به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر فیتین یکشنبه در مصاحبه با این رسانه روس افزود: از این رو، پاسخ اسرائیل به حمله ایران را در آینده نزدیک نباید انتظار داشت.
ایران نمیتوانست حمله به کنسولگری خود را بدون پاسخ بگذارد
این صاحب نظر روس تصریح کرد:هیچ یک از طرفها در این درگیری علاقه ای به یک جنگ بزرگ در منطقه ندارند که منجر به عواقب غیرقابل پیش بینی شود؛ در عین حال، ایران نمیتوانست حمله به کنسولگری خود در سوریه را بی پاسخ بگذارد، بنابراین باید کاری انجام می داد، در غیر این صورت با سؤالاتی دربرابر جامعه خود و نیز کل جامعه مسلمانان روبرو میشد.
وی ادامه داد: حمله موشکی و پهپادی ایران به اهدافی در اسرائیل، حداکثر کاری است که ایران میتوانست در شرایط فعلی انجام دهد و تهران تمایل دارد که سطح مناقشه در همین نقطه متوقف شود.
حمله به کنسولگری ایران، تکنیک نتانیاهو برای نجات خود بود
رئیس بخش علوم سیاسی دانشگاه اقتصاد پلخانوف روسیه نیز در این باره گفت: نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) میداند که در جریان عملیات غزه، حتی با تلفات عظیم، عملاً چیزی به دست نیامده است، زیرا در شرایط فعلی، حمله به نمایندگی دیپلماتیک ایران در سوریه، تکنیکی بود که نتانیاهو برای نجات خود و اسرائیل از وضعیت فعلی به آن اقدام کرد تا آمریکا را به این مناقشه بکشاند.
آندره کوشکین افزود: پس از حمله ایران، اسرائیل آمریکا را تحریک خواهد کرد که به ظاهر از طرف اسرائیل وارد مناقشه خاورمیانه شود و در واقع، دامنه رویارویی را به درگیری مسلحانه مستقیم گسترش دهد.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: واشنگتن به صراحت از تشدید بیشتر اوضاع در خاورمیانه حمایت نمی کند، اما دیگر نفوذ کافی در منطقه برای جلوگیری از آن و اجتناب از مشارکت در درگیری ندارد.
این تحلیلگر خاطرنشان کرد: امروز ایالات متحده قادر به کنترل کشورهای خاورمیانه نیست، ذهنیت آنها (خاورمیانه) به طور قابل توجهی تغییر یافته است و (مقامات کاخ سفید) دیگر نمی توانند امیدوار باشند که اسرائیل عامل نیابتی آمریکا باشد و آنچه را که به تل آویو گفته شده انجام دهد.
کوشکین در پایان گفت: بنابراین جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ممکن است نتانیاهو را برای توقف درگیری کنونی متقاعد کند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد یکشنبه با صدور اطلاعیهای از شلیک دهها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمینهای اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.
در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایتهای متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه اهداف معینی در داخل سرزمینهای اشغالی را با شلیک دهها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز صبح یکشنبه با بیان اینکه قصدی بر ادامه عملیات علیه اسرائیل نداریم و عملیات از نظر ما خاتمه یافته است، گفت: عملیات در حد تنبیه بود اما پاسخ ایران به هر اقدامی بسیار بزرگتر خواهد بود.
سرلشکر محمد باقری افزود: اینکه رژیم صهیونیستی بخش کنسولی سفارت ما را مورد هدف قرار دهد و مستشاران قانونی ما را که به دعوت دولت سوریه در آن کشور حضور دارند را به شهادت برساند عبور از خطوط قرمزی بود که همه کشورها به جز دو سه حامی رژیم صهیونیستی آن را محکوم کردند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: این اقدام کاری بود که باید مورد پاسخ قرار میگرفت و مقام معظم رهبری هم فرمودند که این تنبیه باید صورت بگیرد و به حمدالله به همت سپاه پاسداران و کمک سایر نیروهای مسلح این عملیات انجام شد.
در همین حال، یک مقام رسمی آمریکا به سی ان ان گفت جو بایدن رئیس جمهوری این کشور در تماس تلفنی با نخست وزیر رژیم صهیونیستی که ساعاتی بعد از حمله ایران به اسرائیل انجام شد، تصریح کرد که واشنگتن در هرگونه اقدامات احتمالی اسرائیل در واکنش به حملات ایران مشارکت نخواهد کرد.
سی ان ان به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا بدون ذکر نام وی گزارش داد که جو بایدن این موضوع را بطور صریح در تماس تلفنی ساعات پیش خود با بنیامین نتانیاهو، با وی مطرح کرده است.
بایدن اگرچه بار دیگر بر تعهد امریکا برای حمایت از اسرائیل تاکید کرده اما تصریح او مبنی بر اینکه امریکا در اقدام احتمالی اسرائیل علیه ایران بعد از حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی علیه رژیم صهیونیستی مشارکت نخواهد کرد، قابل تامل است.
به گزارش ایرنا، مقامات نظامی جمهوری اسلامی ایران پیش از حمله موشکی و پهپادی گسترده علیه رژیم صهیونیستی، به آمریکا هشدار داده بودند که هرگونه دخالت آمریکا در این جنگ، می تواند به هدف قرار گرفتن مواضع و پایگاه های این کشور در نقاط مختلف منجر شود.
همچنین پیشتر مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران به آمریکا هشدار داده بودند که اگر می خواهد آسیبی نبیند، بهتر است خود را کنار بکشد و در دام نتانیاهو نیفتد.