به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل این مطلب را در پاسخ به سوال خبرنگاری بیان کرد که گفت: گزارش ها حاکی از آمادگی ایران برای پاسخ به اسرائیل ظرف ۴۸ ساعت آینده هستند، آیا دبیرکل نگران تشدید تنش است و آیا با مقامات ایرانی در ارتباط است؟
دوجاریک پاسخ داد: ما از نزدیک تحولات را دنبال می کنیم. ما بسیار نگران تشدید تنش ها هستیم.
و افزود: اطلاعات خاصی ازعملیات احتمالی نظامی از سوی هیچ طرفی نداریم. پیام ما به صورت عمومی و خصوصی واضح بوده و آن هم تلاش برای کاهش تنشها است.
«استفان دوجاریک» روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نمایندگی ایران در سازمان ملل اعلام کرده اگر شورای امنیت حملات اسراییل به مرکز دیپلماتیک ایران را محکوم و عاملان آن را محاکمه می کرد، شاید ضرورتی برای مجازات این رژیم وجود نداشت، پرسید: نظر دبیرکل در این خصوص چیست؟
دوجاریک پاسخ داد: شورای امنیت تصمیمات و اقدامات خاص خود را انجام می دهد. دبیرکل سازمان ملل به صراحت بر نیاز به احترام به کنوانسیون وین و احترام به مراکز دیپلماتیک تاکید کرده است.
این خبرنگار پرسید: اگر ایران به اسرائیل برای انتقام حمله کند، آیا دبیرکل معتقد است که این اقدام توجیه شده است؟
دوجاریک پاسخ داد: دبیرکل سازمان ملل نمی خواهد شاهد هیچ خشونت و تشدید تنش باشد که در شش ماه گذشته درحال افزایش بوده است.
به گزارش ایرنا، روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز دوشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر اول آوریل ۲۰۲۴ در اطلاعیه اعلام کرد: «در پی شکستهای ترمیم ناپذیر رژیم گرگ صفت صهیونیستی برابر مقاومت فلسطین و ایستادگی مردم غزه و سرشکستگی مقابل اراده پولادین رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی منطقه،ساعاتی قبل (عصر روز دوشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۳) هواپیماهای این رژیم جعلی در جنایتی جدید ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را مورد هدف حمله موشکی قرار داد که بر اثر این جنایت سرداران رشید مدافع حرم «سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی» و «سرتیپ پاسدار محمدهادی حاجی رحیمی» از فرماندهان، پیشکسوتان و جانبازان سرافراز دفاع مقدس و مستشاران نظامی ارشد ایران در سوریه و ۵ تن از افسران همراه آنان به فیض شهادت نائل آمدند.»
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت شهادت سردار رشید اسلام، سرلشکر پاسدار محمدرضا زاهدی و جمعی از همرزمان وی بدست رژیم غاصب و منفور صهیونیست، تاکید کردند: آنها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد، به حول و قوهی الهی.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران نیز در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در پی این حمله رژیم اسرائیل نوشت: «در پی حمله تروریستی رژیم اسرائیل به ساختمان دیپلماتیک کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق و شهادت چند تن از مستشاران رسمی نظامی کشورمان، مقام سفارت سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران، ساعت ۰۰:۴۵ بامداد امروز (سهشنبه) توسط مدیرکل آمریکا به وزارت خارجه فراخوانده شد. در این احضار، ابعاد حمله تروریستی و جنایت رژیم اسرائیل تبیین و مسئولیت دولت آمریکا مورد تاکید قرار گرفت.پیام مهمی به دولت آمریکا به عنوان حامی رژیم صهیونیستی ارسال شد. آمریکا باید پاسخگو باشد.»
در پی این حمله، نمایندگی ایران در سازمان ملل برای محکوم کردن این اقدام به شورای امنیت سازمان ملل نامه ای ارسال کرد و به دنبال آن، روسیه درخواست جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل را از کشور مالت که ریاست دوره ای این شورا را در ماه جاری میلادی (آوریل) برعهده دارد، کرد که این جله روز ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با دوم آوریل ۲۰۲۴ برگزار شد و نمایندگان کشورهای عضو در شورای امینت سازمان ملل در نشست اضطراری این شورا درباره حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق سوریه را محکوم کردند و درباره اقدامات این رژیم و آشوب های بیشتر در منطقه هشدار دادند.
سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه و نیز متحدان آنها یعنی کره جنوبی و ژاپن این حمله اسرائیل را نه تنها محکوم نکردند بلکه مانع صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای محکومیت این حمله شدند.
نمایندگی ایران در سازمان در پی این اقدام اعلام کرد: جلسه شورای امنیت سازمان ملل حمله اسراییل علیه تاسیسات دیپلماتیک ایران را محکوم کرده و بر مصونیت تاسیسات دیپلماتیک تاکید کرد. با وجود این اتحاد، آمریکا ، فرانسه و انگلیس با بیانیه روسیه مخالفت کردند. این استاندارد دوگانه اعتبار شورای امنیت را تضعیف کرده و یک روش خطرناک به جا می گذارد.