تهران- ایرنا- روزنامه گاردین در تحلیلی جدید به نقل از رهبر اپوزیسیون، تحلیل‌گران و برخی مقام‌های سابق رژیم صهیونیستی، پاسخ تنبیهی ایران به اسرائیل را «سقوط بازدارندگی» این رژیم اعلام و مسئول مستقیم آن را «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارزیابی کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از این روزنامه انگلیسی، یائیر لاپید رهبر اپوزیسیون اسرائیل و برخی تحلیلگران و مقامات سابق رژیم صهیونیستی در اظهاراتی اعلام کردند که پاسخ تنبیهی ایران نشان داد، سیاست بازدارندگی اسرائیل به دلیل اقدامات کابینه نتانیاهو به شدت لطمه دیده است.

لاپید ضمن انتقاد از اقدامات کابینه نتانیاهو، وی را تهدیدی برای امنیت اسرائیل خواند و گفت: «آنها [کابینه نتانیاهو] بازدارندگی اسرائیل را از بین برده اند».

به نوشته این روزنامه، انتقاد گروه های مختلف از نتانیاهو در حالی است که سیاست بازدارندگی رژیم صهیونیستی که از دیرباز دغدغه اصلی محافل سیاسی و نظامی اسرائیل بوده، رکن اصلی و حیاتی امنیت آن تلقی می شود.

رهبر اپوزیسیون اسرائیل در بخش دیگری از اظهارات خود ضمن به تمسخر گرفتن یک جمله معروف نتانیاهو که گفته بود «وقتی وحشت بود ضعف نشان دهیم، دشمن ضربه می زند»، گفت: «دشمنان ما به این دولت نگاه می کنند و بوی ضعف را استشمام می کنند».

نویسنده گاردین با اشاره به اینکه حمله ایران به رژیم اسرائیل نخستین حمله یک کشور خارجی به سرزمین های اشغالی در بیش از سه دهه گذشته است، دیگر نشانه‌های تضعیف بازدارندگی اسرائیل را حمله حماس در هفتم اکتبر، درگیری با حزب‌الله در شمال سرزمین های اشغالی و حملات پهپادی ارتش یمن ارزیابی کرده است.

بن کاسپیت تحلیلگر و مفسر اسرائیلی پس از پاسخ تنبیهی ایران ضمن تائید انتقادهای رهبر اپوزیسیون و سایر محافل سیاسی، استدلال کرد که «بازدارندگی اسرائیل که تاکنون مانع حمله مستقیم ایران شده بود، سقوط کرد».

این مفسر اسرائیلی نیز مانند لاپید ضمن ریشخند زدن به همان جمله معروف نتانیاهو افزود: «وقتی وحشت بوی ضعف دهد، ضربه وارد می شود».

وی در ادامه آورد: «ایرانی ها دیگر نمی هراسند، دیگر خبری از نیروهای نیابتی و مخفی نیست. از این به بعد، تهران به صورت علنی مقابل اسرائیل است، بازدارندگی اسرائیل که باعث می شد ایران به طور مستقیم به اسرائیل حمله نکند، اکنون درهم شکسته است».

تامیر هیمن رئیس سابق اطلاعات نیروهای نظامی اسرائیل نیز با انتشار پستی، راهبرد جدید و دشواری را برای اسرائیل توصیف کرد و نوشت: «اسرائیل و آمریکا نتوانستند مانع ایران از حمله شوند. ایران بدون اینکه آمریکا را مجاب به حمله کند، توانست به اسرائیل ضربه بزند».

مایکل میلشتین از مرکز مطالعات خاورمیانه و آفریقا اندیشکده موشه دایان نیز در همین زمینه تشریح کرد: اگرچه قدرت بازدارندگی اسرائیل کاهش یافته است، اما وضعیت پیچیده‌تر است.

وی سپس با یادآوری زمان و چگونگی حمله حماس در تاریخ ۷ اکتبر گفت: آن لحظه نه تنها زمان تضعیف بازدارندگی اسرائیل بود، که نشان داد هیچ یک از ارزیابی های اطلاعاتی اسرائیل هم قادر به تشخیص حمله حماس نشدند.

گاردین در بخشی دیگری از این مطلب به تاکید دولت جو بایدن به اسرائیل مبنی بر عدم ورود به هرگونه جنگ علیه ایران اشاره و افزود: دولت واشنگتن محدودیت هایی را که اسراییل برای حمایت خارجی به آنها وابسته است، به وضوح مشخص کرده و انگلیس و دیگر کشورها نیز را تائید نموده اند؛ کشورهای دیگری که از نگاه این روزنامه شامل کشورهای عربی است که بسیار بعید است به حمله اسرائیل علیه ایران کمک کنند.

ها هیلر از اعضای ارشد اندیشکده Royal United Services نیز وضعیت کنونی اسرائیل را پیچیده توصیف کرد و گفت: حمله ایران کاملا طراحی شده بود.

وی افزود: «اگر این حمله این قدر خوب طراحی نشده بود، اگر کاملا غافلگیرکننده بود، فکر می‌کنم موشک‌های کمتری رهگیری می شد». وی سپس اسرائیل را مرهون آمریکا دانست و اضافه کرد: «اگرچه بیان این جمله کاملا کلیشه شده اما اگر واشنگتن و سایر متحدان در کنار اسرائیل نبودند، شاهد نتیجه‌ای متفاوت بودیم».

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شنبه شب با صدور اطلاعیه‌ای از شلیک دهها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.

در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرد: اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.