نیویورک – ایرنا- دستیار دبیر کل سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت با اشاره به افزایش تلفات غیرنظامیان، ادامه حملات روسیه به اوکراین را به شدت محکوم کرد.

به گزارش ایرنا،«میرو اسلاو جنکا» دستیار دبیرکل سازمان ملل در اروپا، آسیای مرکزی و آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «ما از افزایش تلفات غیرنظامیان در نتیجه این حملات بی امان وحشت زده شده ایم.»

جنکا با اشاره به ادامه حملات روسیه به اوکراین به عنوان "نقض آشکار منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی" گفت: "حملات روسیه به شهرها و شهرک های اوکراین به یک الگوی مخرب روزانه تبدیل شده است. این حملات شامل هدف قرار دادن شدید و سیستماتیک زیرساخت های انرژی اوکراین در سراسر این کشور است. "

او با استناد به دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد (OCHA) گفت که در ماه مارس شاهد افزایش ۲۰ درصدی تلفات و جراحات غیرنظامیان نسبت به ماه قبل بوده است که حداقل ۱۲۶ غیرنظامی کشته و ۴۷۸ نفر در اوکراین زخمی شده اند.

وی افزود: «به ویژه نگران کننده است که حداقل ۵۷ کودک تنها در ماه مارس کشته یا زخمی شده اند که این رقم نسبت به فوریه دو برابر شده است.»

جنکا گفت: «براساس سوابق اوچا از فوریه ۲۰۲۲، «۱۰ هزار و ۸۱۰ غیرنظامی از جمله ۶۰۰ کودک کشته شدند، و ۲۰ هزار ۵۵۶ غیرنظامی مجروح شدند که در میان آنها یک هزار و ۳۵۶ کودک بودند».

این مقام سازمان ملل با اشاره به اینکه جنگ روسیه و اوکراین هنگام حمله به نیروگاه اتمی زاپورژیا به عنوان بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا، مورد حمله قرار گرفت، به اوج خود رسید، اضافه کرد: «به گفته مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این حملات نشان دهنده یک افزایش تنش است و تهدیدی جدی برای ایمنی و امنیت هسته ای می باشد.»

این مقام سازمان ملل با تاکید بر پیامدهای بالقوه فاجعه بار چنین اقداماتی تاکید کرد که هیچ کس از هدف قرار دادن تاسیسات هسته ای سودی نخواهد برد.

جنکا هشدار داد: «در عوض، عواقب یک حادثه هسته‌ای، خواه عمدی یا غیرعمدی، می‌تواند فاجعه‌بار باشد».

«ادم ووسورنو»، مدیر بخش عملیات و حمایت در دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA)، همچنین به شورای امنیت گفت که اوکراین در حال تحمل برخی از بدترین حملات از زمان آغاز جنگ است.

او گفت: «روزی نمی‌گذرد که حملات هوایی زندگی خانواده‌های بیشتری را در سراسر اوکراین متلاشی نکند.»

ووسورنو خاطرنشان کرد که درگیری حدود ۱۰ میلیون نفر را آواره کرده است، در حالی که بیش از یک هزار و ۷۰۰ حمله به مراکز درمانی، پرسنل خدمات پزشکی را به شدت با مشکل مواجه کرده است.