به گزارش ایرنا، البته این نکته حائز اهمیت هم که از وجوه برجسته وخط ومشی این دولت نیز محسوب می شود آن است که هیچگاه سعی نکرد تا شانه از زیر بار مسئولیت ها خالی کند و با این بهانه که پروژه ها مربوط به گذشته است و ربطی به این دولت ندارد در اندیشه رفع مسئولیت و پاک کردن صورت مساله برآید بلکه با تعهد کامل و البته نگاهی وسیع و همتی بلند به جای پاک کردن صورت مساله گذر از بحران ها و چالش ها در ابعاد مختلف را رویکرد اصلی خود قرار داد.
رویکرد حل مساله
البته همین نگاه ها و خط ومشی ها و اصول راهبردی دولتمردان سیزدهم و همین رویکردهای امید بخش و متعهدانه شخص رئیس جمهور است که باعث می شود تا رهبر فرزانه انقلاب اینچنین با بینشی عمیق ومعنادار و با دیده انصاف زبان به تمجید و تحسین از این دولت می پردازند.
البته این را هم نباید از ذهن دور داشت که دیگر گروه های مردمی و طیف های مختلف جامعه که اتفاقا وابستگی و ارتباط چندانی هم با بدنه دولت و سیستم اجرایی ندارند هم به خوبی و با یک نقطه اشتراک و هم نظر و هم عقیده با اینکه نافی برخی ناملایمات و مشکلات نبودند اما بارها بر این نکته که دولت دستاوردهای مثبت و امیدبخش داشته و وجوه برجسته فراوانی در کارکرد بیش از ۲ ساله دولت مشهود است، تاکید داشتند.
کهگیلویه وبویراحمد را می توان مصداق عینی و بارز در این رهگذر دانست، استانی که می توان مصادیق فراوانی از پروژه های به ارث رسیده و راکد از گذشته و محرومیت های عمیق و مشکلات انباشت شده از گذشته را در آن یافت و هم البته اهتمام ویژه دولتمردان سیزدهم را برای خروج این خطه از محرومیت و تلاش صادقه برای حل مسایل و مشکلات را به وضوح دید.
کهگیلویه و بویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه ای که افزون بر۴۰درصد گونه های گیاهی و دارویی کشور را هم اینک در خود جای داده است.
این خطه پرظرفیت اگرچه در طول دولت های مختلف و به برکت انقلاب و نظام پیشرفت های چشمگیری داشته و خدمات و طرح های زیربنایی و زیرساختی فراوانی در حوزه های مختلف داشته اما راه های نرفته زیادی نیز دارد. کهگیلویه وبویراحمد گرچه قدمتی به وسعت تاریخ دارد اما محرومیت های عمیق و مشکلات زیرساختی تا حد قابل ملاحظه ای بر سایر ظرفیت ها و استعدادهای این منطقه سایه افکنده است.
کهگیلویه وبویراحمد خطه زرخیر با ظرفیت های متنوع و داشته های فراوان به دلیل مشکلات عمیق و انباشت شده از گذشته همواره با واژه نامانوس محرومیت عجین بوده که ظرف ۲ سال گذشته و برغم شرایط سخت اقتصادی در سایه نگاه های ویژه دولتمردان سیزدهم به مسیر اصلی توسعه هدفمند بازگشته است.
مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی در کهگیلویه و بویراحمد از آغاز فعالیت دولت سیزدهم ، اقدام به تهیه نقشه راهی برای خروج استان از محرومیت ها و مشکلات انباشت شده از گذشته کردند.
تحول در پروژه های زیرساختی استان در راه است
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: دولت سیزدهم میراثدار کارهای انجام نشده گذشته است اما بدون تردید، ۱۴۰۳ سال جهش و تحول در طرح های اقتصادی و عمرانی استان خواهد بود.
سید علی احمدزاده افزود:رونق تولید ، اشتغال و شکوفایی اقتصادی بدون مشارکت و حضور محسوس مردم اتفاق نمی افتد بنابراین نیاز است مدیران و مسئولان امر فضا و میدان را برای فعالیت و حضور فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران در بخش های مختلف باز کنند.
وی ادامه داد: امسال را باقدرت و صلابت و ایمان راسخ به امید موفقیت های بیشتر در حوزه های مختلف آغاز کنیم زیرا خبرهای خوبی در راه است و تحول های زیادی در حوزه اقتصاد خواهیم شنید.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: پیش از دولت سیزدهم بسیاری از جادههای آنتنی یک کیلومتری در روستاهای دارای ۲۰ خانوار و ۵۰ خانوار مورد توجه قرار نگرفته بودند.
