به گزارش ایرنا , علی کلهر روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به اقداماتی که سال گذشته در شهر کهریزک انجام شده اشاره کرد و گفت: آسفالت خیابانها و معابر سطح شهر، زیرسازی و جدولگذاری معابر، لکهگیری معابر، احداث زمین چمن مصنوعی، نهایی کردن پروژه پل عابر پیاده مسکن مهر، رنگآمیزی جداول و دیوار پارکهای سطح شهر، خرید ۱۰ دستگاه ون برای ارائه خدمات در ۶ نقطه از شهر برای دسترسی آسان شهروندان به ایستگاه مترو، نصب المانها و مبلمان شهری، افزایش روشنایی مناطق شهر از اهم این اقدامات بوده است.
وی درخصوص اقدامات در حوزه روشنایی معابر گفت: شهروندان محترم شهر کهریزک در جریان باشند که رسیدگی به مشکلات روشنایی معابر نیز بر عهده شهرداری نبوده و وظیفه دستگاههای مرتبط و اداره برق است ولی ما سعی کردهایم به عنوان یک سازمان مسئول همواره در کنار این دستگاهها حضور داشته باشیم و قسمتی از کمبود اعتبارات آنها را مرتفع کنیم و کمک این عزیزان باشیم که آن را انجام دادیم. علاوه بر آن اصلاح روشنایی پارکها و بوستان ها نیز در دستور کار قرار گرفته است.شهردار کهریزک با اشاره به اهمیت حوزه آتش نشانی بیان داشت: در دوره جدید مدیریت شهری در تلاش برای تامین تجهیزات آتش نشانی هستیم تا بتوانیم هر سال با اعتباراتی که در اختیارمان قرار میگیرد این امکانات را نوسازی و تجهیزات را به روزتر کنیم.
اجرای طرح تفصیلی
شهردار کهریزک درباره قرارداد طرح تفصیلی شهر نیز توضیح داد: قرارداد طرح تفصیلی شهر را بستهایم و چنانچه مطالعات آن انجام شود به زودی به عنوان یک طرح برای خدمترسانی به مردم ارائه و اجرایی خواهد شد.
کلهر در ادامه بیان داشت: در چند نقطه از شهر کهریزک که امکانات کمتر و ضعیفتر است میادین میوه و تره بار در نظر گرفته شده که ارائه خدمت کنند.
وی در خصوص اقدامات فرهنگی، اجتماعی و ورزشی هم توضیح داد: دراینباره نیز سعی کردهایم فعالتر کار کنیم و برنامههای متنوعتری علاوه در مرکز شهر در تمامی محلهها برای شهروندان داشته باشیم.
شهردار کهریزک با اشاره به اهمیت حوزه آتش نشانی بیان داشت: در دوره جدید مدیریت شهری در تلاش برای تامین تجهیزات آتش نشانی هستیم تا بتوانیم هر سال با اعتباراتی که در اختیارمان قرار میگیرد این امکانات را نوسازی و تجهیزات را به روزتر کنیم.
گزارش عملکرد اقدامات شهرداری کهریزک در سال ۱۴۰۲
شهرداری کهریزک در سال ۱۴۰۲ با تامین بودجه مورد نظر اقدامات متعددی را برای توسعه این شهر جهت بالا بردن امکانات رفاهی شهروندان در دستور کار قرار داد.
کلهر در ابتدا با اشاره به تلاش مدیران در موضوع عملکردی که در شهرداری بر عهده دارند در قالب بودجهای که در سال ۱۴۰۲ در اختیار داشتند توضیح داد و گفت: سال ۱۴۰۲ بودجهای به مبلغ ۳۹۸ میلیارد تومان و متممی تا مبلغ ۷۰۰ میلیارد تومان برای انجام اقدامات مهم در کهریزک پیش بینی کردیم و خوشبختانه براساس این بودجهبندی موفق به تحقق اقداماتی که در نظر داشتیم، شدیم. در متمم بودجه هم تلاشمان این بود تا مبلغی را که پیشبینی کرده بودیم به انجام برسد اما کل اعتباری که ما توانستیم از منابع درآمدی در شهر کهریزک داشته باشیم مبلغ ۵۶۰ میلیارد تومان بود. همانطور که شهروندان محترم مستحضر هستند شاخص فعالیتهای شهرداری خدمت به مردم است که با تامین بودجه مورد نظر این امر شدنی است و این شاخص مهم به بالانس بودجه معروف است که ۴۰ درصد مبالغ دریافتی را قانون در امور عمرانی اجازه هزینه داده و ۶۰ درصد هم برای هزینههای جاری، اما تلاش مدیران شهری در تحقق این بودجهها ۵۷ درصد در زمینه امور عمرانی بوده و مابقی هزینههای جاری است.
انضباط مالی
شهردار کهریزک با تاکید به مسئولیت در شهرداری در زمینه داشتن انضباط مالی بیان داشت: همواره تلاش کرده ایم بتوانیم با منضبط بودن در امور مالی از اعتباراتی که وارد شهرداری میشود درست استفاده کنیم و تلاش ما همواره این بوده است که با فساد مبارزه کنیم گرچه فعلاً ریشه کن نشده است اما تلاش ما این است که انشاالله فساد را از شهرداری از بین ببریم و اگر شهروندی به شهرداری مراجعه میکند بتواند با خیال راحت و با آرامش خاطر کار خود را به انجام برساند.
