تهران-ایرنا-رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت در نخستین سفر استانی سال ۱۴۰۳، پنج‌شنبه این هفته به استان سمنان سفر می‌کنند و به گفته استاندار در اولین سفر دولت به این استان ۱۰۰ درصد اعتبارات مصوب عمرانی دور اول سفر هیات دولت به استان سمنان محقق شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، روز سیزدهم خرداد ۱۴۰۰ که «آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی» در گفت‌وگوی ویژه خبری اعلام کرد «رفتن بین مردم، سلوک من است»، کمتر کسی تصور می‌کرد که دغدغه حضور در میدانِ خدمت و رفع مشکلات مردم، تا این حد جدی دنبال شود و به یکی از مهمترین برنامه‌های رئیس دولت سیزدهم بدل شود. مروری بر سفرهای استانی در سال گذشته رئیس‌جمهور نیز موید این مطلب است که ارتباط رو در رو و بی‌واسطه با مردم از اولویت‌های اصلی دولتمردان سیزدهم است و در این راستا تنها در این سال ۱۹ سفر به اقصی نقاط ایران اسلامی داشته‌اند، از این تعداد ۸ سفر در قالب دور دوم سفرهای استانی و ۱۱ سفر دیگر به منظور بهره‌برداری و یا افتتاح، نظارت و سرکشی بر حسن اجرای پروژه‌ها و دیدار و گفت‌وگو با مردم انجام شده است.

در نخستین ماه و نخستین سفر استانی سال ۱۴۰۳ اما بار دیگر نیز نوبت استان سمنان شده است؛ رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت در چهاردهمین مقصد از دور دوم سفرهای استانی خود، پنجشنبه این هفته - ۳۰ فروردین- به این استان سفر می‌کنند تا ضمن نظارت و رسیدگی به حسن اجرای مصوبات دور اول سفر، از تعدادی از طرح‌ها و پروژه‌های زیربنایی که در این مدت تکمیل شده‌اند بازدید و برخی را افتتاح کنند.

در این سفر نیز براساس اولویت‌های دولت سیزدهم در راستان «جهش تولید»، افتتاح و بهره‌برداری از طرح‌های کلان نیمه‌تمام و برزمین‌مانده و همچنین احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد از مهمترین برنامه‌های سفر است. همچنین با توجه به وسعت سمنان از یک سو و اینکه مساله تامین آب سالم از مهمترین دغدغه‌های اهالی استان است از سوی دیگر، پروژه‌های مهمی در حوزه راه و آبرسانی در دستور کار قرار دارد. دیدار مردمی و رودررو رئیس‌جمهور با اهالی سمنان و گرمسار، بهره‌برداری از چند کلان پروژه در حوزه بهداشت و درمان، جشن جوانی جمعیت در قالب نهضت ملی مسکن و شرکت در جلسه شورای عالی استان از دیگر برنامه‌های رئیس‌جمهور و هیات دولت به استانی است که به عنوان دروازه اصلی ورود زائران علی بن موسی الرضا (ع) شناخته می‌شود.

در این گزارش مروری می‌کنیم به بخشی از طرح‌های مهمی که قرار است در سفر رئیس‌دولت سیزدهم به استان سمنان مورد بهره‌برداری قرار گیرد:

چرخ صنعت پس از ۱۲ سال چرخیدن گرفت

با گذشت ۲ سال از عمر «نهضت احیا»ی واحدهای اقتصادی و بازگشت بیش از ۸ هزار و ۱۰۰ واحد تولیدی و صنعتی راکد و نیمه راکد به چرخه تولید، دولت مردمی نشان داد که تلاش در جهت تحقق خواست رهبر انقلاب مبنی بر «جهش تولید» تنها به کلام محدود نمانده در عمل برای تحقق این مهم گام‌های استواری برداشته است. سهم استان سمنان از احیای واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی، نزدیک به ۲۱۰ واحد است. کارخانه «کاشی و سرامیک هفت آسمان» یکی از بارزترین نمادهای چرخش دوباره چرخ صنعت در استان سمنان است که بیش از ۱۲ سال از چرخه تولید خارج شده بوده است و اکنون با همت دولت سیزدهم به چرخه تولید بازگشته است و هم اکنون بیش از ۱۱۰ کارگر نیروی متخصص و نیمه متخصص در آن مشغول به کار هستند.

