستی می‌شد و همه فعالیت‌ها به غیر از اطراف غزه روند عادی خود را داشت.

پنجم : رسانه ها صهیونیست روی جبهه واحد تمرکز کرده و با تمجید از ارتش رژیم صهیونیستی تاثیر روحی عالی به شهرک نشینان می‌دادند.

ششم: فشار داخلی گسترده روی نتانیاهو به غیر از موضوع اسیران در غزه یا پرونده قضایی او وجود نداشت و در سطح خارجی نیز طولانی نشدن جنگ سبب کاهش انتقادهای خارجی با وجود کشتارهای رژیم صهیونیستی می شد.

هفتم: تاثیر منفی روی روحیه گروه های مقاومت فلسطین داشت و آنها خود را تنها می‌دیدند.

محمد الحسینی ادامه داد: وجود یک جبهه جنگ نگرانی بابت تبدیل شدن جنگ در غزه به جنگ منطقه ای ایجاد و حتی فشاری به دشمن صهیونیست برای توقف جنگ یا برقراری آتش بس انسانی هم وارد نمی‌کرد.

وی نوشت: در این صورت دشمن صهیونیست با رقم زدن سریع سرنوشت غزه، به سراغ کرانه باختری رفته که این تاثیر منفی روی موضوع اساسی امت اسلامی یعنی فلسطین داشت و دشمن درصدد نابودی کامل آرمان فلسطین بر می‌آمد و هر طرحی در زمینه دولت فلسطین را نابود می‌کرد.

این تحلیلگر لبنانی اضافه کرد: علاوه بر اینکه جبهه واحد در زمینه مذاکرات نیز اوضاع را به نفع دشمن صهیونیست رقم می‌زد و به جای اینکه رژیم صهیونیستی با چند جبهه روبرو باشد، برتری به آنها می داد و به راحتی از حماس باج می‌گرفتند، زیرا برگ برنده ای به نام وحدت میادین نزد مقاومت فلسطین وجود نداشت. دشمن با کمترین هزینه بر غزه مسلط می‌شد. این پیروزی سبب می‌شد که در محافل بین المللی خود را مطرح کند و ژاندارمی منطقه را بگیرد.

وی با اشاره به طرح شوم دشمن صهیونیست برای حمله به مقاومت لبنان نیز گفت: اطلاعات موثق حاکی از آن است که در شب هفتم و هشتم اکتبر، تصمیم به جنگ علیه حزب الله ظرف ۴۸ ساعت گرفته شد که طی آن با پهپاد و جنگنده حملات شدید و سختی انجام شود و توان موشکی و انبار مهمات و رهبران و فرماندهان حزب الله هدف قرار گیرند تا حزب الله را از معادله منطقه ای خارج کرده و محور مقاومت و وحدت میادین آن را از بین ببرند، اما مقاومت لبنان، متوجه نیات شوم دشمن در قبال لبنان و نیز هدف دشمن در غزه شد.

محمد الحسینی ادامه داد: در این صورت محال بود که حزب الله دست بسته بماند و اقدامی پیشدستانه نکند تا طوفان صهیونیستی، حزب الله و لبنان را با هم درنوردد و نقشه جدیدی برای کل منطقه ترسیم شود،برای همین بود که هشتم اکتبر حزب الله وارد عمل شد و کاروانی از شهدا را هم در راه قدس تقدیم کرد.