یزد- ایرنا - استاندار یزد با تاکید بر پیگیری مصوبات سفر رییس جمهور به استان و با بیان اینکه مسوول مستقیم این مصوبات شخص مدیران دستگاه‌های اجرایی هستند، از آنها خواست پیگیر مصوبات این سفر باشند و آن را در کشوی میزها باقی نگذارند.

به گزارش ایرنا "مهران فاطمی" روز شنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان افزود: مصوبات سفر رییس جمهور برای رفع مشکلات حوزه های مختلف است، بنابراین مدیران باید دائما پیگیری کنند، هیچ کدام از مصوبات سفر نباید روی زمین بماند.

وی اضافه کرد: هنوز هیچ کدام از مدیران استان به من مراجعه نکرده تا بابت مصوبات سفر از وزیر مربوطه و یا سازمان مدیریت و برنامه ریزی وقت بگیریم.

پیوست رسانه‌ای برای سند یزدنوین

استاندار یزد در ادامه با تاکید بر گفتمان سازی سند ابتکاری یزد نوین افزود: پیوست رسانه ای برای این موضوع باید در نظر گرفته شود تا یک اتفاق فراگیر رخ دهد و نقش هر دستگاه و طرح آن باید مشخص شود.

وی تسریع سند یزد نوین را برای مدیران به ویژه مدیران میانی و بدنه کارشناسی دستگاهها ضروری دانست و اظهار داشت: از چهره های تاثیرگذار و جوانان نخبه یزدی خارج استان برای بهره گیری از نظرات آنها در سند استفاده و در این زمینه حتما برنامه ریزی شود که به صورت فصلی با این نخبگان نشست برگزار شود.

استاندار یزد با بیان اینکه موفقیت یک پیام، بودن پیام رسان در صحنه نیست بلکه پیام باید در صحنه باشد اضافه کرد: اگر سند یزد نوین به یک گفتمان عمومی و مطالبه نخبگان تبدیل شود این سند در میانه میدان باقی می ماند و تبدیل به یک مرجع می شود.

فاطمی تخصیص اعتبارات برای طرح های یزد نوین را منوط به پیشرفت طرح بیان کرد و گفت: همچنین پرداخت تسهیلات بر مبنای این شرط است؛ مهمترین مسئله استان سند یزد نوین است و لذا اگر دستگاهی گزارش ندهد پذیرفتنی نیست.

وی تصریح کرد: این سند باید به عروه الوثقی برنامه ریزی استان تبدیل شود.

وی در ادامه ضمن تشکر از مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت استان بخاطر پیگیری طرح های سند یزد نوین افزود: مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت قوه عاقله متکی به آراء مردم و نخبگان است .

استاندار یزد گفت: در دل سازمان مدیریت مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت به عنوان یک قوه عاقله متکی به آراء مردم، نخبگان و صاحب نظران ایجاد شد و سبک جدیدی از تولید برنامه و ایده در این مرکز شکل گرفته است.

فاطمی با بیان اینکه این سند انعطاف‌پذیر و پویا است و می‌تواند با بهره گیری از نظرات و دیدگاه‌های جدید خودش را به روزرسانی کند تصریح کرد: این مرکز نوع جدیدی از تصمیم گیری را ایجاد کرده که مبتنی بر نظرات کارشناسی، مردمی و نخبگانی است و از نظر نوع تدوین یک الگوی پایین به بالا محسوب می‌شود.

سند یزد نوین که به ابتکار استاندار یزد تدوین شده، چشم انداز توسعه استان برای ۲۳ سال آینده را در ۱۵ محور مختلف ترسیم کرده است.

راه‌اندازی ستاد سهام در راستان در راستای تحقق شعار سال

وی از راه اندازی ستاد سهام (سیاست گذاری و هماهنگی اقتصاد مردمی) به منظور تحقق شعار سال در استان خبر داد و گفت: سه کمیته تخصصی «گفتمان سازی»، «مدل سازی» و «عملیاتی و اجرایی» ذیل این ستاد تعریف شده است.

فاطمی هدف از تشکیل کمیته نخست را ایجاد گفتمان مشترک از شعار سال دانست و افزود: در کمیته های دیگر مدل های ورود مردم به عرصه اقتصاد و بهره مندی از توان فکری، مالی و ابتکاری مردم به حوزه اقتصاد، تعیین و عملیاتی می شود.

هرگونه افزایش نرخ خدمات با هماهنگی رصد خانه تورم استان انجام شود

وی با بیان اینکه مسئله مهار تورم همچنان گزینه روی میز ما است افزود: هر گونه افزایش نرخ ، تعرفه ، عوارض و جرائم و دستگاههای خدمت رسان اعم از آب ، گاز و برق باید با نظر رصد خانه تورم استان شکل گیرد.

استاندار یزد خاطرنشان کرد: سال گذشته بدون تعامل با رصد خانه، اعمال تعرفه صورت گرفت و با مدیریت و اقداماتی که انجام شد وضعیت تورم ماهانه استان در وضعیت مطلوب قرار دارد.

وی با بیان اینکه باید نظارت و پیگیری بر سکوهای تنظیم همچون گذشته صورت گیرد و نباید در این زمینه سهل انگاری انجام شود گفت: طرح های آب و برنامه ریزی برای آبرسانی به روستاها باید به صورت خاص دنبال شود.

استاندار یزد با بیان اینکه مسئله فاضلاب شهر یزد به یک معضل تبدیل شده است افزود: در چند روز گذشته شاهد فرونشست زمین در مرکز شهر بودیم بنابراین مسئله فاضلاب شهر هم باید تعیین تکلیف شود.

