به گزارش ایرنا از سازمان دامپزشکی کشور، محمد سبحانی مطلق درباره برنامههای این بخش برای تحقق شعار سال افزود: شعار سال طی چند سال اخیر گویای تمرکز مقام معظم رهبری روی اهمیت مباحث اقتصادی است و این مهم بیانگر اهمیت اقتصاد و معیشت ملت از دیگاه ایشان است.
معاون تشخیص و مدیریت درمان سازمان دامپزشکی کشور اظهارداشت: شعار امسال تحت عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" در ادامه نامگذاری سالهای قبل و برنامههای مبتنی بر بهبود وضعیت اقتصاد کشور و تقویت تولید از طریق به کارگیری مشارکت مردمی است.
وی اضافه کرد: از آنجایی که بخشی از فعالیتهای سازمان دامپزشکی کشور در حوزه تشخیص و مدیریت درمان است و این مهم حائز اهمیت بالاست، معاونت تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور خود را موظف و مکلف میداند تا در راستای اجرایی شدن فرمایشات مقام معظم رهبری برنامههایی را پیاده سازی کنند.
وی مهمترین اقدامات پیش رو برای تحقق این مهم را تقویت مشارکت مردم جهت اجرایی شدن سیاستهای بهداشتی و افزایش نظارت سازمان برشمرد و تصریح کرد: در این راستا معاونت دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور میکوشد تا نه تنها موانع را از پیش روی شرکتهای تولیدکننده واکسن، دارو و مکمل بردارد، بلکه آمادگی دارد شرایطی را فراهم سازد تا این شرکتها به سوی تولید مورد نیاز واحدهای دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل ایران بروند و در صورت نبود شرایط لازم برای این مهم، مبادرت به کمک در این رابطه کنند.
به گفته وی، اگرچه این نکته را باید همواره مدنظر قرار داد که وقتی صحبت از اهمیت تولید و افزایش آن میشود، صرفا به معنای هر تولیدی نیست، بلکه مهم تولید با کیفیت و قیمت منطقی و قابل رقابت با استانداردهای جهانی است.
سبحانی مطلق یکی از اقدامات در خصوص این تسهیل گری را جلوگیری از واردات هرگونه محصول در صورت تولید نمونه داخلی مشابه کارایی محصول وارداتی برشمرد و افزود: در این راستا علاوه بر مانع زدایی و تسهیل گری بحث استفاده از منابع علمی معتبر در کنار اعمال نظرات متخصصین و دعوت از نخبگان دانشگاهی و تسهیل گری خواهد بود.
وی شفافیت و قانونمداری را باعث افزایش تولید و مشارکت مردمی عنوان کرد و اظهارداشت: در این رابطه اولا دستورالعملهای موجود به روز رسانی شده و به اطلاع تشکلها و شرکتهای تولیدی خواهد رسید تا در راستای جهش تولید گام بردارند و ازسوی دیگر چنانچه نیاز به هرگونه سرمایه گذاری داخلی یا مشترک و استفاده از تسهیلات بانکی باشد، از حمایت ۱۰۰ درصدی سازمان دامپزشکی کشور (که رئیس آن به عنوان معاون وزیر عضو شورای راهبردی نظارت وزارت جهادکشاورزی نیز هست) برخوردار شوند.
معاون تشخیص و مدیریت درمان سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: هرگونه افزایش تولید باید با برنامه و ملاحظه نیاز و کیفیت بالا باشد تا پایدار باشد، چرا که در غیر اینصورت بدون ملاحظه افق دور و فراهم نشدن زیرساختهای لازم برای تولید، بازار دچار تنش خواهد شد.
سبحانی در زمینه خدمات آزمایشگاهی سازمان دامپزشکی کشور نیز با بیان اینکه در راستای استفاده از مشارکت مردم تعداد آزمایشگاههای همکار بیشتری حتا طی ۳ ماه اخیر دعوت به همکاری با سازمان شده اند گفت: در عین حال این آمادگی برای صدور مجوز همکاری برای سال جاری نیز تداوم خواهد داشت.
وی درخصوص استفاده از مشارکت مردم در حوزه درمان نیز که به بخش خصوصی واگذار شده و سازمان نظام دامپزشکی کشور ناظر بر عملکرد آنها طبق کمیسیون ماده دو است به صورت مستمر جلساتی برگزار خواهد شد تا از مشارکت مردمی در این رابطه کمک بیشتری گرفته شود.