محمد محسنی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این صنعتگران بیشتر در رشتههای گلابتون دوزی، خوس دوزی، گلیمبافی، حصیربافی، صنایعدستی دریایی و سفالگری فعالیت دارند.
وی یکی از برنام های مهم ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در حوزه صنایع دستی را حمایت از تولیدات هنرمندان و ثبت مالکیت اثر عنوان و بیان کرد: سال گذشته ۲۳ اثر از ۱۹ هنرمند استان موفق به دریافت مهر اصالت ملی شدهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان اظهار کرد: همچنین ۲ اثر از هنرمندان استان در رشته رودوزیهای سنتی موفق به دریافت نشان فاخر صنایعدستی شدهاند.
محسنی همچنین از صدور و تمدید ۱۲ هزار و ۲۱۰ مجوز صنایع دستی در استان طی سال گذشته خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۲ هزار و ۲۴ کارت شناسایی صنایعدستی، ۱۶۷ پروانه تولید انفرادی، هشت پروانه تولید کارگاهی و ۱۱ جواز تاسیس کارگاهی بوده است.
احیای رشته چادر بافی و استاندارد سازی رشته گلابتون دوزی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان همچنین سال گذشته رشته چادرشب بافی گروک احیا شد و همچنین ویژگیها و آیین کار رشته گلابتون دوزی نیز استانداردسازی شد که با شماره استاندارد ملی ۲۳۳۱۴ تدوین و در فهرست استانداردهای ملی ایران به ثبت رسیده است.
«گلابتون دوزی نوعی رودوزی سنتی است که با نخ «گلابتون» انجام میشود و شهر بندرلنگه بهواسطه هنرمندان بیشماری که در این رشته دارد از معروفیت بیشتری برخوردار بوده و بهعنوان شهر ملی گلابتون دوزی انتخابشده است.»