وی تصریح کرد: جمعیت عشایری استان ۱۲ هزار خانوار با جمعیت ۷۲ هزار نفر است و جادههای عشایری در زمان بارندگیها آسیبپذیر و عشایر با مشکلاتی جدی مواجه میشوند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در یکی از مناطق محروم و دورافتاده استان دیدن صحنههایی از فقر، محرومیت و مشکلات مردم مرا رنجاند و اکنون با انجام برخی کارهای زیرساختی شاهد بهبود این منطقه هستیم.
عبور از پل های وحشت در کهگیلویه و بویراحمد
احمدزاده ابراز کرد: دولت با حجم زیادی در جادههای پرحادثه استان کار انجام میدهد، پل روستای شهید طیب بر روی رودخانه مارون احداث و به بهرهبرداری رسید.
وی ادامه داد: مردم برای عبور از رودسمه در دیشموک تلفات جانی می دادند که بر روی این رودخانه پل احداث کردیم و به زودی افتتاح میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: بر روی رودخانه خراسان پل در حال احداث است که امسال به بهرهبرداری میرسد.
احمدزاده تاکید کرد: در منطقه بیدانجیر پشته زیلایی چرام پل بر روی رودخانه در حال احداث است و به زودی تکمیل میشود.
وی تصریح کرد: همچنین در منطقه موگر شهرستان لنده هفت نفر جان خود را از دست دادند و به دره وحشت نامگذاری شده بود که پل وحدت در این منطقه در حال احداث است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: امسال از مشکلاتی در مناطقی مردم از گرگر استفاده می کردند و انگشتان دست آنها قطع میشد یا در عبور از رودخانه جان خود را از دست میدادند عبور خواهیم کرد.دیگر این صحنه های تلخ را برای همیشه جمع می کنیم.
احمدزاده ابراز کرد: این کارها را دولتهای گذشته میتوانستند انجام دهند بخشی از ناترازی پیشرفت در استان ما ناشی از گذشته است اگر در گذشته حتی برخی از این کارها انجام میشد، امروز این حجم مشکلات را نداشتیم.
توزیع عادلانه اعتبارات به حوزه زیرساخت ها
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در دولت سیزدهم یک مرحله ۷۰ هزار میلیارد ریال و در سفر دور دوم ۱۳۰ هزار میلیارد ریال تنها برای حوزه زیرساخت این استان اختصاص داده شد.
وی گفت: این میزان اعتبار برای رفع زیرساختهای راه و آب است و جدای از طرحهای گازرسانی و سدسازی است در کدام دولتها سراغ دارید این میزان اعتبار داده شده است. امسال این اعتبارات به استان تزریق می شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: بسیج و سپاه سال گذشته از محل اعتبارات محرومیت زدایی به ۹۱ روستا آبرسانی کردند.
احمدزاده افزود: سال گذشته طرح گازرسانی تنگ تامرادی کلنگزنی شد و در مدت چند ماه ۶ روستا گازرسانی شدند.
مدرسه ای در استان وجود داشت که ۱۳ سال به بهره برداری نرسیده بود اما مشابه همان مدرسه در دولت سیزدهم طی مدت ۶ ماه ساخته و به بهرهبرداری رسید.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: اینکه میراث دار این هستیم که در گذشته کم کار شده واقعیتی است که قابل انکار نیست.
احمدزاده اضافه کرد کرد: در گذشته در حوادث جادهای تلفات زیادی داشتیم با اینکه حجم ترددها افزایش یافت اما چندین نقطه حادثه خیز در مناطق مختلف استان از جمله تونل گل زردی و محور یاسوج به اصفهان را اصلاح و حوادث را کاهش دادیم.
وی گفت: فقط ۴۷ کیلومتر نیوجرسی در استان کار شده تا تصادفات رو در رو کاهش یابد در حالی که در گذشته می شد این اقدامات را انجام داد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: اراده دولت این است که وضع استان در زیرساخت ها تغییر کند و شاهد بودیم که سال گذشته طرح های زیاد و متعددی در حوزه های مختلف عمرانی، اقتصادی، بهداشت ودرمان، فرهنگی، گردشگری و خدمات در دهه فجر و هفته دولت افتتاح شدند.
