باباخان اسکندری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این افراد که ادعای مصدومیت شیمیایی دارند، با نظر مساعد اعضای کمیسیون جهت سیر مراحل قانون به «کمیسیون پزشکی» ارجاع داده شدند.
وی اضافه کرد: هفدهمین مرحله کمیسیون مدعیان مصدومیت شیمیایی در آستانه هفتم تیر و همزمان با سالگرد بمباران شیمیایی شهرستان سردشت برگزار میشود.
فرماندار سردشت با اشاره به اینکه ۱۳ هزار نفر مدعی مصدومیت شیمیایی در این شهرستان شناسایی شدند، گفت: کمیسیون هفدهم با هدف تعیین تکلیف و ارزیابی بالینی مدعیان مصدومیت شیمیایی برگزار میشود که در این مرحله کسانی که از ماهها پیش ثبت نام کرده و مدارک و مستندات آنها تکمیل و دارای اسکن ریه هستند، از سوی پزشکان متخصص ویزیت خواهند شد.
اسکندری اظهار کرد: در این کمیسیون هفت پزشک شامل ۲ پزشک متخصص داخلی و ریه، ۲ پزشک متخصص چشم، ۲ پزشک متخص پوست و یک پزشک عمومی حضور دارند.
وی افزود: نتیجه نهایی کمیسیون بعد از بررسی نهایی مدعیان مصدومیت شیمیایی در اداره کل کمیسیون پزشکی تهران اعلام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، رژیم بعث عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هستهای هیروشیما نامیده شده است.
سردشت با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده و ۸۵۶ شهید و بیش از چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.