به گفته محمدرضا صادقی معاون اقتصادی استاندار سمنان، در طول ۲ سال اخیر نزدیک به ۲۱۰ واحد تولیدی دیگر استان نیز به چرخه تولید بازگشته‌اند که این تعداد، از مجموع ۴۱۰ واحد تولیدی است که امکان احیا داشته‌اند؛ به عبارت دیگر نیمی از واحدهای راکد استان به چرخه تولید بازگشته است. این مهم در حالی محقق شده است که تعداد کل واحدهای تولیدی، صنعتی و اقتصادی استان سمنان به ۲ هزار واحد نمی‌رسند، این بدان معناست که ۱۰ درصد واحدهای تولیدی و صنعتی این استان واحدهای احیا شده هستند که در دولت سیزدهم به چرخه تولید بازگشته‌اند.

افزایش چشمگیر سرمایه‌گذاری خارجی؛ وقتی که ۲ برابر ۲۷ می‌شود

معاون اقتصادی استاندار با اشاره به اینکه در ۲ سال گذشته میزان سرمایه‌گذاران خارجی در استان سمنان بیش از ۲۷ سال پیش از دولت سیزدهم بوده است؛ گفت: میزان جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ۲ سال گذشته ۱۹۵ میلیون دلار بوده است، این در حالی است که رقم سرمایه‌گذاری خارجی در ۲۷ سال پیش از آن ۱۹۹ میلیون دلار بوده است همچنین ۹۲ میلیون دلار از ارزبری واحدهای تولیدی جلوگیری شده است.

صادقی تصریح کرد: در طول ۲ سال گذشته رکورد ۱۵۰ درصدی ایجاد اشتغال در استان سمنان شکسته شده است و میزان بیکاری با عدد ۵.۷ درصد به کمترین عدد ۱۸ سال گذشته رسیده است؛ در بحث رشد اقتصادی نیز این استان همپای استان‌های ساحلی نفت خیز و پرجمعیت کشور رشد کرده است به گونه‌ای که در شاخص رشد اقتصادی به عدد ۵.۲ دست یافته که این عدد سومین رشد اقتصادی کشور در سال گذشته را نشان می‌دهد.

آغاز عملیات اجرایی فازهای جدید نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری

فرآیند مهندسی، نصب و راه‌اندازی فاز یک و ۲ نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری سمنان در سال ۱۳۸۷ آغاز شد و واحد یک آن در سال ۱۳۸۹ و فاز ۲ آن در سال ۱۳۹۰ به بهره‌برداری رسید؛ عملیات اجرایی فاز سه و چهار این نیروگاه با اعتبار تخصیص یافته در دور اول سفر رئیس‌جمهور به استان سمنان آغاز و فاز سه در سال ۱۴۰۱ و فاز چهار نیز در فروردین ۱۴۰۲ قابلیت بهره‌برداری یافت.

ظرفیت اسمی هر یک از فازهای این نیروگاه ۱۸۳ مگاوات ساعت است و در مجموع دارای ظرفیت ۷۳۲ مگاوات ساعتی می‌باشد که با توجه به نیاز مبرم صنایع کشور به برق، طرح توسعه فاز ۳ و ۴ این نیروگاه بدین منظور تکمیل و از اولین واحدهای نیروگاهی است که با هدف تامین برق صنایع بالادست کشور راه‌اندازی شده است.

