علی قاضی خان روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: آیین نوروز رودخانه ها از سالیان دور به شکل های مختلف در این روستا برگزار می شده و مردم برای شکرگزاری از پر آبی رودخانه کنار آن قربانی ذبح می کردند اما در طول سالیان اخیر دچار فراز و نشیب شده و کمرنگ و گاهی هم به فراموشی سپرده شده است.
وی ادامه داد: اما از دو سال اخیر مردم سعی کردند این خرده فرهنگ ها را زنده کنند و از اواخر اسفند سال گذشته دور رودخانه جمع شده و با آوردن گل و گلاب، قرآن و گل به نیایش و چاووش خوانی مشغول می شدند.
دهیار روستای حیدره قاضی خان و برگزار کننده مراسم جشن بهاران خاطر نشان کرد: مردم این روستا گل و گلاب را با نیت اینکه رودخانه پاک است و باید پاک بماند، نثار رودخانه می کنند.
قاضی خان اظهار کرد: همچنین مردم زباله ها و آثار انسانی اطراف رودخانه را جمع آوری کرده تا به حفظ محیط زیست و پاکی رودخانه ها کمک کرده باشند.
وی گفت: در این روستا در هر فصلی یک نوروزگاه و جشنی با هدف حفظ و پاسداری از سنت ها و آداب و رسوم تعریف شده است.
قاضی خان افزود: امروز نیز جشن آیین رودخانه و جشن بهاران همراه با پاکسازی کاشت نهال برگزار شد.
روستای حیدره قاضی خان استان همدان از روستاهای زیبا و توریست پذیر استان است که در فاصله ۳۰ کیلومتری شهرستان بهار واقع شده و با مرکز استان ۳۵ کیلومتر فاصله دارد.
بافت ویژه و معماری خاص خانه ها، مغازه ها و مرکز محله این روستا، زیباییهای طبیعی و طبیعت بکر و دست نخورده، آثار تاریخی با قدمت چند هزار ساله، وجود قناتهای قدیمی و رودهای جاری و تولید محصولات مرغوب کشاورزی، این روستا را به روستای شاخص با ارزش گردشگری قابل توجه تبدیل کرده است.