به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مسلمان چین همانند دیگر مسلمانان جهان امروز به اقامه نماز عید فطر و برگزاری برخی آیین دینی پرداختند.
این کشور به علت وسعت زیاد، عید فطر در ۲ روز جشن گرفته میشود. بنابر رسم مسلمانان چینی، آنها پس از برگزاری نماز جماعت و قرائت قرآن در مساجد، اوقات خود را صرف تهیه غذاهای سنتی و دید و بازدید میکنند.
در این روز، بزرگترها صبح خیلی زود بیدار شده و بچهها را آماده کرده و لباس نو میپوشانند و با خود به صفوف نماز عید فطر میبرند. بعد از تمام شدن نماز به خانه برمیگردند و از مهمانان با شیرینیهایی که خودشان درست کرده اند، پذیرایی میکنند.
معمولا صفوف نماز عید فطر را ماموران امنیتی احاطه میکنند تا از نمازگزاران حفاظت کرده و امنیت نماز را تامین کنند. مردم این کشور هم همانند مسلمانان دیگر کشورها در این روز فطریه پرداخت میکنند. مبلغ فطریه حدود ۳۰ یوان (معادل ۲۶۸ هزار تومان) است.
مسلمان پکن هر ساله به مناسب فرارسیدن عید سعید فطر، جشنواره فرهنگ غذایی در منطقه نیوجیه برگزار میکنند که مورد استقبال مردم این شهر میگیرد.
در این جشنواره ۲۴ شرکت پذیرایی، غذا و فرهنگی از پکن، مغولستان داخلی و سایر نقاط، بیش از ۳۰۰ نوع غذای خاص و محصولات فرهنگی و خلاقانه را به نمایش می گذارند.
ساکنان منطقه شینجیانگ یک روز برای عید سعید فطر تعطیل هستند. خانوادههای مسلمان این منطقه معمولاً غذاهای سنتی را از قبل درست میکنند و در آن روز با خانواده و دوستان خود از آنها لذت میبرند. برخی ممکن است به دیدار عزیزان متوفی نیز بروند.
این مردم مسلمان تصاویر خود را از جشن ها، در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند.
مردم مسلمان چینگهای هم به با وجود اینکه پس از زلزله دچار سختیهای زیادی شدهاند به استقبال عید فطر رفتند.
یکی دیگر از جشنهای قابل توجه عید در چین، در شینینگ مرکز استان چینگهای است؛ جایی که بیش از ۲۰۰ هزار مسلمان عمدتاً هوئی و همچنین اقلیت سالار، در مسجد دونگوان برای نمازهایی به زبان عربی و چینی ماندارین گرد هم میآیند.
بسیاری از مردم مسلمانان شانگهای هم برای برگزاری نماز فطر به مساجد رفتند و در این جشن پرشکوه شرکت کردند.
پس از اقامه نماز عید فطر، جشن شروع میشود. ایین جشن با ضیافتی برای مؤمنان که پس از یک ماه روزه طولانی از آن لذت میبرند و موسیقی در خیابانهای نزدیک مسجد برگزار میشود.