قرار است با اجرای سیکل ترکیبی و راه‌اندازی واحدی بخار در این نیروگاه که با حضور آیت‌الله رئیسی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد، ظرفیت نیروگاه تا ۱۰۵۲ مگاوات افزایش یابد. این اقدام به رفع ناترازی برق کشور و همچنین افزایش ظرفیت پایداری شبکه برق کمک شایانی خواهد کرد.

رفع مهمترین دغدغه مردم «گرمسار»

در سفر آیت‌الله رئیسی همچنین قرار است تقاطع غیر همسطح شهرستان آرادان که دو بخش اصلی این شهر را به یکدیگر متصل می‌کند افتتاح شود؛ با بهره‌برداری از این طرح، پیش‌بینی می‌شود که به میزان قابل توجهی از تصادفات رانندگی این منطقه کاسته شود. رضوانی سرپرست فرمانداری شهرستان آرادان با بیان این موضوع، تاکید کرد: ساخت این تقاطع از مطالبات اصلی مردم این شهرستان است که ساخت آن با اعتباری بالغ بر ۴۷۰ میلیارد ریال در دور اول سفر رئیس‌جمهور به این استان مصوب شد و هم‌اکنون در فاصله کمتر از ۲ سال آماده بهره‌برداری است.

تکمیل بخشی از کلان پروژه «حرم تا حرم»

مگاپروژه بزرگراه حرم تا حرم که در سه فاز اصلی در حال اجراست، فاز یک گرمسار تا آرادان، فاز دو آرادان تا سرخه و فاز سوم سرخه تا سمنان است؛ ۳۵ کیلومتر از فاز دوم این بزرگراه همزمان با سفر آیت الله رئیسی به استان سمنان و با تخصیص اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان، ۳۵ کیلومتر از فاز دوم این طرح در دو باند رفت و برگشت تا پایان سال آماده بهره‌برداری خواهد شد.

بهره‌برداری از بخش سرطان بیمارستان سمنان، توسعه بخش سرطان بیمارستان شاهرود، بهره‌برداری از بیمارستان میامی، پروژه تامین آب شرب سمنان، پروژه تامین آب شرب شاهرود، بهره‌برداری از بخشی از پروژه آبرسانی به گرمسار از سد نمرود، تخصیص اعتبار برای تکمیل جاده ۲۳۰ کیلومتری دامغان-جندق-معلمان، بهره‌برداری از جاده میامی-جاجرم، تقاطع غیر هم‌سطح شهرستان شاهرود، جاده سمنان-فیروزکوه که با هدف انتقال ترانزیت خودروهای سنگین از مرکز به شمال کشور تکمیل شده است، از دیگر پروژه‌هایی است که در چهاردهمین مقصد دور دوم سفر استانی رئیس‌جمهور مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

سیلو ۱۰۰ هزار تنی گرمسار در انتظار دستور ویژه رئیس‌جمهور

یکی از پروژه‌های مهم دیگر که در سفر پایان هفته آیت الله رئیسی به استان سمنان مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت، سیلوی ۱۰۰ هزار تنی گرمسار است که فرآیند ساخت آن در سال ۱۳۹۳ با اعتبار مصوب بانک توسعه جهانی کلید خوررد و با توجه به پیشرفت فیزیکی بالای آن در دور اول سفر رئیس‌جمهور به استان نیز اعتباری بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان دیگر به آن تخصیص یافت و بدین وسیله مشکلات اعتباری آن حل شد.

این سیلو بزرگترین سیلو شرق کشور است و قرار است به عنوان پشتیبان اصلی ذخیره گندم شهر تهران مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

دامغان صاحب بزرگترین کارخانه تولید فروسیلیس کشور می‌شود

فروسیلیس، محصولی کلیدی در صنایع فولاد است و کاربرد این محصول در صنایع فولاد، به عنوان اکسیژن زدا و در صنایع چدن، به عنوان جوانه زا شناخته می‌شود. همزمان با حضور دور دوم سفر رئیس‌جمهور به استان سمنان بزرگترین کارخانه تولید فروسیلیس کشور تحت عنوان «صنایع فروآلیاژ پارس دامغان» با ظرفیت اولیه بالغ بر ۴۰ هزار تن به بهره‌برداری می‌رسد که امکان افزایش ظرفیت تا ۵۰ هزار تن را نیز دارد.

