به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، احمد منتظری افزود: این آزمایشگاههای تخصصی آب و فاضلاب بر اساس آخرین روشهای آزمون بینالمللی، مسئولیت پایش و کنترل کیفیت آب آشامیدنی در شهرها و روستاها را بر عهده دارند.
وی ادامه داد: بهمنظور نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی مطابق الزامهای استانداردهای ملی، ۳۸۵ آزمایشگاه باکتریولوژی دائم و سیار، ۸۴ آزمایشگاه بیولوژی، ۱۸۸ آزمایشگاه فیزیکوشیمیایی و ۵۳ آزمایشگاه ریزآلاینده آلی و معدنی در مراکز استانها و شهرستانهای سطح کشور وظیفه نمونهبرداری و انجام آزمایشها تخصصی مطابق استانداردهای ملی و بینالمللی را بر عهده دارند.
مدیرکل دفتر نظارت بر کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب خاطرنشان کرد: ۲۴۴ آزمایشگاه نیز در بخش کنترل فرایند و پساب تصفیهخانههای فاضلاب کشور به طور مستمر مشغول به فعالیت هستند.
منتظری گفت: آزمایشگاههای آب و فاضلاب از مهمترین ارکان نظارت و پایش ویژگیهای آب و پساب بهمنظور اطمینان از انطباق با استاندارهای ملی ایران به شماره ۱۰۱۱ و ۱۰۵۳ هستند.
مدیرکل دفتر نظارت بر کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب ادامه داد: در این دو استاندارد برای آب ۵ ویژگی «فیزیکی و شیمیایی»، «ریز آلایندههای معدنی»، «ریز آلایندههای آلی»، «پرتوزاها» و «باکتریولوژی و بیولوژیکی» مشخص شده است که مجموعه شرکتهای آب و فاضلاب با اختصاص منابع انسانی متخصص و هزینههای ریالی و ارزی موردنیاز با کمک شرکتهای تأمینکننده خدمات و محصولات دانشبنیان وظیفه خود را ایفا میکنند.
وی افزود: تعداد آزمایشگاههای نظارتی کشور از ۳۱ مرکز در سال ۱۳۷۴ هم اکنون به ۹۵۴ مرکز در گستره کشور افزایش پیدا کرده است.