تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۸

کنگاور - ایرنا - شهر کنگاور شرقی‌ترین نقطه استان کرمانشاه با وجود اینکه پیشانی سینه ستبر جمهوری اسلامی و دروازه ورود گردشگران داخلی و خارجی به استان است از یک سال گذشته تاکنون که بدون شهردار روزگار می‌گذراند.

به گزارش ایرنا، شهردار بالاترین مدیر شهری است و در حال حاضر در ایران انتخاب شهردار توسط شورای شهر انجام می شود، انتخابی حساس و سرنوشت ساز برای شهر و شهروندان که نیاز است اعضای شورای شهر به دور از هر گونه سیاست زدگی و با دقت افراد شایسته را برای مدیریت شهری انتخاب کنند.

برای یک روز تصور کنیم که یک مدرسه در شهر بدون مدیر اداره شود، بدون تردید بی نظمی و هرج و مرج بر آن مدرسه و یا فضای آموزشی حاکم خواهد شد بنابراین شهر بدون شهردار هم گویای همین واقعیت است.

امروزه نقش شهرداری‌ها بسیار پررنگ‌تر از گذشته شده و در یک نگاه بخشی از خدمات شهرداری ها شامل ایجاد خیابان‌ها، کوچه‌ها و میادین‌، پارک‌ها و باغ‌های عمومی و پیشنهاد اصلاح نقشه معابر شهر و روستا است.

همه اقدامات و برنامه‌های شهرداری‌ها در معرض رویت و قضاوت شهروندان است و عملکرد شهرداران یکی از عوامل موثر در رضایت‌مندی مردم از نظام و دولت به شمار می‌رود.

اکنون حدود یک سال از رفتن "علی مرادی" شهردار سابق شهر کنگاور گذشته و اکنون شهروندان در جایگاه جدی‌ترین منتقدان مدیریت شهری کنگاور، نزدیک‌ترین رابطه را با عواید مثبت و منفی فعالیت این شهرداری بر عهده دارند.

سرپرستی ۱۱ ماهه «غلام‌رضا طیب» بر مسند شهرداری کنگاور که به زعم مخالفان و موافقانش در جمع‌آوری ناهنجاری سدمعبر که معضلاتی را در عبور و مرور مردم به وجود آورده بود و همچنین جمع‌آوری احشام در کنگاور که ریشه چند ده ساله داشت و ویدئو چرای دام‌ها در پارک‌های این شهر در فضای مجازی وایرال شده بود، در خور تقدیر و تجلیل است.

اما طیب چهارشنبه شب هفته گذشته (۲۹ فروردین) با رای اکثریت اعضای شورای شهر کنگاور از سمت خود کنار گذاشته شد و در حال حاضر بلدیه ۱۰۰ ساله شهر تدین و تمدن بدون سرپرست و شهردار روزگار می‌گذراند.

در این مدت، استعلام «میثم ممی‌زاده» گزینه نخست شورای اسلامی شهر کنگاور پس از یک دوره طولانی ۶ ماهه احراز نشد و "حمید سرمستی" هم که بیش از ۲ ماه از معرفی وی به استانداری کرمانشاه می‌گذرد، شرایط احرازش کماکان نامشخص است.

از طرفی ساختار نامناسب نیروی انسانی، کارآیی پایین، نداشتن منابع درآمدی پایدار، چاله چوله های رها شده که داد مردم را بلند کرده، نبود فرهنگ همیاری با شهرداری‌ در بین مردم، ریختن زباله و نخاله در ورودی و کمربندی شهر و حفاری بی موقع شرکت‌های خدمات رسان مشکلات شورا و شهرداری را افزایش داده است.

چنانچه فردی که به عنوان شهردار کنگاور انتخاب می شود از دانش و تخصص در زمینه امور شهری و مدیریت برخودار باشد و در عین حال هم فردی متعهد و دلسوز و پاک دست باشد، در این صورت دروازه‌های توسعه و پیشرفت به روی شهر بازشده و مردم هم در فضایی امن با رفاهی نسبی و با اطمینان خاطر زندگی خواهند کرد اما این مهم با واقعیت اکنون فاصله بسیار زیادی دارد.

به نظر مردم کنگاور اگر این شهر، دارای شهردار حقیقی بود، او است که می‌ایستد در برابر همه این تخریب ها تا تاریخ پرافتخار کنگاور به یادگار بماند برای آیندگان.

شهرستان کنگاور با جمعیتی بیش از ۸۰ هزار نفر، در ورودی استان کرمانشاه و در ۹۰ کیلومتری شرق این استان مرزی قرار دارد.