تهران-ایرنا- کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه عملیات وعده صادق منجر به افزایش ضریب نفوذ ایران در «افکار عمومی جهان اسلام» شده است، گفت: ایران از منظر افکار عمومی در جهان اسلام اصلی‌ترین حامی مقاومت فلسطین به حساب می‌آید که نکته مهمی است و مسئولان باید از آن جهت افزایش ضریب نفوذ در افکار عمومی جهان اسلام استفاده کنند.

حسین شاه‌پری کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص ابعاد و اهمیت عملیات بزرگ نظامی جمهوری اسلامی ایران که در پاسخ به تجاوز و نقض آشکار و قوانین بین‌المللی رژیم صهیونیستی صورت گرفت، اظهارداشت: عملیات صورت گرفته ایران در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق بود و بنابراین به لحاظ حقوق بین‌الملل این عملیات در قالب دفاع مشروع تلقی می‌شود.

وی با بیان اینکه در این عملیات ما شاهد هماهنگی کامل بین ابعاد دیپلماتیک و نظامی کشورمان بودیم، گفت: از چند روز پیش از انجام عملیات تا امروز و پس از آن شاهد تماس‌های متعدد دیپلماتیک از سوی وزیر امور خارجه کشورمان با کشورهای همسایه و اروپایی بودیم.

این کارشناس مسائل منطقه افزود: این عملیات که با مصوبه شورای عالی امنیت ملی صورت گرفت توانست بُرد دیپلماتیک خوبی را برای کشورمان ایجاد کند، در موارد مشابهی که سابقاً اتفاق می‌افتاد شاید ما به نوعی شاهد بروز برخی ناهماهنگی‌ها میان دستگاه‌های ذی‌ربط بودیم.

شاه‌پری تصریح کرد: در عملیات اخیر در میدان و دیپلماسی بالاترین سطح هماهنگی را شاهد بودیم و اتفاق مهمی بوده که باید بیش از پیش به آن توجه شود. به نظر می‌آید راهبرد جمهوری اسلامی ایران پس از این عملیات از صبر راهبردی به نوعی بازدارندگی فعال یا مثبت تغییر کرده است.

وی بیان کرد: به نظر می‌آید که ما باید در چارچوب واقع‌گرایی در موضوعات و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی حرکت کنیم و آنچه که واقع‌گرایی به ما می‌گوید این است که منافع ملی در راستای پیشینه‌سازی قدرت ملی حرکت می‌کند. این امر بر صهیونیست‌ها مشتبه شده بود که جمهوری اسلامی ایران بازدارندگی خودش را در چند سال گذشته از دست داده است.

این کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد: پس از عملیات وعده صادق ایران ما بار دیگر قدرت بازدارندگی مثبت خودمان را که قبلاً هم داشتیم به رخ کشیدیم و این می‌تواند منجر به افزایش قدرت منطقه‌ای و بازیگری ما نیز شود.

شاه‌پری با بیان اینکه یکی از نکات قابل تحمل در عملیات اخیر ایران بحث بررسی آن از زاویه دیپلماسی عمومی است، گفت: آنچه که ما امروز شاهد هستیم این است که جمهوری اسلامی ایران از منظر افکار عمومی در جهان اسلام اصلی‌ترین حامی مقاومت فلسطین و به خصوص عملیات طوفان الاقصی که از سوی حماس صورت گرفت به حساب می‌آید که نکته بسیار مهمی است و به نظر می‌آید مسئولان باید از این ظرفیت جهت افزایش ضریب نفوذ در افکار عمومی جهان اسلام استفاده حداکثری را داشته باشند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای جهان اسلام و آن دسته از کشورهای مسلمانی که رهبران آن جزو خائنین به آرمان فلسطین به حساب می‌آیند ما شاهد هستیم که در سطح افکار عمومی آنها عملیات جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی مورد قبول قرار گرفته است، اما متاسفانه این نکته مهم و ظرفیتی که برای ایران در قالب دیپلماسی عمومی ایجاد شده به عنوان تنها کشور مسلمانی که در راستای دفاع از آرمان فلسطین به صورت عملیاتی اقدام کرده، کمتر در رسانه‌های داخلی به آن پرداخته شده است.

به گزارش ایرنا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز یکشنبه ۲۶ فروردین ماه با صدور اطلاعیه‌ای از شلیک ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.

در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

در جریان این پاسخ تنبیهی و متقابل بیش از ۲۸۰ موشک و پهپاد با مدیریت جنگ الکترونیک به مراکز نظامی رژیم صهیونیستی شلیک شد که اکثر آن ها به هدف اصابت کرده است.

ایران پس از این پاسخ تنبیهی به آمریکا و رژیم صهیونیستی هشدار داده است که اگر دست از پا خطا کنند ، سیلی بعدی محکم‌تر خواهد بود.