به گزارش ایرنا، شهرستان شیروان در خراسان شمالی علاوه بر داشتن طبیعت بکر، هوای دلپذیر، آثار تاریخی و بقاع متبرکه دارای مردمی از جنس هنر است که موسیقی در وجود تک تک آنها ریشه دوانیده و هنرمندان زیادی را به عرصه هنر معرفی کرده است.
موسیقی ریشه دار و اصیل را باید در خراسان شمالی جستجو کرد، جایی که محل پیوند فرهنگ های مختلفی از ترک، لر، کرد تا بلوچ و کرمانج است و موسیقی در رگ و خون مردم این دیار تنیده شده و به رسم و آیین پدران خود، علاقمندی به موسیقی محلی را حفظ کرده اند.
همچنین چاروق دوزی، تولید پاپوش های سنتی، رنگرزی سنتی و دوخت لباس های محلی، نمدمالی و سفالگری از جمله محصولات صنایع دستی در این خطه محسوب می شود که حاصل تلاش و ذوق دست های ترک خورده هزاران صنعتگر این خطه است.
بیشتر هنرمندان استان به حمایت های ملی نیاز دارند تا تولید خود را بدون دغدغه به بازار عرضه کنند و برای اعتلای هنر در این خطه چاره ای جز حمایت وجود ندارد و خوشبختانه در سال گذشته اتفاقات خوبی در شهرستان شیروان رقم خورد و حمایت های مناسبی از هنرمندان شد.
پرداخت ۱۲ میلیارد ریال تسهیلات به اصحاب فرهنگ
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شیروان در این خصوص گفت: ۱۲ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی سال ۱۴۰۲ به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه این شهرستان خراسان شمالی پرداخت شد و این میزان تسهیلات به ۱۲ نفر از فعالان حوزه های زیر نظر فرهنگ و ارشاد شهرستان در گروه های تئاتر، موسیقی، نویسندگی، ناشران، آموزشگاه های آزاد هنری و شاعران پرداخت شد.
زهره بابایی اظهارکرد: میزان سقف پرداختی تسهیلات برای هر هنرمند یک میلیارد ریال با کارمزد چهار درصد و مدت بازپردات پنج ساله است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شیروان گفت: ارایه تسهیلات از طریق معرفی هنرمندان واجد شرایط به بانک ها در کنار تلاش برای تقویت زیرساخت های فرهنگی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه جدی قرار دارد.
۱۰۲ نفر از هنرمندان شیروان تحت پوشش بیمه
بابایی در ادامه افزود: تاکنون ۱۰۲ نفر از خبرنگاران و اهالی فرهنگ و هنر شیروان از طریق صندوق اعتباری هنر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و با پیگیری های انجام شده ۱۹۹ نفر دارای هنرکارت، ۱۴ نفر مستمری بگیر و پنج نفر طرح تکریم(درجه هنری) هستند.
وی اضافه کرد: با وجود آمارهای امیدوار کننده صندوق در حمایت از هنرمندان هنوز تقاضاهای بسیاری برای عضویت و استفاده از خدمات این صندوق وجود دارد و این نشان دهنده جایگاه ویژه صندوق بین هنرمندان است.
صدور ۱۹۲ هنر کارت برای هنرمندان و نویسندگان
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شیروان در ادامه گفت: سال گذشته ۱۹۲ هنرکارت برای هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران فعال این شهرستان خراسان شمالی صادر شد.
زهره بابایی اظهارکرد: صندوق اعتباری هنر در قالب بیمه تامین اجتماعی، تکمیلی، کمک مستمری، طرح تکریم تسهیلات رفاهی و وام قرضالحسنه به اعضای خود خدمت ارائه میکند.
وی خاطرنشان کرد: طی یکسال اخیر، پنج هنرمند مستمری بگیر، ۹۳ نفر بیمه و ۱۴ نفر زیر پوشش تکریم بیمه شهرستان قرار گرفتند، افرادی میتوانند تحت پوشش بیمه هنرمندان شوند که برای هر ۲ گروه آقایان و خانم ها کمتر از ۵۵ سال سن داشته باشند.
بابایی با بیان اینکه عضویت در صندوق هنر و بهره مندی از بیمه کم ترین کاری است که می توان برای این قشر انجام داد عنوان کرد: همچنین افرادی که با وجود عضویت در صندوق هنر تحت پوشش بیمه این صندوق قرار ندارند مشمول دیگر بیمه ها هستند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شیروان گفت: هر هنرمندی که شرایط بیمه شدن را داشته باشد این امکان برای او فراهم است تا از خدمات بیمه تأمین اجتماعی صندوق اعتباری هنر برخوردار شود.
بابایی بیان کرد: مبلغ حق بیمه و سرانه درمان(برابر اعلام سازمان تامین اجتماعی) مستقیما به حساب هنرکارت بیمه شده واریز خواهد شد و مشمولین طرح، تمامی بیمه شدگانی هستند که تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ (برابر اعلام رسمی سازمان تامین اجتماعی) بیمه آنها برقرار بوده است.
طرح بهبود صندوق اعتباری هنر در راستای ارائه خدمات بهینه و مطلوب به اصحاب فرهنگ و هنر ایجاد شده است و روسای ادارات در شهرستان ها اهالی هنر را به منظور مستند سازی و تکمیل پرونده های مربوط به فرهنگ و هنر حمایت کنند.
فلسفه وجودی تاسیس این صندوق مبنی بر رفع دغدغه اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و عترت است و حمایت از این قشر فرهیخته همواره مورد تاکید صندوق اعتباری هنر و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.
شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.