امیرحسین فریبا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آرامگاه و موزه بوعلی با بازدید ۶۱ هزار و ۳۶ نفر در جایگاه نخست، آرامگاه باباطاهر با بازدید ۴۹ هزار و ۹۴۰ نفر در جایگاه دوم و موزه و شهر باستانی هگمتانه با بازدید ۲۶ هزار و ۶۸۴ نفر در جایگاه سوم، بازدیدها قرار گرفته است.
وی ادامه داد: گنبد علویان در شهر همدان با بازدید پنج هزار ۴۰۲ در رتبه بعدی قرار دارد.
مدیر امور موزههای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان با اشاره به بازدید گردشگران از موزههای شهرستانها،گفت: در این مدت سه هزار ۴۳۱ نفر از موزه لطفعلیان ملایر، هزار و ۸۴۱ نفر از ارگ نوشیجان ملایر، سه هزار و ۲۰۸ نفر از موزه تویسرکان و هزار و ۷۶۲ نفر از موزه میررضی آرتیمانی در شهرستان تویسرکان بازدید داشته اند.
فریبا اظهار کرد: موزه تاریخ و فرهنگ نهاوند ۲ هزار و ۴۸۹ نفر، موزه حمام حاج آقا تراب ۲ هزار و۶۷۱ نفر و موزه تاریخ و فرهنگ اسدآباد ۲۱۷ نفر بازدید داشته است.
وی تاکید کرد: مسافران به منظور حفظ آثار تاریخی که شناسنامه و هویت یک کشور محسوب میشود از هرگونه اقدام تخریبی همچون نوشتن یادگاری و عکاسی با فلاش در موزهها خودداری کنند و به مسافران توصیه میشود نظر به راه اندازی فروش اینترنتی و الکترونیکی بلیت ها در اماکن و موزههای استان از طریق اینترنت بلیت ها را خریداری کنند.
مدیر امور موزههای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان ادامه داد: حفظ آرامش محیط در هنگام بازدید از موزهها اقدامی در راستای احترام به تاریخ، هنر و فرهنگ کهن این مرز و بوم ارزیابی میشود و موجب دانشافزایی و فراهم آوردن اوقات خوشی برای بازدیدکنندگان ازاین اماکن می شود.
فریبا اظهار کرد: استان همدان دارای ۲۱ موزه است که هشت موزه با نظارت مستقیم میراث فرهنگی در همدان و ۱۳ موزه به صورت مشارکتی در استان اداره می شود.
وی ادامه داد: موزه های زیر نظر این اداره کل شامل موزه هگمتانه، آرامگاه بوعلی سینا، موزه تاریخ و فرهنگ در ملایر (لطفعلیان)، موزه تاریخ و فرهنگ تویسرکان، اسدآباد، نهاوند، موزه حمام حاج آقا تراب نهاوند و موزه شهدا نهاوند است.
مدیر امور موزه ها و بناهای تاریخی استان همدان خاطرنشان کرد: قرار است به زودی یک موزه به موزه های استان در شهرستان نهاوند اضافه شود.
به گزارش ایرنا، استان همدان دارای هزار و ۷۵۲ اثر تاریخی، فرهنگی و جاذبه های طبیعی است که آن را به جایگاه ویژه و مهمی در صنعت گردشگری تبدیل کرده است.
بیش از هزار و چهار اثر از استان همدان در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.