تهران- ایرنا- سخنگوی طرح‌های بین المللی آب گفت: ایران ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی به میزان ۳.۵ میلیارد دلار در سال را دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «عیسی بزرگ زاده» امروز (سه شنبه) در نشست خبری افتتاح طرح های سد و نیروگاه «اوما اویا» در کشور سریلانکا افزود: اکنون کشورمان در ۲۰ کشور جهان خدمات فنی و مهندسی ارائه می دهد.

وی ادامه‌داد: شرکت‌های توانمند ایرانی با وجود تحریم های ظالمانه توانسته اند حضور پررنگی در کشورهای مختلف داشته و فعالیت هایی را داشته باشند.

سخنگوی صنعت آب به حضور کشورمان در مجامع بین المللی مهندسی اشاره کرد و گفت: خدمات فنی و مهندسی ایران از افتخارات مهم کشور است.

بزرگ زاده اضافه‌کرد: اکنون نزدیک به ۱۰۳ مهندس مشاور صاحب صلاحیت در کشور فعالیت دارند.

وی ادامه داد: همچنین چهارده هزار و ۶۲۳ پیمانکار فعال داریم و ۷۰۱ هزار نفر در این بخش به طور رسمی مشغول به کار هستند.

سخنگوی طرح‌های بین‌المللی صنعت آب گفت: تشدید تحریم‌های ظالمانه بر کشور، فعالیت در این حوزه را با دشواری‌هایی مواجه کرده است.

بزرگ‌زاده افزود: با وجود این شرایط مهندسان و متخصصان ایرانی از هند تا آفریقا و از امریکای جنوبی تا آسیای میانه در حال اجرا و پیشبرد پروژه‌های بزرگ و پیچیده در صنعت آب و برق هستند.

وی یکی از پروژه‌ها را طرح احداث نیروگاه و سد او ما اویا در کشور سریلانکا برشمرد گفت: همچنین در کشورهای عراق، ازبکستان، سودان، نیجریه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و افغانستان هم پروژه‌هایی در دست اجرا است.

سخنگوی صنعت آب کشور خاطرنشان کرد: در عرصه‌های ملی و بین‌المللی پروژه‌های مختلفی در صنعت آب و برق در بیش از ۲۰ کشور توسط جامعه ۷۰۱ هزارنفری مهندسین مشاور ایرانی در حال انجام است.

بزرگ‌زاده افزود: در کمیسیون بین‌المللی سدهای بزرگ، ۱۰۶ کشور عضو هستند و ایران نیز از سال ۱۳۷۴ به عضویت این کمیسیون درآمد و ۲۳ کمیته داخلی ذیل این امر در کشور ایجاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین ایران در کمیسیون بین‌المللی آبیاری و زهکشی از سال ۱۳۴۷ عضو شده و در این زمینه حدود ۱۰ کمیته استانی در کشور فعال شده است؛ در این کمیسیون ۷۸ کشور عضو هستند و سالانه ده‌ها مقاله و تحلیل معتبر مهندسان ایرانی حاصل کاربین صنعت و دانشگاه در نشریات عرصه بین‌الملل مختلف به چاپ می‌رسد.