با بهره‌برداری از این طرح در مرحله اول بیش از ۳۵۰ نفر نیروی کار به صورت مستقیم مشغول به کار می‌شوند که با تکمیل ظرفیت به ۴۰۰ نفر نیز افزایش خواهد یافت. شایان ذکر است که ظرفیت تولید اشتغال در این کارخانه با تکمیل فاز پایانی به بیش از یکهزار نفر افزایش خواهد یافت، همچنین بیش از پنج هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم می‌توانند مشغول به کار شوند.

میزان سرمایه‌گذاری برای بهره‌برداری از فاز ۱ و ۲ این کارخانه بیش از ۱۳۵۰ میلیارد تومان بوده است و یکی از مهمترین ویژگی‌های آن بهره‌برداری در بازه زمانی کوتاه ۲ ساله است.

مصوبات دور اول سفر دولتِ مردمی به سمنان به کجا رسید؟

اولین سفر دولت سیزدهم به استان سمنان ۱۳ آبان ۱۴۰۰ انجام شد؛ دور اول سفر آیت‌الله رئیسی و هیات دولت به استان سمنان دارای ۱۴۵ مصوبه بود که اعتباری بالغ بر ۳۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای این استان به همراه داشت؛ از ۱۴۵ مصوبه دور اول سفر، ۱۱۷ مصوبه عمرانی و ۲۸ مصوبه اقتصادی بود. همچنین ۴۰۷ ریزپروژه تعریف شد که ۲۱۱ مورد از آن در این مدت به بهره‌برداری رسیده است و ۲۵۶ پروژه دیگر نیز در دست اقدام است و برخی از آنها در دور دوم سفر و مابقی در هفته دولت به سرانجام مطلوب خواهد رسید.

«اعتبارات اقتصادی و عمرانی سفر اول آیت‌الله رئیسی به سمنان ۱۱ هزار و ۲۶۵ میلیارد تومان بود که ۳۲۸۰ میلیارد تومان آن به بخش عمران اختصاص یافت»؛ سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان با بیان این مطلب، افزود: ۱۰۰ درصد اعتبارات مصوب عمرانی دور اول سفر هیات دولت به استان سمنان محقق شده است.

استاندار سمنان تاکید کرد: رئیس‌جمهور در آخرین دیدار شورای اداری استان، ۲۴ دستور ویژه به ۹ وزارتخانه صادر کرد که به حمدالله پیگیری و محقق شده است.

هاشمی با اشاره به مصوبات مردمی دور اول سفر آیت‌الله رئیسی به سمنان، گفت: براساس مصوبه این سفر تا کنون ۱۳ هزار فقره تسهیلات قرض‌الحسنه به ارزش هر یک ۱۵۰ میلیون ریال به خانوارها پرداخت شده است.

استاندار سمنان افزود: در حوزه نهضت ملی مسکن ساخت بیش از ۶۰ هزار واحد مسکونی از تعهدات دولت سیزدهم در استان سمنان است که از این تعداد تاکنون ۳۰ هزار واحد در شهر جدید ایوانکی برای سرریز مسکن استان تهران برنامه‌ریزی شده است؛ در مجموع ۱۸۸۰۷ واحد در سطح استان در حال ساخت است که از این تعداد ۱۵۲۱۲ واحد واحدهای شهری و ۳۷۶۸ واحد در حوزه روستایی و آماده تحویل به متقاضیان است.

هاشمی افزود: همچنین در دور دوم سفر نیز در حوزه طرح جوانی جمعیت بیش از یکهزار واحد با حضور رئیس‌جمهور تحویل متقاضیان می‌شود.