به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، علیرضا رهایی امروز (دوشنبه) در آیین رونمایی از سامانه اسکیلینو (آموزش مهارتافزایی و مهارتآموزی هدفمند و مبتنی بر نیازهای دانشجویان) با اشاره به شعار سال جاری «جهش تولید با مشارکت مردم» و سالهای گذشته، اظهار داشت: چند سال متوالی است که عنوان تولید در نامگذاری های سال توسط مقام معظم رهبری مطرح و تکرار شده است. این نامگذاری برای مراکز علمی و دانشگاهی ما بسیار مهم است از این جهت که ببینیم چه راهکارهایی برای تحقق شعارها می تواند ارائه شود تا به آن راهکارها دست یابیم.
وی ادامه داد: برای اینکه تولید تاثیر موثری در سطح کشور و در سطح بین المللی داشته باشد، باید در حوزه دانش بنیان قرار گیرد. این موضوع یعنی توسعه تولید دانش بنیان هم در شعار سال هر ساله مطرح می شود تا هم در فضای اقتصاد جامعه داخلی و هم در فضای اقتصاد بین المللی، نقش آفرین و موثر باشد.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: ضرورت مشارکت مردم هم در شعار امسال وجود داشت که نشان میدهد ایجاد بسترهای مختلف و امن برای اینکه مردم بتوانند سرمایه گذاری کرده و در تولید نقش داشته باشند، مهم است و برای آن باید برنامهریزی شود، ما هم در دانشگاه اقدامات مختلفی را در این زمینه انجام دادهایم.
وی تصریح کرد: یکی از بحث ها در حوزه تولید دانش بنیان تربیت نیروی انسانی با اطلاعات مناسب است که دانشجویان باید در تحقق آن نقش جدی داشته باشند. دانشگاه صنعتی امیرکبیر در قالب ۱۸ دانشکده تخصصی تلاش دارد تا دانشجویان تحصیلات خود را با کیفیت مناسبی طی کنند؛ ولی شاید مجموعه اطلاعات آنها برای ورود به بازار کار کافی نباشد.
رهایی ادامه داد: موضوعاتی مانند مباحث مالی، مدیریت کارآفرینی، ارتباط با همکار و کارفرما و غیره باید از جنبه های مختلف به آنها آموزش داده شود تا راحت تر وارد بازار کار شوند.
وی تاکید کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر از یک سو طرح جامع آموزش مهندسی را از یک جنبه برای بهبود آموزش نیروی انسانی و سامانه مهارت افزایی هدفمند و مبتنی بر نیاز کار برای بهبود آموزش مهارتهای نرم و مورد نیاز دانشجویان برای ورود به برای بازار کار توسعه دادهایم که برای دانشجویان مفید و موثر است و به آنها کمک میکند به انواع مهارتها و روش های مورد نیاز برای فعالیتهای کارآفرینی مجهز شوند و از طرف دیگر از مهاجرت آنها هم جلوگیری میکند.
حمایت ۳ و نیم میلیارد تومانی از پایاننامهها
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم در این نشست اظهار داشت: آموزش های سامانه اسکیلینو همه ویژگیهای یک کلاس درس را به خوبی در خود دارد؛ به دلیل محدودیتهای دوره های برخط که باید در فضاهای مجازی مشخص با تعداد مشخصی دانشجو برگزار شود، آموزش ها را به صورت آفلاین هم در این سامانه در اختیار دانشجویان قرار دادهایم.
محمدجواد عامری شهرابی با اشاره به جایگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه بندی های مختلف دانشگاه ها در کشور و در سطح بینالمللی اظهار داشت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر سعی می کند در عرصه های مختلف وارد شود و برای کارآفرینی و اشتغال دانشجویان نیز طرحهایی را توسعه داده است. این سامانه در ادامه فعالیت های قبلی دانشگاه و با هدف بهبود ارتباط با صنعت طراحی و در ادامه توسعه داده شده است.
وی با تاکید بر اهمیت ارتباط اساتید با صنایع گفت: طی سالهای اخیر سطح و تعداد پروژه های همکاری دانشگاه با صنایع ارتقا یافته است، اما ما به این امر بسنده نکردیم و این سامانه را راه اندازی کردیم تا دانشجوها را هم بیشتر و بهتر با صنایع مرتبط کنیم.
عامری افزود: دانشجوها در دانشگاه صنعتی امیرکبیر آموزش های خیلی خوبی می بینند ولی برای وارد شدن به بازار کار کافی نیست. یکی از اقدامات ما برای ورود این دانشجویان به صنایع، حمایت کردن از پایان نامه هایی بوده که در راستای نیازهای صنایع طراحی شده بودند و در سال گذشته به اندازه سه و نیم میلیارد تومان از این پایان نامهها حمایت شد.
به گزارش ایرنا، سامانه مهارتآموزی و مهارتافزایی هدفمند مبتنی بر بازار کار (اسکیلینو) برای توسعه مهارتهای نرم دانشجویان سراسر کشور، به همت محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر توسعه یافته است و امروز رونمایی شد. هدف از توسعه سامانه اسکیلینو با آموزش اساتید مجرب، مهارت افزایی هدفمند و مبتنی بر بازار کار دانشجویان همچنین شبکه سازی حضوری و برخط آنها است.