کلهر به گلهمند بودن مردم از حفاری در سطح شهر در ایام نوروز اشاره کرد و در این باره توضیح داد: متوجه شدیم که مردم نسبت به حفاریهایی که در سطح شهر انجام میشود گلایه دارند و همیشه در این زمینه مورد انتقاد قرار میگیریم و لازم دانستهام که توضیحاتی را در این رابطه ارائه بدهم. شهرداری کهریزک به منظور توسعه شهری در همه موضوعات در حال تلاش است .اگر امسال درکوچههای شما حفاریهایی انجام شده و شما را آزرده خاطر کرده است ابتدا عذرخواهی میکنم. اما در جریان باشید این اقدامات برای توسعه شهر و ایجاد امنیت بیشتر شهروندان است.
نصب فیبر نوری در کهریزک
در شانزدهمین مرحله از سلسله افتتاحات فیبرنوری مخابرات منطقه تهران، چتر فیبرنوری مخابرات برای سه هزار مشترک در شهرستان ری ( کهریزک و باقرشهر) گشوده شد.
شهردار کهریزک در ادامه به فعالیتهای انجام شده در شهر کهریزک اشاره کرد و افزود: تاکنون در کهریزک حدود ۱۷ تا ۲۰ کیلومتر فیبر نوری کار کردهایم. حدود ۱۲۷ دوربین نیز در نقاط مختلف نصب شده اند که این تعداد دوربین حدود ۸۰ درصد شهر را پایش میکند و بدون شک برای نیروی انتظامی به لحاظ افزایش ایجاد امنیت کمک بزرگی است.
کلهر در ادامه درخصوص اجرای پروژه فیبر نوری توضیح داد: توسعه شبکههای مخابراتی، توسعه تلفنهای شهری و فیبر نوری در شهر کهریزک در حال اجرا است و این یک دستورالعمل استانی و کشوری بود.
وی در ادامه افزود: در جهت رفع مشکلات حفاری سال ۱۴۰۲ حدود ۷ میلیارد تومان اعتبار برای لکهگیری آسفالت اختصاص داده شد. سال ۱۴۰۲ حدود ۱۴۳ میلیارد تومان اعتبار برای کارهای عمرانی در نظرگرفته شد که از این مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان آن هزینه شد.
اولویت های شهری
او درباره اولویتهای انجام پروژه گفت: شاید میتوانستیم این مبلغ را به یک پروژه شاخص اختصاص بدهیم اما باتوجه به پهنه شهر کهریزک و گسستگی محلههای آن، رسیدگی به موضوعاتی از قبیل عمران، آبادانی، آسفالت جداول و همچنین برپایی مراسم فرهنگی و اجتماعی در تمام محلههای سطح شهر در اولویت قرار گرفت.
شهردار کهریزک درباره اقدامات انجام شده در خصوص آب شرب توضیح داد: درواقع این اقدام در حیطه وظایف شهرداری نبود اما با این حال در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰ میلیارد تومان به آبفای منطقه ۶(شهرری) برای تامین آب شرب کهریزک اختصاص داده شد و خدا را شکر در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با کمترین بحران از این مسئله گذر کردیم. در واقع کمک کردن به سایر سازمانها را یکی از وظایف خود در جایگاه مدیریت شهری میدانیم.
کهریزک، یکی از شهرهای شهرستان ری واقع در جنوب استان تهران که در نزدیکی اتوبان تهران به قم واقع شدهاست و از شمال به حرم مطهر امام خمینی ره و بهشت زهرا س میرسد و همچنین دسترسی سریعی به فرودگاه بینالمللی امام خمینی ره و راهآهن شهری مترو دارد.
در حال حاضر از آثار تاریخی این شهر که گویای قدمت دیرینه آن باشد آثار زیادی بجای نماندهاست، فقط بخشی از بناهای کارخانه قند کهریزک و نیز دو عمارت ییلاقی فخرالدوله قاجار در طول سالیان، از گزند حوادث بهدور مانده و هنوز پابرجاست.
کهریزک دارای چند روستا در زیر مجموعه خود است، روستاهای تبائین، قمصر، قلعه نوچمن. همچنین کهریزک نیز دارای دو شهرک است: شهرک شهدا و شهرک پیام.
شهرک شهدا،شهرک اصلی و پر جمعیت شهرستان کهریزک است که بیشتر اماکن تفریحی و مذهبی در آن قرار دارد و همچنین دارای بنای تاریخی (عمارت) قاجاریه میباشد. شهرک شهدا در خود چند بخش دارد که قسمتهای نوساز و پرجمعیت آن، بخش چهار باغ شورا است.
شهرک پیام ،شهرکی کم جمعیت در شهرستان کهریزک است که زمین رل و همچنین استخر شهدا در آن قسمت است، شهرک پیام همچنین بنای تاریخی دارد که اولین کارخانهٔ قند ایران است که در زمان قاجار (پنجم خرداد ۱۲۷۴ خورشیدی) تأسیس شد اما در سال ۱۳۹۸ به دستور سازمان میراث فرهنگی و آثار باستانی از فهرست آثار باستانی خط زده شد.