به گزارش ایرنا، حمزه آقاپور کاظمی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: طرح تشدید نظارت بهداشتی دامپزشکی در ایام ماه مبارک رمضان و تعطیلات عید نوروز ۱۴۰۳ بر مراکز تهیه، نگهداری و توزیع انواع فرآوردههای خام دامی نظیر رستورانها، کشتارگاههای صنعتی دام و طیور، سردخانهها، قصابی، مرغ فروشی، ماهی سراها، مراکز بسته بندی گوشت، مراکز عرضه برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه بازرسین بهداشتی دامپزشکی در قالب ۴ اکیپ نظارتی از کارشناسان اداره کل و ۸۴ اکیپ بازرسی شهرستانی به صورت روزانه در اجرای این طرح شرکت کردند گفت: در این بین ۴۲ اکیپ به صورت ثابت و ۴۲ اکیپ به صورت سیار با انجام ۹۲۰۶ بازدیدهای سرزده از این مراکز بر نحوه عرضه آنان به صورت بهداشتی نظارت داشته و با متخلفین بهداشتی برخورد قانونی کردند.
مدیر کل دامپزشکی مازندران با صدور اخطار بهداشتی برای ۳۷۱ مرکز عرضه خبر داد و افزود: طی این بازدیدها بیش از ۳ هزار کیلوگرم از انواع فرآوردههای خام دامی که به دلایل مختلف ازجمله تاریخ مصرف منقضی و کشتار غیرمجاز، نبود لیبل و هویت محصول، تاریخ منقضی شده و … ضبط و بیش از ۲ هزار ۷۰۰ کیلوگرم آن با دستور مقام قضائی و یا با اعلام رضایت عرضه کننده معدوم شد.
وی همچنین در خصوص نظارت کارشناسان این اداره کل بر فرآیند کشتار دام و طیور در استان گفت: با حضور شبانه روزی کارشناسان نظارت اداره کل دامپزشکی مازندران در کشتارگاههای سراسر استان در این مدت بر فرآیند کشتار بیش از ۱۱ میلیون ۱۴۰ هزار قطعه مرغ نظارت شد که طی آن بیش از ۱۵۵ هزار کیلو گرم معدوم شد.
آقاپور کاظمی همچنین به نظارت بر کشتار حدود ۳۴ هزار دام در کشتارگاهها اشاره کرد که حاصل آن ۱ میلیون ۳۱۵ هزار کیلو گرم گوشت استحصال شد که سه هزار و ۷۰۰ کیلوگرم گوشت به دلیل نظارتهای پس از کشتار از چرخه مصرف انسانی خارج و معدوم شد.
وی با تاکید بر ادامه نظارتهای بهداشتی دامپزشکی از مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآوردههای خام دامی در طول سال از هم استانیها و مسافران عزیز خواست در صورت مشاهده هرگونه موارد غیر بهداشتی مراتب را از طریق سامانه رایگان ۱۵۱۲ و در شهرستانها به ادارات دامپزشکی اطلاع رسانی نمایند تا بازرسان اداره دامپزشکی در اسرع وقت در محل حاضر و به موضوع رسیدگی کنند.