به گزارش ایرنا، خراسان شمالی دیار قومیت های ترک و کرد، تات و بلوچ و ترکمن است که به واسطه این خرده فرهنگ ها خالق آثار زیبای صنایع دستی است.
آثار زیبایی که محدود به فرش نیست بلکه هنر چرم دوزی، صنایع چوبی و نساجی سنتی این مردمان خوش ذوق و سلیقه چشم جهانیان را به خود دوخته است.
جدای از همه این توانمندی ها، فعالان صنایع دستی استان برای رونق بخشی به کسب و کار خود نیازمند تسهیلات ویژه ای هستند که این امر از نگاه دولت دور نمانده و براساس اعلام مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانشمالی تنها در سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تسهیلات به فعالان این بخش پرداخت شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانشمالی روز شنبه در این خصوص گفت: ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل اعتبارات تبصره ۱۶ و مشاغل خانگی در سال گذشته به فعالان صنایع دستی استان پرداخت شد.
علی مستوفیان روز شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از این میزان تسهیلات ۲۲۰ میلیارد ریال اعتبار از محل مشاغل خانگی و ۸۰ میلیارد ریال نیز از محل تبصره ۱۶ پرداخت شده است.
وی افزود: متقاضیان دریافت تسهیلات صنایع دستی می توانند پس از ثبت نام در سامانه کارا مراحل دریافت وام خود را پیگیری کنند و به زودی تسهیلات جدید برای کمک به توسعه فعالیت تولیدکنندگان صنایع دستی استان ابلاغ می شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانشمالی یادآور شد: پرداخت ۳۹۸ میلیارد ریال نیز تسهیلات دیگر نیز از محل تبصره ۱۸ به بانک های استان معرفی شده است.
تسهیلات جز ۲ بند «ب» تبصره ۱۶ قانون بودجه با هدف حمایت از اشتغال به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است که متقاضیان در ۲ حالت فردی یا کارفرمایی در بخشهای تعاونی و خصوصی میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
دریافت مهر اصالت ملی ۲۸ اثر
مستوفیان گفت: ۲۸ اثر صنایعدستی هنرمندان خراسان شمالی سال گذشته موفق به دریافت مُهر اصالت ملی شد.
وی خاطرنشان کرد: آثاری که مُهر اصالت ملی دریافت کردهاند در داوری بینالمللی مهر اصالت یونسکو حضور خواهند داشت.
انواع گلیم و سفره کردی، جاجیم، پارچهبافی، چادرشببافی و حولهبافی، کلاه کرکی، دوخت لباسهای سنتی، زیورآلات محلی، چاروق، انواع سفال از مهمترین هنرهای دستی خراسان شمالی محسوب میشود که همگی از شهرت و منزلت جهانی برخوردارند و تولید آن در استان در زمره پرطرفدارترین مشاغل قلمداد میشود.
اکنون بیش از ۱۸ هزار نفر صنعتگر فعال دارای مجوز در ۶۹ رشته صنایعدستی و البته افراد بسیاری نیز به صورت سنتی و خودجوش در جای جای استان در زمینه صنایعدستی مشغول به فعالیت هستند.