با توجه به وجود نوسانات و قطعی برق در طول سال به خصوص در ایام گرم سال، وجود منبع تامین کننده برق اضطراری به شدت حیاتی بوده و هر کسب و کار و صنعتی برای کاهش صدمات مالی خود باید به فکر تامین برق خود باشد. از طرف دیگر برخی از مشاغل و کسب و کار و حتی ساختمان ها و اماکن مسکونی نیز جهت تامین برق خود چه به صورت اضطراری و چه دائم به کار نیاز به منبع تامین کننده برق خواهند داشت.
منابع تامین کننده برق اضطراری متنوعی در بازار موجود بوده که از مهمترین آنها می توان به UPS ها، سلول های خورشیدی، موتور برق و دیزل ژنراتور اشاره کرد. در ایران یکی از محبوبترین منبع تامین کننده برق اضطراری دیزل ژنراتور بوده که در این محتوا به بررسی دیزل ژنراتور و اجزای اصلی آن می پردازیم. با ما همراه باشید.
تعریف دیزل ژنراتور :
دیزل ژنراتور دستگاهی است با مکانیزم حرکتی الکتریکی که از دو بخش موتور دیزل و ژنراتور تشکیل شده است. موتور دیزل سوخت شیمایی(دیزل) را طی فرآیندی به انرژی حرکتی تبدیل کرده و به واحد ژنراتور تحویل می دهد. واحد ژنراتور انرژی حرکتی دریافت شده را به انرژی الکتریکی و برق تبدیل می کند. دیزل ژنراتور ها بر اساس کاربری، ساخت کشور(برند) و میزان توان خروجی آن (قدرت) دسته بندی می شود.
بر اساس کاربری دیزل ژنراتور ها به سه دسته دیزل ژنراتور های اضطراری، دائم به کار و پیوسته تقسیم می شوند. همچنین دیزل ژنراتور های موجود در بازار ایران به سه دسته دیزل ژنراتور های اروپایی، چینی و ایرانی تقسیم شده که پیشنهاد تیم بینش ابتکار خاورمیانه استفاده از ژنراتور های دیزلی اروپایی و چینی است. از معروف ترین دیزل ژنراتور های اروپایی می توان به دیزل ژنراتور ولوو (سوئد) و ژنراتور های دیزلی کامینز و پرکینز (انگلیس) و دسته چینی می توان به دیزل ژنراتور های بادوین و تلک اشاره کرد.
اجزای اصلی تشکیل دهنده دیزل ژنراتور ها :
یک دیزل ژنراتور از دو بخش اصلی موتور دیزل و ژنراتور تشکیل شده که هر بخش از این دو دسته از بخش های دیگری تشکیل شده که در ادامه به بررسی هر بخش به صورت مختصر می پردازیم.
موتور دیزل :
موتور دیزل به عنوان موتور محرک دستگاه بوده که سوخت ذخیره شده در مخزن را دریافت و به وسیله سیستم احتراقی این انرژی شیمیایی را به انرژی مکانیکی یا حرکتی تبدیل می کند. موتور دیزل از بخش های زیر تشکیل شده است :
- سیستم سوخت رسانی : این بخش شامل پمپ تزریق سوخت، پمپ بالابر، لوله ها و انژکتور تشکیل شده است.
- سیستم خنک کننده : وظیفه این بخش خنک نگه داشتن موتور دیزل در حین کار است. معمولا از سیستم رادیاتور جهت خنک سازی دستگاه استفاده می شود.
- سیستم اگزوز موتور دیزل : این بخش وظیفه خروج دود و آلودگی را به محیط بیرون بر عهده دارد.
- توربو شارژ : این بخش به تازگی به سیستم موتور دیزل اضافه شده و وظیفه فشرده سازی بیشتر در سیستم احتراق را برعهده دارد.
- تابلو کنترل ATS : تابلو کنترل ats وظیفه روشن و خاموش کردن دستگاه را برعهده دارد. همچنین این دستگاه وظیفه کنترل وضعیت دستگاه را برعهده داشته و می توانید به وسیله این تابلو چند دستگاه دیزل ژنراتور را به صورت موازی بهم متصل کرده و از آن استفاده نمود.
ژنراتور :
ژنراتور یا آلترناتور دستگاهی است که از طریق القای الکترومغناطیسی انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. یک ژنراتور AC از بخش های مختلفی تشکیل شده که در ادامه به بررسی مختصر هر بخش می پردازیم. همچنین از معروف ترین ژنراتور های بازار می توان به ژنراتور استمفورد و مکالته اشاره کرد.
- روتور : روتور به قسمت دوار ژنراتور گفته می شود. این بخش دارای سیم پیچی های مسی بوده که باعث ایجاد میدان مغناطیسی می شود. این روتور دارای شفتی بوده که باعث چرخش روتور می شود.
- استاتور : استاتور یک بخش ثابت در دینام بوده که برای نگه داشتن سیم پیچ های روتور که به وسیله میله که در داخل استاتور وجود دارد، تعبیه شده است.
- یوغ : بخش بیرونی دینام را یوغ گفته که برای محافظت فیزیکی از دینام طراحی شده است.
- یکسو کننده دیود : وظیفه این بخش تبدیل جریان AC به DC است.
- تنظیم کننده ولتاژ : همانطور که از نام بخش پیداست این بخش وظیفه تنظیم کردن ولتاژ در دینام را برعهده دارد.
- قرقره و تسمه : برای اتصال روتور به موتور از تسمه و قرقره استفاده می شود.
- بلبرینگ : وظیفه کاهش اصطکاک بین محور و قرقره ها برای بهره بیشتر از موتور را بر عهده دارد.
خلاصه مطلب :
در این محتوا به بررسی دیزل ژنراتور و اجزای اصلی تشکیل دهنده این دستگاه پرداخته شد. اهمیت استفاده از این دستگاه برای تامین برق اضطراری و دائم کار بر کسی پوشیده نیست و با دانستن اطلاعات تکمیلی در این حوزه می توانیم انتخاب بهتری داشته باشیم. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دیزل ژنراتور ها و مقالات این حوزه پیشنهاد می شود از وب سایت شرکت بینش ابتکار خاورمیانه استفاده نمایید.
همچنین در صورت نیاز به کسب مشاوره در خصوص خرید انواع دیزل ژنراتور ها می توانید به صورت رایگان با کارشناسان فنی و فروش شرکت بینش ابتکار خاورمیانه تماس حاصل فرمایید و سوالات و درخواستهای خود را مطرح نمایید.
آدرس وب سایت : https://bineshebtekar.com/
شماره تماس : 02188288374 – 02188261760
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.