تهران- ایرنا- نخست وزیر اسپانیا امروز (چهارشنبه) هشدار داد که واکنش نامتناسب رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه، عامل تهدیدکننده و بی ثباتی در خاورمیانه و جهان است.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه نوشت که «پدرو سانچز» ضمن این هشدار، تاکید کرد: به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی که مدت‌هاست رژیم صهیونیستی و متحدان اصلی این رژیم در برابر آن مقاومت می کنند، «به نفع منافع ژئوپلیتیکی اروپا» است.

نخست وزیر اسپانیا همچنین موضوع تشکیل کشور مستقل فلسطینی را در دیدار هفته گذشته خود از کشورهای اردن، عربستان و قطر مطرح کرد و به خبرنگاران گفت که اسپانیا، فلسطین را تا پایان ماه ژوئن (خرداد) به عنوان کشور به رسمیت می شناسد.

سانچز امروز به قانونگذاران کشور خود گفت: جامعه بین المللی در صورتی که موجودیت فلسطین را به رسمیت نشناسد، کمکی به تشکیل کشور مستقل فلسطین نخواهد کرد.

خبرگزاری فرانسه افزود: نخست وزیر سوسیالیست اسپانیا از زمان جنگ غزه که بیش از ۶ ماه قبل آغاز شد، اروپا را به سمت توافق برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی تشویق کرده است.

انتقاد وی از جنگ غزه نیز به تنش هایی با رژیم صهیونیستی منجر شده است.

سانچز در سخنان امروز چهارشنبه گفت که «پاسخ کاملا نامتناسب» (رژیم) اسرائیل باعث «زیر پا گذاشتن قوانین بشر دوستانه ای شده که چند دهه قدمت داشته و اسرائیل با این اقدام ثبات خاورمیانه و کل جهان را تهدید می کند».

سانچز و «لیو وردکار» همتای ایرلندی او در ماه فوریه از اتحادیه اروپا خواستند که «فورا» پایبندی رژیم صهیونیستی به تعهدات خود در حوزه حقوق بشر را بررسی کند. این درخواست در چارچوب توافقنامه‌ای کلیدی مطرح شد که مسائل حقوق بشر را به روابط تجاری مرتبط می‌کند.

نوامبر گذشته نیز رژیم صهیونیستی نماینده خود در مادرید را برای رایزنی فراخواند. این تصمیم به دنبال ابراز خشم سانچز در یک نطق تلویزیونی و ابراز تردید جدی از «قانونی بودن اقدامات اسرائیل در غزه» اتخاذ شد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش، اظهارات سانچز را «شرم آور» توصیف کرد. البته سفیر رژیم صهیونیستی در ماه ژانویه به مادرید بازگشت.

«آلون لیل» سفیر سابق رژیم صهیونیستی در ماردید در مقاله ای در اندیشکده «الکانو» نوشت: اقدام اسپانیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین می تواند «روندی را ایجاد کند که باعث به رسمیت شناختن کشور فلسطین در کل اروپا و سازمان ملل می شود.»

وی افزود: در این صورت، اسپانیا به بازیگری معنادار برای تحرکات دیپلماتیک جدید در زمینه درگیری ها بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها تبدیل خواهد شد.

در سال ۲۰۱۴ پارلمان اسپانیا از دولت وقت راستگرای این کشور خواست کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت بشناسد. این درخواست چند هفته بعد از آن مطرح شد که سوئد به عنوان اولین عضو اتحادیه اروپا در اروپای غربی، کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت شناخت.

پیش از سوئد، 6 کشور دیگر اروپایی از جمله بلغارستان، قبرس، جمهوری چک، مجارستان، لهستان و رومانی، کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت شناخته بودند.