نسرین تنکابنی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آمار مبتلایان به بیماری فشار خون سه برابر بیشتر از این مقدار است، چرا که ۵۰ درصد از بیماران فشار خون از بیماری خود آگاه نیستند و آن تعدادی که از بیماری خود خبر دارند، تحت درمان قرار ندارند که سعی داریم این افراد را شناسایی و تحت درمان قرار دهیم.
وی در بیان تعریف فشار خون بیان کرد: ضربان قلب، خون را درون سرخ رگ ها می فرستد و به فشاری که به دیواره سرخ رگ ها وارد می شود، فشار خون گفته میشود.
تنکابنی ادامه داد: اندازه فشار خون به مقداری خونی که در هر دقیقه از قلب خارج می شود بستگی دارد، اما زمانی که سرخرگهای بزرگ قابلیت استحکام و مقاومت خود را از دست دهند و عروق کوچک نیز باریکتر شود، فشار خون افزایش مییابد.
به گفته این مسوول، بیماری فشار خون به دلیل چندین عوامل خطر از جمله سن، ارث یا سابقه خانوادگی، چاقی و اضافه وزن، فعالیت بدنی ناکافی، کم تحرکی، استعمال سیگار و تنکابو، مصرف نمک و غذاهای شور، کمبود پتاسیوم در غذاهای روزانه، کمبود ویتامین D، مصرف الکل و داشتن استرس و بیماری های مزمن همانند کلیوی، چربی خون و همچنین بارداری در خانمها به وجود میآید.
رییس کارگروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر قزوین به راه کار های پیشگیری از ابتلا به این بیماری اشاره کرد و افزود: مهم ترین کار اصلاح رفتارهای تغذیه ناسالم است، یعنی کاهش مصرف نمک، چربی، روغن و چربی جامد، غذاهای سرخ کردنی و همچنین استفاده از سبزیجات و روش های آبپز و بخارپز کردن غذاها می تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.
وی ادامه داد: عوارض بیماری فشار خون می تواند موجب سکته قلبی و مغزی، نارسایی کلیه و همچنین خون ریزی ته چشم و تاری دید و کوری شود.
رییس کارگروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر قزوین با بیان اینکه فشار خون باید از دوران کودکی اندازه گیری شود، گفت: افزایش فشار خون به دنبال بالا رفتن سن افراد و در میانسالی شایع تر است و توصیه می شود که از سن ۳۰ سال به بالا هر ۲ سال و از سن ۴۰ به بالا اقدام به اندازه گیری فشار خون شود و همچنین افرادی که بیمار هستند فشار خون را کنترل و داروهای خود را به صورت مرتب مصرف کنند.
گفتنی است، فشار خون بالا جزو بیماری های قلبی و عروقی قرار می گیرد که به عنوان اولین علت مرگ در تمام سنین محسوب می شود و حدود ۴۱ درصد از مرگ های استان قزوین از همین گروه بیماری است.