وی ادامه داد: طرح های نهضت ملی مسکن باید به صورت همزمان عملیات آنها آغاز شود که در این زمینه باید تعداد پیمانکاران را افزایش داد تا کار به سرانجام برسد .

فاطمی با تاکید بر مولدسازی ظرفیت‌های دولتی افزود: بسیاری از طرح ها سالهای بر زمین مانده اند که می توان با استفاده از منابع حاصل از مولدسازی دارایی های مازاد دولت، آنها را تکمیل کرد.

تاکید بر رفع مشکلات سرمایه‌گذاران

وی بر جذب سرمایه خارجی و داخلی در استان تاکید کرد و گفت: دستگاههای خدمت رسان باید سریع مشکلات سرمایه گذاران را حل و مجوزهای لازم را صادر کنند، وقتی که دفتر امور اقتصادی استانداری سرمایه گذار را ذی صلاح اعلام کرد نباید عادی برخورد کرد چون موجب فرار سرمایه می شود.

استاندار یزد تصریح کرد: مناطق ویژه اقتصادی اردکان ، اشکذر ، میبد و ابرکوه روی زمین مانده و معطل سرمایه گذار است که عدم برنامه ریزی و پیگیری موجب مغفول شدن آنها شده است.

نگرانی از وضعیت زیرساخت‌های یزد

وی اضافه کرد: زیرساخت های یزد به یک ناترازی می رسد که توسعه و پیشرفت استان را در آینده متوقف خواهد کرد، زیر ساخت آب ، گاز ، آب ، برق ، ارتباطات ، حمل و نقل و جاده استان نگران کننده است.

فاطمی گفت: در دهه ۸۰ اتفاقاتی در این حوزه رقم خورد اما در دهه ۹۰ به یکباره افت کرد که باید به طور خاص و ویژه این موضوع را پیگیری کرد.

برگزاری نشست فصلی مدیران استان در شهرستان ها

استاندار یزد بر اطلاع‌رسانی اقدامات توسط مدیران استان تاکید و خطاب به مدیران گفت: در دیدار با رسانه های شهرستان ها انواع نقدهای تند و تلخ شنیدیم که بخاطر کوتاهی شما بوده، همه مدیران استان موظفند به همراه معاون خود به صورت فصلی و حداقل یک بار به همه شهرستان های استان سفر کنند و حتما در هر سفر باید نشست رسانه ای در حوزه کاری خود با حضور همه خبرنگاران، مجوز دار و بدون مجوز برگزار و اقدامات خود را توضیح دهند.

وی افزود: اینکه مدیری با نصب یک بنر و صحبت در صدا و سیما کار اطلاع‌رسانی انجام داده است قبول نیست ، دولت از عدم پاسخگویی مدیران و عدم رسانه ای آنها تخریب می شود نه رسانه ای بودن ، باید شفاف به مردم پاسخ دهید.

همه مدیران استان موظفند به همراه معاون خود به صورت فصلی و حداقل یک بار به همه شهرستان های استان سفر کنند و حتما در هر سفر باید نشست رسانه ای در حوزه کاری خود با حضور همه خبرنگاران، مجوز دار و بدون مجوز برگزار و اقدامات خود را توضیح دهند

فاطمی اضافه کرد: باید با مردم صحبت کنید و در محافل مختلف مردمی شرکت کنید و به آنها پاسخگو باشید، شما مدیران مردم هستید نه مدیران کارمندان و اتاق خود.

وی با اشاره بزرگترین پروژه سال ۱۴۰۳ طرح ایجاد امید و اعتماد عمومی در مردم است گفت:همه باید با اقداماتی که انجام می دهیم و پیگیری هایی که صورت گیرد ، این امید و سرمایه اجتماعی را برای نظام حفظ کنیم ؛ حضور در میان مردم ، شنیدن حرف آنها، مردمی بودن به معنای واقعی تسهیل گری در کار موجب ایجاد امید در مردم می شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد هم با اشاره به اهمیت شعار سال، سند یزد نوین را سندی بستر ساز و مبتنی بر جهش تولید دانست که با شعار سال کاملاً مطابقت دارد.

"مجید دهقانی زاده" سند تحولی یزد نوین را دارای دو هدف عمده دانست و گفت: این سند در وهله اول به دنبال محقق کردن پروژه‌های مشخصی است اما هدف مهم‌تر و اولی‌تر این سند این است که موجب ایجاد تحول در خلاقیت و ابتکار شود و بتواند از ظرفیت‌های نخبگان در کنار بدنه اداری استفاده کند.

مسئول مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت استان یزد هم به ارائه گزارشی از فعالیت‌های یک‌ساله مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت استان یزد گفت: اگر هدف ما تمدن‌سازی باشد راهی به جز تحول برای آن وجود ندارد و مهم‌ترین ویژگی سند یزد نوین نیز روحیه تحول خواهی در آن است.

"اکرم فداکار "با بیان اینکه مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت استان با همکاری اندیشکده صفا به تشکیل تیم کنترل و پایش سند یزد موین مبادرت ورزیده افزود: این سند مشتمل بر ۱۵ محور است که دو محور نیز در دست تدوین هست و مجموع پروژه‌های سند یزد نوین ۱۸۸ پروژه و شامل ۹۱۰ فعالیت است که ۷۶ نهاد و دستگاه را در استان درگیر کرده است.

مسئول مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت استان یزد روح یزد نوین را مبتنی بر آینده نگری و آینده‌پژوهی دانست و خواستار تداوم این روحیه در تمامی ابعاد توسعه‌ای استان شد.

در این نشست از مدیرانی و کارشناسانی که پیگیر طرح های سند یزد نوین هستند از سوی استاندار یزد قدردانی شد.