به گزارش بامداد شنبه ایرنا، وزیر دفاع انگلیس به نشریه دیلی میل گفته است که نیروی دریایی این کشور درحالت آمادهباش قرار دارد تا در صورت حمله موشکی ایران به فلسطین اشغالی، اتباع بریتانیایی را از خاورمیانه تخلیه کند.
گرنت شپس با اشاره به تدابیر صورت گرفته در این زمینه افزود که جزئیات آن بنا به دلایل امنیتی قابل طرح نیست.
بر اساس گزارش این نشریه، طرح تخلیه اتباع انگلیسی، با نام رمز شهابسنگ، توسط نیروهای موسوم به کلاه سبزهای بریتانیایی هدایت و از سوی نیروی دریایی و هوایی این کشور پشتیبانی میشود. این نشریه انگلیسی به نقل از منابعی مدعی شد که گروهی از تفنگداران نیروی دریایی انگلیس از ۳۰ تکاور برای همین منظور وارد منطقه شدهاند.
به نوشته دیلی میل، عملیات شهابسنگ به عملیات دینامو شبیه است؛ عملیاتی که در جریان آن صدها هزار تن از نیروهای متفقین پس از محاصره توسط نیروهای آلمانی در جریان جنگ جهانی دوم از بندر دانکرک فرانسه تخلیه شدند.
پیشتر وزارت امور خارجه انگلیس با صدور بیانیهای به شهروندان این کشور توصیه کرد که فلسطین اشغالی را ترک کنند. در این بیانیه از انگلیسیهای مقیم سرزمینهای اشغالی خواسته شده درصورتی که اقامتشان در این منطقه ضروری نیست، محل را ترک کنند.
در همین حال نشریه دیلی تلگراف گزارش داد که انگلیس برنامهای برای مشارکت در عملیات ادعایی آمریکا در سواحل فلسطین اشغالی ندارد. این نشریه نوشت: بریتانیا دو ناو جنگی در منطقه دارد؛ ناوشکن اچاماس دایموند که در دریای سرخ در سواحل یمن فعالیت می کند و کشتی اچاماس لنکستر برای مقابله با قاچاق مواد مخدر و سلاح در دریای عرب مستقر است.
دیلی تلگراف بر همین اساس نوشت که «این کشور هیچ برنامه ای برای پیوستن به عملیات آمریکا در سواحل اسرائیل ندارد.» این درحالیست که به نوشته این نشریه انگلیسی، نیروی دریایی آمریکا نیز گزارشها درباره افزایش حضور خود در منطقه را برای دفاع از رژیم اسرائیل تائید نکرده است.
گمانهزنیها درباره چگونگی پاسخ ایران به تجاوز غیرقانونی رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در دمشق در محافل سیاسی و رسانههای غربی بالا گرفته است. مقامات اطلاعاتی غربی میگویند که ایران احتمالا ساختمانهای نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار میدهد.
گزارش ها حاکیست که رژیم اسرائیل بشدت از قدرت نظامی ایران در هراس است و ضمن آمادهباش عمومی در داخل، ایالات متحده را تحت فشار گذاشته تا از طریق کشورهای منطقهای و متحدانش به ایران پیام دهد که خویشتنداری بهخرج دهد.
در همین رابطه حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه کشورمان شامگاه پنجشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ اعلام کرد: در پاسخ به تماسهای تلفنی وزیر امور خارجه آلمان، وزیر امور خارجه انگلیس و وزیر امور خارجه استرالیا ضمن تبادلنظر درخصوص برخی موضوعات دوجانبه، تأکید کردم که وقتی رژیم صهیونیستی با نقض حقوق بینالملل و کنوانسیونهای وین، مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک را نقض میکند و شورای امنیت نیز قادر به صدور یک بیانیه در محکومیت حمله تروریستی به سفارت ایران در دمشق نیست، دفاع مشروع با هدف تنبیه متجاوز یک ضرورت است.
گفتنی است که نمایندگی ایران در سازمان ملل برای محکوم کردن این اقدام به شورای امنیت سازمان ملل نامه ای ارسال کرد و به دنبال آن، روسیه برگزاری جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل را از کشور مالت که ریاست دوره ای این شورا را در ماه جاری میلادی (آوریل) برعهده دارد، درخواست کرد.
این نشست روز ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با دوم آوریل ۲۰۲۴ برگزار شد و نمایندگان کشورهای عضو در شورای امینت سازمان ملل در نشست اضطراری این شورا درباره حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق سوریه را محکوم کردند و درباره اقدامات این رژیم و آشوب های بیشتر در منطقه هشدار دادند.
سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه و نیز متحدان آنها یعنی کره جنوبی و ژاپن این حمله اسرائیل را نه تنها محکوم نکردند بلکه مانع صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای محکومیت این حمله شدند.
نمایندگی ایران در سازمان در پی این اقدام اعلام کرد: جلسه شورای امنیت سازمان ملل حمله اسراییل علیه تاسیسات دیپلماتیک ایران را محکوم کرده و بر مصونیت تاسیسات دیپلماتیک تاکید کرد. با وجود این اتحاد، آمریکا، فرانسه و انگلیس با بیانیه روسیه مخالفت کردند. این استاندارد دوگانه اعتبار شورای امنیت را تضعیف کرده و یک روش خطرناک به جا می گذارد.
نمایندگی ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد: اگر شورای امنیت سازمان ملل متحد تجاوز رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را محکوم کرده بود و متعاقباً عاملان آن را محاکمه مینمود، شاید ضرورتی برای مجازات این رژیم سرکش توسط ایران وجود نداشت.