کلنگ زنی و بهره برداری از طرح های تحول زا در کهگیلویه و بویراحمد
احمدزاده عنوان کرد: همچنین چندین برابر طرح های افتتاح شده با درصدهای مختلف پیشرفت فیزیکی در دست اجرا داریم.
وی ابراز کرد: پتروپالایشگاه گچساران آغاز اجرای آن در این دولت بود و در مرحله پایانی برای شروع کار هستیم و چهار هزار شغل با این طرح ایجاد می شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: پتروشیمی دهدشت کار پیشرفت فیزیکی آن سرعت گرفته است و همه مراحل مینی پالایشگاه دهدشت نیز خاتمه یافته و سرمایه گذار پای کاری برای طرح انتخاب شده است که در این ماه یا ماه بعدی با حضور وزیر نفت کلنگ زنی می شود.
وی بیان کرد: پتروشیمی اوره و آمونیاک به عنوان پتروشیمی دوم دهدشت بین چرام و دهدشت احداث می شود. با احداث این پتروشیمی ۹۵۰ شغل مستقیم ایجاد خواهد شد و اکنون کار پتروشیمی چرام را به شدت پیگیر هستیم و در تلاشیم امسال کلنگ زنی شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: تلاش می کنیم تا سد تنگ سرخ امسال آبگیری شود و سد آبریز کلنگ زنی و وارد مدار اجرا شود و تاکید داریم که وزیر نیرو اجازه کلنگ زنی بدهد.
احمدزاده بیان کرد: گاز مختار یکی از کارهای بزرگ این دولت بود که ناترازی گاز کشور را جبران می کند و دنبال هفت حلقه چاه منطقه شوره شبلیز هستیم البته استعداد منطقه از نظر مخازن شناسایی نشده است ولی برآوردها بیانگر این است که مناطق دنا، مارگون و بویراحمد هم جز شهرهای نفت خیز خواهند بود.
وی اضافه کرد: هلدینگ خلیج فارس را متقاعد کردیم امسال در چرام سرمایه گذاری کند و در حوزه پتروشیمی دنبال زنجبره تولید هستیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تیم اقتصادی گیاهان دارویی ما در سطح کشور مطرح بوده و در حال توسعه گیاهان دارویی هستیم.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاری در حوزه گیاهان دارویی می تواند بخش زیادی از بیکاری جوانان ما را برطرف سازد به همین منظور در سال جاری اقداماتی در این خصوص صورت می گیرد.
احمدزاده گفت: در حوزه گردشگری برنامه داریم و شهرک گردشگری در نزدیکی سد چم شیر و شهرک گلخانهای در گچساران و باشت احداث و حوزه گردشگری در مناطق سردسیری هم توسعه خواهند یافت.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: در گذشته به دلیل نبود سردخانه محصولات باغی مردم از بین می رفت و یا به قیمت ناچیز در اختیار واسطه گران قرار می گرفت و با به سایر استان ها ارسال می شد اما سردخانه های زیادی احداث کردیم و در کنار آنها کارخانه شهدناب راه اندازی شد تا سیب باغداران خریداری شود.
وی تاکید کرد: در حوزه مرغ وارد کننده هستیم اما اقداماتی در این حوزه در حال انجام است که علاوه بر تامین نیاز مرغ استان به سایر استان ها نیز مرغ را صادر می کنیم و در این راستا چندین مزرعه پرورش مرغ و کشتارگاه در دست ساخت است تا استان از این وابستگی شدید و نداری ها عبور کند.
وی تصریح کرد: کارخانه خوراک آبزیان در حال ساخت است و در همین خصوص باز سرمایه گذارانی برای اقدامات بیشتر اعلام آمادگی کرده اند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: نرخ بیکاری در ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم ۱۱.۲ بود که به زیر هفت درصد کاهش یافت و با اقداماتی که در دست داریم و طرح های اشتغالزایی که احداث خواهیم کرد نرخ بیکاری استان کمتر خواهد شد.
بنابراین می توان گفت که تکمیل و در واقع احیای طرحهای زیرساختی که سالها بنا به دلایل مختلف در استان کهگیلویه و بویراحمد بر زمین مانده بود و امروز هم در قالب رویکرد محرومیت زدایی دولت سیزدهم از نقاط دور افتاده هستیم شاهد به سامان رسیدن تعدادی از طرحهای اولویت دار می باشیم که خود نوید بخش توسعه این استان غنی از هر گونه منابع و مواهب طبیعی و در عین حال کم برخوردار نسبت به دیگر استانهای کشور است.